Bradáči a fúzači

22 mar , 2019

Bradáči a fúzači

V článku Sexi brada - ako sa o ňu správne starať? som vás informoval o čoraz viac rozmáhajúcom sa trende - sexi brade našich silnejších polovičiek. Mať sexi bradu však nie je len tak! Aby bola skutočným magnetom pre ženy je potrebné vhodne sa o bradu a fúzy starať, k čomu je potrebná nielen správna technika, ale aj tá správna mužská kozmetika vyvinutá priamo na tieto účely.

Rozhodnutie muža pre túto výraznú zmenu nemusí prichádzať ľahko. Mnohé z nežnejších polovičiek si nedokážu predstaviť, ako bude partner s bradou vyzerať a jednoducho sa tejto zmeny boja. Dôležitým aspektom, ktorý má na rozhodnutie muža podstatný význam je tiež skutočnosť, ako k takej brade prísť. Ešte aj dnes je pomerne problematické zohnať dôležité informácie, ako si želanú bradu vypestovať a ako sa o ňu následne správne starať. Pokiaľ začneš pátrať po informáciách o vhodnej kozmetike, rýchlo zistíš, že na súčasnom trhu je veľmi široká ponuka rozmanitých produktov od mydiel cez rôzne šampóny, gély, pasty, vosky či oleje, v ktorých sa niekedy bez pomoci skúseného barbera len veľmi ťažko zorientuješ. Preto som sa rozhodol, že ti  poradím niekoľko odskúšaných tipov, ako si vysnívanú bradu vypestovať.

1. Pravidelné čistenie je základ

Bradu a fúzy, podobne ako vlasy, je potrebné pravidelne umývať. Jednak ich tým zbavíš nahromadených stylingových prípravkov a jednak zabrániš nepríjemnému svrbeniu a začervenaniu pokožky pod bradou. Na druhej strane, pokožka pod bradou je citlivá pokožka tváre a hoci ju cez bradu nie je vidieť, po umytí môže byť často vysušená, a tak potrebuje svoju výživu a hydratáciu.

2. Ošetrenie

Ak sú suché aj samotné fúzy, môžu sa viac lámať, a preto je ďalším must-have kúskom vo výbave každého bradáča, ktorý to so svojimi fúzami myslí naozaj vážne, ošetrujúci olej na bradu a fúzy. Novinkou v mojej ponuke je MARK organic beard oil, vyrobený priamo na Slovensku z prírodných, za studena lisovaných olejov. Vďaka svojej konzistencii dokonalo sadne na každý fúz a navyše ukrýva fantastickú, nezameniteľnú vôňu Patchouli, Bergamotu a Ho Wood. Fúzy sú pri pravidelnom používaní pekne upravené, lesklé a pevné, no zároveň jemné na dotyk. Vyživená a hydratovaná je aj pokožka pod fúzami a bradou.

Bonusom je praktický aplikátor vo forme kvapátka, s ktorým olej nanesieš v potrebnej dávke do dlaní a následne vmasíruješ do brady a fúzov.

3. Styling

Proces starostlivosti o bradu zavŕšiš vhodným a kvalitným stylingovým prípravkom, ktorý by mal byť určený priamo na bradu a fúzy. Skvelým pomocníkom je môj MARK beard wax, ktorý sa postará o všetky neposlušné chĺpky, bradu zafixuje a ochráni pred negatívnymi vonkajšími vplyvmi prostredia.




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..