Pohltilo už aj teba čaro jógy?

29 mar , 2019

Pohltilo už aj teba čaro jógy?

Joga je pre niekoho súčasťou každodenného života, iní ju ešte ani raz nevyskúšali alebo vyskúšali, ale o tom ani netušia. Jógu možno považovať za formu strečingu a zahŕňa aj jednoduché cviky, o ktorých možno ani nevieš, že k jóge patria. Už po pár týždňoch pravidelného cvičenia, jóga dokáže uvoľniť stuhnuté svalstvo, zlepšiť stabilitu a uvoľniť myseľ. Samotné slovo jóga, v staroindickom jazyku “sanskrit” všeobecne popisuje činnosť spájania. Zatiaľ čo niektorí berú jógu ako istú formu náboženstva, iní ju považujú za rozvinutú formu strečingu a súboru telesných cvičení.

Jóga sa cvičí v rozmanitej forme, vďaka čomu si to pravé cvičenie dokáže vybrať naozaj každý. Medzi najpopulárnejšie typy jógy patrí Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Power Yoga, Vinyasa Yoga, Hot Yoga, Iyengar Yoga, Gravid Yoga pre tehotné alebo aj Fly Yoga (alebo aj antigravity yoga) – cvičenie v zavesených plachtách.

Benefity jógy

Chronický stres, psychické vyčerpanie či syndróm vyhorenia sú novodobé pojmy, ktoré sa čoraz častejšie skloňujú v súvislosti s uponáhľaným životom a vysokým pracovným nasadením.

Pravidelné cvičenie jógy napomáha k:

  • odstráneniu celkového napätia a k odbúraniu stresu

  • zlepšeniu hormonálnej rovnováhy a imunity

  • zvýšeniu produkcie serotonínu (hormónu šťastia)

  • zlepšeniu koncentrácie a podpore kreativity

 

Oblečenie na jogu

Podľa zvoleného typu jógy je dôležité vybrať si správne oblečenie. Mala by si dbať na to, aby si sa v ňom cítila dobre a mala voľný pohyb. Dobré je vybrať si buď voľné vzdušné oblečenie alebo úzke elastické oblečenie. Širokú ponuku jógového oblečenia od kvalitných podprseniek až po legíny a tielka nájdeš na webe môjho partnera http://yoginess.sk/sk/homepage/.

Regenerácia tela a duše

Tak ako po každom tréningu, ani po dobre odcvičenej jóge by si nemala zabudnúť na zregenerovanie unavených svalov. Horúci kúpeľ s kúpeľovým čajom BATH TEA plným minerálov a živínnavodí príjemný pocit harmónie a pokoja po ťažkom cvičení. Shower pudding Peppermint alebo MARK kávový peeling Peppermint naopak schladí pokožku a osvieži telo, vďaka obsahu prírodného mentolu. 

 




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..