Voda = "must-have" pre našu pleť

30 mar , 2018

Voda = "must-have" pre našu pleť

Ahoj kráska,

už čoskoro náš čaká Veľkonočný pondelok, ktorý je v našich zemepisných šírkach spojený s tradičnou veľkonočnou šibačkou a oblievačkou. Aj keď v posledných rokoch začala veľká časť žien tento sviatok bojkotovať útekom pred šibačmi na súkromie, aj dnes sa môžeme z tradície našich predkov veľa naučiť. Oblievanie nežného pohlavia studenou vodou staršia generácia vysvetľovala garanciou krásy dievčat na celý nasledujúci rok. Ak si túto hypotézu rozoberieme na drobné, dospejeme k záveru, že toto tvrdenie je vo svojej podstate odôvodnené.  

Voda je pre našu pokožku prirodzeným prírodným elixírom. Nie je žiadnou novinkou, že naša pokožka je až z 20% tvorená vodou. Aby to tak aj zostalo, treba ju sústavne zavlažovať  tak zvnútra, ako aj zvonka, inak si koleduješ o nasledujúce nepríjemné kožné problémy.

Nedostatok vody = predčasné starnutie

V každom veku je pre zdravú a žiarivú pleť nutná nielen tá vnútorná, ale aj vonkajšia hydratácia. Tá posilňuje schopnosť pokožky udržiavať vodu a bráni predčasnému starnutiu pokožky. Vnútorná hydrolipidová vrstva pokožky chráni spodné vrstvy pred nadmerným vysušovaním či negatívnym pôsobením vnútorných vplyvov. Hlbšie vrstvy pokožky sú na vodu bohatšie (až 72% vody). Pokiaľ sa však tieto zásoby znížia, vo všetkých vrstvách pokožky dochádza k zmenám, ktoré na povrchu môžeme pozorovať prvotne ako vysušenie a pri dlhodobom deficite aj viditeľné starnutie pokožky.

Dehydratovaná pleť

K dehydratácií pleti dochádza pri porušení ochrannej kožnej bariéry. Odstraňovanie kožného mazu môže byť spôsobené zbytočne častou hygienou, kúpaním v chlórovej vode, pobytom v klimatizovaných priestoroch, prudkým vetrom a mrazom. Kvalite pleti neprospieva ani zlá životospráva, nedostatok spánku alebo nadmerné slnenie. Dehydratovaná pleť je viditeľne unavená, ochabnutá, so sivastým nádychom, ľahšie a rýchlejšie sa na nej tvoria vrásky.

S pribúdajúcim vekom dochádza k výraznejším zmenám kože. Pleť stráca elasticitu, povrchová vrstva sa ztenšuje a znižuje sa produkcia mazu a potu. Tvorba ochranného kožného filmu je obmedzená a koža je dehydratovaná a suchá. Súčasne s tým stráca svoju pevnosť a schopnosť rýchlej regenerácie a vrásky sa prehlbujú.

TIPY pre dehydratovanú pleť

  • Hydratácia pre pleť

Unikátna kombinácia látok v organickom oleji  MARK organic oil, ktoré som pre teba vyvinul v dvoch variantoch – Lemongrass pre mladú pleť a Coffee pre zrelú pleť aktivuje tvorbu aquaporínov, ktoré pleť intenzívne hydratujú, zanechávajú ju sviežu a žiarivú.  Výsledky zbadáš už po prvom použití v podobe vitálnejšej pokožky, hĺbkovej regenerácie, výživy, spomalenia príznakov starnutia a zamatovo hebkej pokožky

  • Hydratácia pre pokožku celého tela

Ultraľahké zloženie našľahaného masla MARK body butter pokožku dlhodobo hydratuje a udržuje ju hebkú a pružnú. Jedinečné zloženie každého body butter, s ktorým som ťa zoznámil v článku NOVINKA – triáda telových masiel v spojení s jedinečnou technológiou výroby optimalizuje hydratáciu pokožky až na celých 24 hodín.

Krásnu Veľkú noc!

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..