Aromaterapia: Cesta k duševnej pohode – MARK face and body Preskočiť na obsah
Aromaterapia: Cesta k duševnej pohode

Aromaterapia: Cesta k duševnej pohode

Ahoj,

vedela si, že čuchové nervy sú prepojené s tou časťou mozgu, ktorá má na starosti naše emócie a citové reakcie? Aj to je dôvod, prečo na aromaterapiu nedám dopustiť, a snažím sa ju rešpektovať i vo svojich produktoch.

Nech už vdychujete akýkoľvek olejček, ideálne je, ak sa jedná o prírodný produkt. Jeho účinky žiadny umelo vyrobený prípravok totiž nikdy nenahradí. Ideálnym spôsobom relaxácie spojenej s vôňami je kúpeľ, pri ktorom použi kúpeľové oleje alebo čistý éterický olej rozmiešaný v troche mlieka či lyžičke medu.

Vône sú všeobecne príjemné, a pri správnom výbere, navodzujú navyše aj pocit pohody, upokojujú a zbavujú stresu. Určite si si všimla, že si oveľa lepšie oddýchneš a zrelaxuješ, keď okolo seba (jemne!) cítiš tú správnu vôňu.

Najrôznejšie arómy však môžu priniesť úľavu aj v prípade zdravotných ťažkostí. Eukalyptus pomôže v prípade upchatého nosa a dutín, zníži horúčku a uľahčuje odkašliavanie. Ruža uľaví pri menštruačných bolestiach. Vanilka navodí pocit pohody. Mäta pomôže zvýšiť koncentráciu a pomáha pri migréne. Medovka upokojuje a jazmín zas potláča depresie.

Aromaterapia však nemusí byť len tak trochu zdĺhavý kúpeľ. Svoj malý aróma-rituál si môžeš dopriať pokojne každý deň, a navyše tým prospeješ aj svojej pleti. Vytvoril som totiž dva druhy prírodných pleťových olejov, ktoré vďaka malej fľaštičke s praktickým roll-onom môžeš mať neustále pri sebe a použiť, kedykoľvek si to bude tvoja pleť či myseľ žiadať.

Olejové sérum MARK Organic face oil Lemongrass dôkladne hydratuje a vyživuje. Napomáha regenerácii pokožky a zmierňuje príznaky starnutia a taktiež reguluje tvorbu kožného mazu, a to bez toho, aby pleť vysušovalo a upchávalo póry.

Olejové sérum MARK Organic face oil Coffee vracia pevnosť a pružnosť zrelé pokožke, hĺbkovo regeneruje, hydratuje a bráni vzniku ďalších vrások. Obsiahnutý kávový olej navyše pomáha redukovať opuchy.

Chceš si naplno vychutnať vôní týchto „vreckových“ olejčekov? Nanes si malé množstvo oleja do dlaní, mierne rozotri, a potom dlane pritlačte k tvári a niekoľkokrát sa zhlboka nadýchnite. Týchto pár sekúnd stačí na to, aby si sa okamžite cítila lepšie a pokojnejšie.

P.S: Aby si si mojej voňavé olejčeky mohla naozaj naplno vychutnať, s promokódom OIL15 ich teraz získaš až s 15% zľavou ;)

Tvoj MARK

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok