Starostlivosť o suchú pokožku rúk

12 jan , 2018

Starostlivosť o suchú pokožku rúk

Ahoj kočka,

hovorí sa, že ruky sú vizitkou ženy. Prvý dojem predsa druhýkrát neurobíš, a preto by mala každá žena dbať na upravené ruky a nechty. V týchto ľadových mesiacoch je to však veľká výzva. Počas zimy, kedy pokožku rúk vystavujeme chladnému počasiu a presušenému vzduchu v miestnostiach, potrebujú naše ruky intenzívnejšiu starostlivosť. Keď k tomu pridáme pravidelné umývanie rúk často v horúcej vode, naše ruky doslova trpia. Dochádza k vysušovaniu vrchnej vrstvy kože a pokožka sa tak stáva citlivejšou a náchylnejšou k podráždeniu. V blogu Starostlivosť o pleť počas chladných dní, som ti prezradil, ako sa správne starať počas zimných mesiacov o pokožku tváre. Dnes ti poradím, ako správne ošetrovať suchú pokožku rúk tak, aby si predišla nepríjemnému svrbeniu, vysušovaniu a pocitu napnutia.

Prevencia pred mrazom

Priame vystavenie našej pokožky mrazu a studenému vzduchu je najhoršie. Nepodceňuj zdanlivú drobnosť ako je nosenie rukavíc. A nezabúdaj, že prírodné materiály ochránia pokožku tvojich citlivých rúk najefektívnejšie.

Scrubuj

Kávový peeling MARK scrub prinesie tvojim rukám efekt profesionálnej manikúry. Organický trstinový cukor odstraňuje odumreté bunky a masíruje ruky. Obsiahnuté kvalitné prírodné oleje ruky zjemnia a vyživia. Vďaka peelingu urýchliš odstránenie odumretých kožných buniek a získaš hladkú, vyživenú a hydratovanú pokožku rúk. Vďaka jedinečnému mixu ingrediencií tak predídeš  nežiadúcej drsnej koži, nepekným šupinkám a extrémne suchej pokožke rúk.

Dopraj svojim rukám masáž

Hneď po dôkladnom oscrubovaní, kým je tvoja pokožka vláčna a hydratovaná, použi jednoduchú, ale účinnú masáž. Tá tvojim rukám prinesie príjemný pocit pohody a uvoľnenia, stimuluješ krvný obeh a  ruky zahreješ. Zameraj sa nielen na dlane a jednotlivé prsty, ale aj na chrbát ruky, kde je koža tenšia a omnoho citlivejšia ako na dlaniach. 

TIP: Ak mávaš zádery a popraskanú kožičku okolo nechtového lôžka, využi benefity mojej novinky MARK organic oil Coffee alebo MARK organic oil Lemongrass. Toto zázračné olejové sérum z vysokokvalitných olejov je totiž vhodné nielen na pleť. Hlavné zložky – arganový, jojobový a kávový olej, doplnené ryžovým olejom a vitamínom E pomôžu, aby bol aj tento problém navždy minulosťou. Aplikácia je vďaka roll-onu naozaj jednoduchá a sérum sa výborne vstrebáva a zanechá zamatovo jemnú a hladkú pokožku.

Krásne chladné dni! ;)

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..