Tipy ako ľahko ušetriť peniaze v rozpočte

19 jan , 2018

Tipy ako ľahko ušetriť peniaze v rozpočte

Nepoznám človeka, ktorý by nechcel mať aspoň o trochu viac peňazí. Ak v tomto ohľade nie si ani ty výnimka, prečítaj si moje celkom jednoduché tipy na to, ako môžeš ušetriť bez výrazného obmedzovania sa.

Najskôr zo všetkého je však dobré, ak si podrobne prejdeš svoje výdavky za niekoľko uplynulých mesiacov. Za čo utrácaš najčastejšie? Kam putujú tie najväčšie sumy? Na základe takéhoto prieskumu ľahko zistíš, ktoré položky sú v tvojom rozpočte kritické a mala by si s nimi pracovať. 

Skontroluj paušál

Nehovorím, že máš prestať telefonovať alebo surfovať na internete, ale zisti si, či neexistuje ponuka, v ktorej získaš podobné služby za menej peňazí. Výhodné ceny pre dlhodobých zákazníkov totiž nemusia mať v ponuke len mobilní operátori.

Sleduj akcie

Tým nemyslím letáky zo supermarketu (aj keď aj tam nájdeš mnoho spôsobov, ako ušetriť), ale skôr webové stránky alebo sociálne siete svojich obľúbených značiek. Často tam totiž nájdeš info o špeciálnych akciách, zľavách a výhodných ponukách. Na mojom Facebooku okrem iného nájdeš napríklad aj pravidelné súťaže, v ktorých môžeš moje produkty získať úplne zadarmo! V akciovej sekcii môjho webu zas nájdeš všetky moje výhodné ponuky pekne pohromade.

Dva v jednom

Existuje ešte jeden spôsob ako ušetriť pri nákupe kozmetiky. Jednoducho kupuj produkty, ktoré sú tzv. dva v jednom alebo majú skrátka viacero spôsobov použitia. Krásnym príkladom je napríklad môj kávový peeling MARK scrub, ktorý môžeš použiť ako na telo, tak aj na tvár, a zakaždým má dokonalý účinok.

Šetri ekologicky

Ak si nedokážeš svoj deň predstaviť bez veľkej kávy zo Starbucks, aspoň si so sebou nos svoj termohrnček. Takto totiž získaš na každý nápoj zľavu. Okrem toho tým šetríš aj prírodu, ktorú používanie všetkých jednorazových obalov zaťažuje.

Jedlo cez internet

Nakupovať jedlo on-line má veľa výhod. Okrem toho, že šetrí čas, šetrí aj peniaze. Nakúpiš totiž presne len to, pre čo ideš a nič navyše. Asi sama vieš, ako lákavé sú regály plné dobrôt, okolo ktorých vždy musíš prejsť, než sa dostaneš k tomu, čo naozaj potrebuješ.

Krásny víkend prajem. A pokiaľ ťa čaká nakupovanie, skús sa mojimi radami inšpirovať ;) 

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..