MARK odporúča: Predsavzatia, ktoré sa ti budú páčiť

05 jan , 2018

MARK odporúča: Predsavzatia, ktoré sa ti budú páčiť

Ahoj,

tiež si si všimla, že väčšina predsavzatí so sebou nesie veľa negatívnych emócií? Musíme prekonávať svoju (slabú) vôľu, potom máme výčitky svedomia, musíme sa obmedzovať ...

Samozrejme, že keď sa to podarí, výsledok je super - schudli sme, prestali fajčiť, naučili sa španielsky. Napriek tomu si dovoľujem ponúknuť ti také predsavzatia, ktoré budú príjemné, a navyše sa vďaka nim budeš cítiť lepšie!

1) Usmievaj sa

Aj keď nemáš náladu, aj keď ťa niečo sklamalo, aj keď nemáš dôvod na úsmev, napriek tomu sa smej. Prečo? Je totiž dokázané, že dokonca aj vynútený úsmev zapríčiní, že sa ti nálada zase zlepší. Okrem toho, akonáhle sa usmievaš, začne sa aj tvoje okolie usmievať na teba - a presne tak málo stačí, aby sa svet zdal byť oveľa lepším miestom.

2) Rozmaznávaj sa

Stále sa niekam ponáhľaš a potom nariekaš, že nemáš ani chvíľu pre seba? V novom roku si túto chvíľku naordinujte pravidelne každý týždeň. Pokojne si túto hodinku aj napíš do diára, nech ti do nej nič nevkročí. Ideálne je zaviesť nejaký rituál, na ktorý si čoskoro zvykneš, a potom sa už budeš hýčkať úplne automaticky. Navrhujem pravidelný peeling s jedným z voňavých kávových peelingov MARK. A mám ešte jednu vychytávku - moju novú pleťovú vodu v spreji MARK Face Water, ktorú môžeš neustále nosiť pri sebe, a dopriať si tak malé uvoľnenie kedykoľvek počas dňa. Bonusom navyše je, že vďaka týmto rituálom získaš aj zdravú a krásnu pleť.

3) Hýb sa

Toto trochu zaváňa tým premáhaním sa, že? Neboj, idem na to chytro. Viac pohybu totiž môžeš získať aj inak ako potením sa v posilňovni. Skús chodiť pešo do práce (aspoň časť cesty), choď do schodov, kúp si psa, ktorého budeš musieť venčiť. Skutočne stačí len dostatok chôdze a na tvojom tele začne byť pohyb vidieť, a okrem toho sa budeš cítiť viac fit. Skrátka mysli na to, že sedem nachodených kilometrov denne stačí na to, aby si už nemusela chodiť do fitka. Navyše sledovanie kilometrov v aplikácii v smartfóne sa čoskoro stane malou závislosťou.

4) Viac cestuj

Že na to nemáš čas ani peniaze? Po prvé, času máme všetci rovnako, ide len o to, čomu ho venujeme. Po druhé, cestovanie nemusí byť nutne drahá záležitosť. Sleduj lacné letenky, vďaka ktorým môžeš po Európe cestovať za pár stoviek, jazdi vlakom, spi v hosteloch. Alebo investuj do letenky a urob si dlhší výlet do juhovýchodnej Ázie, kde je tak lacno, že ti časť ušetrených peňazí ešte dokonca zostane. Cestovanie je totiž dôležité pre to, aby sa človek vyvíjal. Poznávaním nových ľudí, kultúr a naberanie skúseností ťa posúva, rozvíja tvoj prehľad i nadhľad, inšpiruje ťa, pomáha ti spoznať samu seba. O precvičovanie cudzích jazykov ani nehovoriac.

5) Plň si svoje sny

Napíš si na papier všetko, čo by si chcela zažiť, vyskúšať alebo získať. Môžu to byť veľké, takmer nedosiahnuteľné sny, ale aj úplne maličkosti. A zároveň sa rozhodni, ktorý z týchto snov si splníš tento rok. Rovno vymysli, aké konkrétne kroky podnikneš, aby sa ti to podarilo. Môžeš totiž robiť čokoľvek chceš, len je treba ísť tomu naproti.

Držím ti palce, nech tento rok splníš nielen čo najviac predsavzatí, ale aj tých snov;)

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..