Ako sa zbaviť psoriázy

05 nov , 2016

Ako sa zbaviť psoriázy

“Vysušené miesto na pravom kolene, asi som sa niekde ošuchla. Do týždňa sa mi podobné začali robiť na celých nohách aj rukách. Každý deň sa to mení, ako počasie. Olupuje sa to, červená to, a zase zbledne. Po dlho odkladanej návšteve lekára mi bola diagnostikovaná psoriasis vulgaris - PSORIÁZA. Bola zima, a nik o nej nevedel. Skúšala som najrôznejšie mastičky, krémy, oleje, kúpeľ v soli z mŕtveho mora, špeciálnu kozmetiku, vitamíny, a stále nič. Prišlo leto, čas dovolenky. Tie pohľady sa nedajú zniesť. Milovala som leto a najmä opaľovanie. Dnes sa hanbím vyzliecť.”

Príbehy ako tento počúvam čoraz častejšie. Aj počas testovania kávového pílingu na telo a tvár v spolupráci s Modrým Koníkom som sa stretol s podobnými pokusmi vyskúšať čo sa len dá. Vyskúšaj aj Ty kávový peeling MARK scrub a daj mi vedieť ako zabral.

Najskôr však zopár faktov o psoriáze. V súčasnosti psoriáza postihuje približne 3 % európskej populácie a odhaduje sa, že na svete je týmto nepríjemným zápalovým ochorením kože postihnutých približne 125 miliónov ľudí. Táto nepríjemná choroba sa môže objaviť u kohokoľvek z nás a v ktoromkoľvek veku. Prejavuje sa červenými ložiskami, z ktorých sa olupujú striebristé šupinky. Bunky kože postihnutej psoriázou sa obnovujú až šesťkrát rýchlejšie, ako bunky zdravej kože. Môže sa objaviť kdekoľvek na tele, najčastejšie však na lakťoch, kolenách, vo vlasoch, ale i väčších miestach. I keď sa prejavuje častým svrbením, nie je to alergia. Príčina vzniku tejto choroby nie je úplne jasná ani medzi odborníkmi. Podľa stupňa vedeckých poznatkov je v súčasnosti známe, že je geneticky podmienenou poruchou imunitného systému, ale spúšťačom môžu byť aj vplyvy prostredia ako sú stres, infekcie či nezdravý životný štýl. Psoriáza okrem bolestí a ťažkostí, výrazne narúša spoločenský, emocionálny aj intímny život človeka. 

K zmierneniu príznakov psoriázy je k dispozícii široké spektrum účinnej liečby, ktorá ju dokáže udržať pod kontrolou a zlepšiť kvalitu života. U každého pacienta môže zabrať iná kombinácia liečebných postupov či iné kozmetické prípravky. Jednou z možností je peeling na telo a tvár MARK scrub - kávový píling. Ako pôsobí? V prvom rade ide o čisto prírodný produkt, v ktorom sa nenachádza žiadna chémia. S rýchlo sa obnovujúcimi bunkami novej kože si poradia kávové zrnká, ktoré dokonale odstránia odumreté bunky vo forme šupiniek. Následne mandľový a kokosový olej pokožku do hĺbky hydratujú a morská soľ, známa svojimi protizápalovými účinkami, postihnuté miesta dezinfikuje. Napokon vitamín E doplní zásoby organizmu a pokožka bude pevnejšia a pružnejšia. Ak si už vyskúšala všetko doposiaľ bezvýsledne, daj šancu mne, MARKovi!

Nezabudni si vyskúšať kávový peeling MARK scrub najskôr na časti pokožky a nepoužívaj ho, ak máš otvorené rany v koži. V prípade podráždenej pokožky ho nepoužívaj ako píling, stačí ho priložiť na vlhkú pokožku, nechať pôsobiť a zmyť.

Tento rok sme si 29. októbra už po 13-krát pripomínali svetový deň psoriázy. Posolstvom tohto dňa je zvýšenie všeobecného povedomia o tomto ochorení a podpora empatie voči tým, ktorí ňou trpia. Aj ja som tu, aby som pomáhal a poslal “psorku” ako ju ľudovo volajú na dovolenku. Pošli mi aj Ty svoje skúsenosti doložené fotku PRED a PO používaní kávového peelingu na telo a tvár - MARK scrub a ja vás odmením formou scrubu podľa vlastného výberu! Príspevky posielaj na info@markscrub.com.

Ak si zvedavá na celkové výsledky testovania (zamerané nielen na psoriázu), klikni TU.

Pekný víkend!

Tvoj MARK

P.S.: Ak si chceš prečítať viac o tom ako bojovať proti nedokonalostiam pokožky ako sú ekzém, psoriáza alebo akné, prečítaj si aj ďalšie moje blogy: Ako sa zbaviť akné; Testimoniál od Janky - Ako sa zbaviť ekzému.




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..