Krásna v každom veku vďaka MARK Premium Skin Care ❤️

30 jan , 2022

Krásna v každom veku vďaka MARK Premium Skin Care ❤️

Svet krásy sa mení

Po desaťročiach, ktoré nám hovorili, ako „bojovať“ so starnutím pomocou rôznych pleťových vôd a elixírov, sa svet krásy začína meniť. Moja exkluzívna rada Age therapy je určená pre všetkých, ktorí hľadajú riešenia na rôzne prejavy spojené so starnutím pokožky, no zároveň slúži ako skvelá voľba pri prevencii príznakov starnutia a podpora celkového zdravia pleti.

Mnohí z nás práve preto vyhľadávajú hydratačné krémy, pleťové vody, tonery a séra obohatené o účinné-aktívne látky, vitamíny a extrakty s cieľom zlepšiť stav pleti. V tomto blogu vysvetlím, ako starnutie sa prejavuje na pokožke a ako je možné ho spomaliť.

 

Čo sa deje s našou pokožkou, keď starneme?

S našou pokožkou sa s pribúdajúcim vekom deje niekoľko vecí, ktoré menia jej štruktúru a vzhľad:

  • Klesá tvorba kolagénu: kolagén je štrukturálny podporný systém našej pokožky, kĺbov a šliach. Ako starneme, množstvo kolagénu, ktoré naše telo produkuje, klesá, čo je dôvod, prečo sa naša pokožka stáva menej hustá a elastická, čo spôsobuje vrásky a „voľnejšiu“ pokožku.
  • Zvyšujú sa prejavy pigmentácie napríklad v podobe rôznych fliačikov: niekedy to nie sú vrásky, ktoré spôsobujú, že naša pleť vyzerá staršia, ale zvyšujúca sa pigmentácia a nerovnomerné tóny pleti.
  • Dehydratácia: jemné vrásky sú výraznejšie, keď sme dehydrovaní a ako starneme je o niečo ťažšie udržať pokožku prirodzene hydratovanú.

 

Čo pomáha udržiavať našu pokožku zdravú a krásnu ?

Základné kroky k udržaniu krásnej a mladistvej pleti je šetrné čistenie, dôkladná hydratácia a výživa.

Čistenie – šetrne a dôkladne:

Iba čistá, „nahá „pokožka môže prijať výživu a hydratáciu. Čistenie ju ale môže podráždiť a tým sa urýchľuje aj jej starnutie. Avšak umývanie pomocou jemných, nedráždivých čistiacich gélov pomáha odstrániť znečistenie, make-up a iné látky bez jej podráždenia .

Základom tejto čistiacej rutiny je môj MARK CLEANSER & MAKE-UP REMOVER Age Therapy. Čistite 1 až 2 krát denne, vždy ráno a večer pred spaním, aby ste z pokožky odstránili denný maz a nečistoty. Gél má ľahkú textúru, nanáša sa na vlhkú pokožku a jemne vmasíruje. Pri styku s vodou sa premení na mliečnu emulziu, ktorú následne opláchnite teplou vodou, alebo MARK konjac hubkou.

Vďaka jemnému zloženiu je vhodný aj pri odličovaní očného okolia, postup je podobný - nanesieme na vlhký tampón a zotrieme ním make-up.

☘️ MARK CLEANSER & MAKE-UP REMOVER Age Therapy je jemný čistiaci a odličovací gél pre každú pokožku a tiež pre pokožku suchú a staršiu. Ide o výnimočnú starostlivosť v prevencii straty vlhkosti a starnutia pleti. Poskytuje dôkladné očistenie a hydratáciu. Oleje sú obohatené o extrakt z koreňa Lithospermum erythrorhizon čínsky bylinný liek s rôznymi antivírusovými a biologickými účinkami, používa sa ako rastlinný liek na liečbu rôznych abnormálnych stavov kože vrátane rán, zápalov a popálenín. A nevyhnutnou zložkou proti vysúšaniu je glycerín, rastlinné zvlhčovadlo. Po umytí zanecháva vláčny pocit bez vysušenia.

 

Prevencia a výživa:

Kyselina hyalurónová a glycerín sú príklady zvlhčovadiel, ktoré priťahujú vodu k pokožke, napomáhajú hydratovať pleť. Pleť suchá a nedostatočne hydratovaná, ma sklon k tvorbe vrások, stáva sa málo pružnou a citlivou na rôzne vplyvy okolia, ktoré zvyšujú jej oxidatívny stres a urýchľujú prejavy starnutia. 

☘️ MARK prebiotic HYALURONIC SERUM Age Therapy - vzácne prémiové jedinečné sérum vyvinuté pre udržanie mladistvého a žiarivého vzhľadu pokožky . Dôkladná hydratácia je zabezpečená kombináciou  nízko a vysokomolekulovou hyalurónovou kyselinou pre hĺbkovú aj povrchovú hydratáciu pokožky. Všetky použité ingrediencie vzájomne synergicky pôsobia proti predčasnému starnutiu, pleť vyživujú, udržujú hydratovanú a vo výbornej kondícii. Napríklad vďaka použitému vzácnemu BIO hydrolátu z ruže damašskej prípravok udržiava prirodzenú hodnotu pH pokožky a má anti-aging efekt. Kreatín na seba viaže vodu, zázračná a známa rastlina Aloe vera prináša pleti vzácne aminokyseliny, minerály a vitamíny a má mnoho preukázaných liečivých účinkov.

☘️ MARK Pink clay face mask - s vitamínom C a jahodovým púdrom - vitamín C pomáha vyrovnať tón pleti, skryť hnedé škvrny a znížiť výskyt jemných liniek a vrások. Môže tiež podporovať produkciu kolagénu pre pevnejšiu a pružnú pokožku, vitamín C je zásadný vitamín na podporu udržania kvality a krásy pleti. Keďže ide o vysoko nestabilný vitamín, v práškovej forme je uchovávaný najlepšie. Silný antioxidant - vitamín C, má kolagén stimulujúce účinky v správnej koncentrácii, pomáha chrániť pokožku pred poškodením UV žiarením a je účinný pri riešení prvých príznakov starnutia (vrátane pigmentácie a jemných vrások).

Ružový íl je vo všeobecnosti známy pre svoje čistiace a detoxikačné vlastnosti v pleťových maskách, a tiež napomáha produkcii kolagénu.

 

Aký skvelý tip máme pre vás v tomto prémiovom balíčku?

☘️ MARK konjac hubka na tvár s francúzskym ružovým ílom - pokožka na našej tvári je obzvlášť jemná a prírodná hubka na tvár zaistí veľmi jemné čistenie. Má veľmi jemnú štruktúru a je to najúčinnejší materiál na hĺbkové čistenie pleti. Špongia je obohatená o francúzsky ružový íl, ktorý má úžasné čistiace a detoxikačné účinky pre všetky typy pleti. 

Je životnou skutočnosťou, že všetci prirodzene začneme časom vyzerať staršie. Avšak vek, v ktorom sa tento proces začína prejavovať, spolu s jeho rozsahom je niečo, proti čomu sa  snažíme bojovať. Ručičky času sa nespomalia a ani nezastavia, či nevrátia späť, ale určite dokážeme spomaliť starnutie pleti, ak sa o ňu budeme správne starať.

Čo dodať na záver?

Všetky produkty v tomto prémiovom balíčku majú čisté non-toxic zloženie prírodného pôvodu a vyrábame ich ručne, v malých, vždy čerstvých šaržiach.

Každá pokožka si zaslúži MARKa!



Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..