Krásna aj bez make-upu :)

21 apr , 2017

Krásna aj bez make-upu :)

Ahoj kráska!

Ani ty si nevieš predstaviť, že ráno vyrazíš do práce či do školy bez make-upu, BB-creamu, obľúbenej maskary či lícenky? Jednoducho naniesť na pleť krycí make-up a vyretušovať chybičky krásy dnes dokáže bez problémov hociktorá. Byť krásna bez množstva kozmetických prípravkov, to je už umenie. A pre nás mužov hlavne obrovská prednosť! :) 

Vystúp z davu a ukáž svoje krajšie prirodzené JA. Ukážem ti, ako prežiť aj bez kozmetickej taštičky a popri tom zažiariť.

Základ úspechu

Čistá a zdravá pleť je úplným základom či už sa rozhodneš líčiť alebo nie. Je preto nutné pleť pravidelne hydratovať, čistiť, odličovať, peelingovať, a raz za čas navštíviť aj kozmetičku. Základom je zvoliť správny denný a nočný krém, samozrejme podľa typu pleti. V noci sa pleť totiž najviac regeneruje. Naopak príliš časté používanie kozmetických prípravkov môže pleti škodiť. V noci skús spať na chrbte, je vyššia pravdepodobnosť, že sa vyhneš vráskam. :)

TIP: ak si ešte nevyskúšala MARK face scrub Tea tree & Jojoba, neváhaj. Už zajtra môže byť v tvojej kúpeľni.

Zvodný pohľad

Vždy keď sa niekomu pozrieš do očí, zaručene si všimneš aj jeho obočie. Preto je dôležité, aby vyzeralo prirodzene. Farba by mala ladiť s vlasmi. Daj si záležať najmä na tvare. Ak máš problém nájsť ten správny tvar pre tvoju tvár, zájdi ku profesionálke. Na zhustenie obočia môžeš použiť ricínový olej, ktorý pomôže rastu chĺpkov. Zmenu uvidíš už po niekoľkých týždňoch. Ak ťa trápia kruhy pod očami, rýchlym pomocníkom sú studené obklady s mätou alebo vrecúškom zeleného čaju.

Žiarivo biele zuby

Je dokázané, že úsmev si ľudia všimnú omnoho skôr, ako líčenie. Preto sa usmievaj! Úsmev ženy je predsa ten najkrajší make up. Venuj sa aj starostlivosti o zuby, čím sú belšie, tým je úsmev žiarivejší. Skús namiesto agresívnych bieliacich zubných pást domáce recepty ako napríklad kurkumu, kokosový olej alebo sódu bikarbónu.

Hydratované pery

Suché a popraskané pery nie sú veľmi príťažlivé. Každý večer si ich pred spaním ošetri, aby boli počas noci výdatne hydratované. Dvakrát týždenne je ideálne pery premasírovať kefkou alebo môžeš využiť moju novinku - MARK Coffee Lips, prírodný kávový píling na pery.

Koruna krásy

Krásne a zdravé vlasy sú korunkou krásy, preto dávaj pozor na polámané končeky a vyrastenú farbu. Každé tri až štyri mesiace je ideálne vlasy nechať podstrihnúť. Ak ťa trápia nevýrazné vlasy, lupiny alebo iné problémy, raz za čas si aplikuj pomocou masáže kokosový olej. Nemenej dobrým pomocníkom sú aj bylinky - prevarené v horúcej vode aplikuj na vlasy. Pre brunetky sa odporúča šalvia a dubová kôra a pre blondíny lipa a kamilka. Vlasy budú krásne lesklé.

Mix. Match. Repeat.

Pokiaľ sa snažíš chrániť svoju pleť pred negatívnymi vplyvmi je dôležitým krokom, že si začala používať kvalitnú prírodnú kozmetiku, ktorá pokožke neškodí. Ja som čisto prírodný, vyrobený zo starostlivo vybraných surovín a dokážem byť naozaj flexibilný :) V minulom článku Aromaterapia s MARKom som ti ukázal tajomstvo kvalitných olejov. Dnes mám pre teba ďalší tip ako ma využiješ naozaj v každej situácií. Budeš potrebovať jeden MARK Coffee Original a ľubovoľné prírodné olejčeky. Môžeš si ma namixovať vo vôni, ktorú najviac sama miluješ. :) Odporúčam levanduľu, ktorá ťa upokojí a odbúra stres, citrón, ktorý zvýši koncentráciu, osvieži a aktivizuje telo i dušu. Olej z 31 bylín môžeš využiť v kombinácií so mnou aj na bolesť krížov a regeneráciu po športe! Nanes ako zábal, nechaj 10 minút pôsobiť a umy.

Príjemné skrášľovanie!

Tvoj MARK



Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..