Vrásky? Botox? Príroda!

28 apr , 2017

Vrásky? Botox? Príroda!

Ahojte krásky,

dnes vám napíšem zopár slov o vráskach a starnutí, lebo z toho, čo mi píšete, je táto téma stále aktuálna a neustále ju riešite. Na jednej strane sa vám nedivím, pretože úprimne, my chlapi sme zvláštne bytosti, nám sa mladistvý vzhľad páči. Na druhej strane nás priťahujú sebavedomé, skúsené, charizmatické a prirodzené ženy. A tieto vlastnosti sa postupne získavajú aj s vekom, takže netreba zúfať. 😊

Poďme ale späť k téme starnutia pokožky. Pri prvej vráske v okolí očí alebo na čele nemusíte hneď chodiť na botoxy, výplne alebo face lifting.  Viete, aký je môj anti-ageing tip? Dôležitá je pravidelná údržba, zodpovedajúca typu pleti a dodržiavanie pár zásad. Poďme na to od konca.

O akých zásadách hovorím? Tak napríklad cigareta: môže pôsobiť sexy v dvadsiatke alebo aj tridsiatke, chápem a nesúdim, ale pokiaľ dýchate splodiny z dymu cigariet pravidelne a dlhodobo, vplyv na pleť to samozrejme má. Dehydratácia pokožky a sklon k tvorbe vrások sa u fajčiarok objavuje častejšie. Ja som iný moralista, že? Ako tie nápisy na škatuľkách, ktoré čítajú všetci okrem fajčiarov. Ja len, aby si nehovorila, že som ťa nevaroval. 😊

Stres. Že to bez neho dnes nejde? Skús to, pretože i on má vysoký podiel na tom, že pleť nevyzerá tak, ako by sme chceli. Stresové hormóny oslabujú ochrannú bariéru pleti a zhoršujú jej kvalitu. Taktiež zvyšujú aktivitu mazových žliaz, takže v stredných partiách tváre môže rozširovať póry.

Alkohol. Pohárik s babami je super, ale popíjať viac alebo dokonca každodenne? To si píšte, že to má vplyv na pokožku. A tiež tie nekonečné diéty, detoxy a jo-jo efekty. Okrem toho, že si pobláznite metabolizmus a telesné funkcie, hneď o tom vedia vaše zuby, vlasy a samozrejme koža, pretože alkohol okrem iného dehydruje. Časom pleť vyzerá šedivá, mdlá, stará a unavená.

Takže ako je možné predchádzať vráskam, okrem vyhýbania sa tým neduhom, ktoré som práve spomínal? Starať sa o seba jednoduchými, ale osvedčenými postupmi: jeden krát za mesiac chodiť na kozmetiku, denne sa odličovať a čistiť pleť, jeden krát za týždeň si dať masku a jeden až dva krát do týždňa si dať píling, ideálne ten môj. Prečo práve môj MARK scrub? Pretože je vyrobený s láskou a je prírodný, čo sú hodnoty, ktoré nikdy nestratia na svojej sile. A okrem toho obsahujem vitamín E, známy svojími anti-ageing účinkami a tiež vysoko kvalitné oleje, ktoré nedovolia tvojej pokožke stratiť vlhkosť a elasticitu. Takže preto. :)

P.S.: Ale vrásky k životu patria. 😊 Tak si skrátka užívaj život a scrubovanie, spojíš tak príjemné s užitočným. 😊

 Tvoj oddaný MARK




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..