BLACK FRIDAY :) – MARK face and body Preskočiť na obsah
BLACK FRIDAY :)

BLACK FRIDAY :)

Ahoj,

tak už je to tu....záhadné slovo Black Friday sa v našich končinách používa v predvianočnom období čoraz častejšie, ale čo presne sa za ním skrýva? Prezradím Ti viac :)

V prvom rade priamy preklad znamená "Čierny piatok" a pôvod má v USA. Ide o nasledujúci deň po Dni vďakyvzdania, ktorý sa v USA oslavuje vždy štvrtý štvrtok v novembri, preto Black Friday pripadá na piatok. Tento rok to bude piatok 25 novembra. Od roku 1932 je považovaným za začiatok vianočnej sezóny v USA. Veľké obchody v USA otvárajú skoro ráno a zatvárajú neskoro večer, pričom ponúkajú zľavy a zvýhodnené ponuky pre svojich zákazníkov v honbe za vianočnými darčekmi.

Prečo je to "Čierny" piatok? Existuje viacero teórií. Historicky sa spája s významnými udalosťami v USA, ktoré mali negatívny dopad na verejnosť, niečo ako kalamita. Moje obľúbené vysvetlenie je však iné a viac zo súčasnosti. Keďže Deň vďakyvzdania je vždy v štvrtok, zamestnanci zvyknú volať do práce, že sú chorí alebo práce neschopní, aby mali predĺžený víkend, čo pre zamestnávateľov znamená kalamitu či "čierny" piatok :) Ide tiež o piatok, ktorý je známy tým, že v USA sú obrovské zápchy a hlavu v smútku majú dopravcovia, polícia či iné ochranné zložky štátu, skrátka v uliciach sú davy a to je spojené s chaosom. 

Zákazníci začínajú kempovať a tvoriť rady pred nákupnými centrami či obchodmi už od polnoci predchádzajúceho dňa, aby sa dostali k vystaveným tovarom čo najskôr. Prichádza k bizarným situáciám, davovému šialenstvu, či k menším zraneniam. V bitke o drahšie tovary sa vystresovaní zákazníci neváhajú pobiť a riešiť nárok na vyhliadnutú vec päsťami.

Postupom času sa začal šíriť aj do Európy a skoro každý predajca online či v obchodoch ponúka svojim zákazníkom riešenie ich darčekovej dilemy za dobrú cenu, pričom sa z piatku stalo postupne viac dní, kedy sa dá obľúbený a vysnívaný tovar kúpiť lacnejšie. Keďže sa môj MARK scrub predáva online, nemusíš sa báť žiadnych zranení :) Akurát pár klikov prstíkom Ťa delí od výhodného nákupu darčekového balenia za zvýhodnenú cenu so zľavou 10%. Vyber si akúkoľvek kombináciu vôní vrátane zimnej edície Orange & Cinnamon či Čokolády.

Ja mám rád celý víkend a nielen piatok, takže zľava platí aj v sobotu a nedeľu, čiže od piatka 25. do nedele 27. novembra. 

Prajem Ti príjemné nakupovanie :) 

Tvoj MARK

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok