Sila životného štýlu - sebavedomá a krásna s MARKom :)

02 dec , 2016

Sila životného štýlu -  sebavedomá a krásna s MARKom :)

Ahoj,

Takto tesne pred Vianocami som sa rozhodol prejsť od motivačných rečí priamo k činom, čiže k návodu ako dosiahnuť super telo. Táto cesta nie je pre každú z vás, ak si spokojná so svojím telom aké je, tak Ti tlieskam, my muži kilečko hore dole neriešime, ale ak chceš urobiť niečo pre seba, svoje zdravie a potešenie, tak čítaj ďalej :)

Cítiš sa často slabá? Máš pocit nedostatku energie? Mávaš zdravotné problémy akéhokoľvek charakteru vrátane bolesti hlavy či nadúvania? Mám pre teba odpovede, kočka. Všetko vymenované a ešte o mnoho viac môže byť príčinou Tvojho zlého životného štýlu a pasivity. Naše telo funguje na princípe jednoduchej rovnice - ak ho prestaneme aktívne využívať, nedávame mu látky, ktoré potrebuje alebo mu ich nedávame pravidelne v dostatočnom množstve, vždy nám zašle feedback. V mnohých prípadoch sa však stáva, že varovné signály svojho tela nepoznáme alebo ich dokonca ignorujeme, čo môže mať bohužiaľ nielen za následok neželanú nadváhu, ale aj oveľa vážnejšie a ďalekosiahlejšie dôsledky, ktoré sa skôr či neskôr odrazia na našom zdraví. 

Častokrát stačí počúvať svoje telo a dať mu, čo si pýta. Kočka, tým teraz nemyslím tú veľkú čokoládu, ktorú si práve chytila do ruky :) Dopriať si raz za čas čokoľvek, na čo máme chuť je povolené a pre telo dokonca prospešné. Nemalo by sa však stať z času na čas pravidlo. Hovoríme teraz o dodržiavaní niekoľkých jednoduchých stravovacích návykov, ktoré keď si osvojíš si za polovicou cesty k úspechu k Tvojmu vysnívanému telu. Nie nadarmo sa hovorí, že 90% úspechu je v kuchyni. Ak začneš správne jesť, garantujem Ti, že výsledok na seba nenechá dlho čakať - znova získaš chuť do života, budeš plná pozitívnej energie, odídu mnohé zdravotné problémy, budeš sa cítiť sebavedomejšie a krajšie. 

Ak si sa teraz rozhodla ísť so mnou do toho, dávam Ti dva palce hore. Na začiatok zabudni na všemožné jednoduché a drastické “zaručené babské diéty”. Pravdepodobne si ich už niekoľko skúsila a vieš, že Ti nič okrem JOJO efektu ďalšie neprinesú. V nasledujúcej sérií blogov Ti prinesiem “návod na nové telo”. Budem Ťa po celý čas motivovať, prezradím Ti triky dokonalých fitnessiek a spolu do leta vypracujeme telo, ktoré budeš hrdo všade ukazovať. Okrem toho sa samozrejme postarám aj o Tvoju pokožku po tréningu a v kúpelni spolu zrelaxujeme. 

Keďže alfou a omegou v celom procese na ceste ku krásnemu zdravenému telu je práve vhodná a vyvážená strava, dnes Ti na začiatok vysvetlím 5 základných zásad, ktorými sa budeme riadiť pri stravovaní, aby sme svoje telo dostali tam, kam chceme.

1. Vylúčime nezdravé sacharidy

    Eliminovanie nezdravých, rafinovaných sacharidov je kľúčom k chudnutiu. Pri zdravej inzulínovej senzitivite sa inzulín ľahšie naviaže na bunky a budeš  efektívnejšie spaľovať cukor (glukózu) ako zdroj energie. Príliš veľa sacharidov =  bunky sa voči nemu stanú rezistentnými. A to je základ pre ukladanie tukových zásob. Telo, najmä ženské, obľubuje ukladať tuk do oblasti bruška a bokov.

    2. Bielkoviny ako základ každého jedla

      Za kvalitné bielkoviny považujeme tie, ktoré v jednej porcii dokážu poskytnúť aspoň 10 gramov esenciálnych aminokyselín, najčastejšie mäso, mliečne výrobky, vajcia, ryby a srvátkový proteín. Bielkoviny sú pri chudnutí užitočné aj preto, že redukujú pocit hladu, vďaka čomu ľahšie vytvoríte kalorický deficit. Vysoký príjem bielkovín zabráni rozpadu svalovej hmoty, aby nedošlo k spomaleniu metabolizmu.

      3. Zabudnime na sladené nápoje

        Štúdie neustále potvrdzujú, že ľudia, ktorí pijú vysokokalorické sladené nápoje majú najviac brušného tuku. Okrem toho pitie sladkého je vysoko návykové! 

        4. Zelenina a ovocie bohaté na antioxidanty

          Ovocie a zelenina pomáhajú bunkám lepšie reagovať na inzulín a tlmia odpoveď krvného cukru na vysokosacharidové jedlo. Ak do svojej ovsenej kaše pridáte čučoriedky, sacharidy z ovsených vločiek sa budú tráviť pomalšie, vyplaví sa menej inzulínu a telo strávi viac času v režime spaľovania tuku. Najideálnejší čas dňa na jedenie ovocia je doobedie, kedy ho telo dokáže najlepšie spracovať.

          5. Pravidlo “no carbs after six”

          I keď toto pravidlo mnohokrát podliehalo paľbe kritiky, mám za to že má svoje opostatnenie v nadväznosti na vyššie uvedené. Okrem iného odporúčam 1 hodinu pred spaním už len piť čistú vodu, aby sme si telo na noc nezaťažovali trávením. 

          POZOR! Vynechávanie jedla, vysoko sacharidová strava alebo príliš nízko sacharidová, fastfoody, príliš veľké alebo príliš malé porcie sú zlozvyky, ktoré môžu úplne odsabotovať Tvoju snahu schudnúť. 

          P.S.: Nezabudni, že v boji s nadbytočnými kilami ti dokážem pomôcť aj ja. Vyskúšaj môj prírodný kávový peeling MARK Coffee Original, ktorý obsahuje kofeín nielen v samotnej káve, ale navyše aj v kávovom oleji. Ten pomáha odbúravať podkožný tuk a zmierňovať prejavy celulitídy. Tvoju pokožku naviac vyživí a hydratuje.

           

          Držím palce!

          Tvoj MARK




          Tiež v Novinky

          Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
          Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

          10 apr , 2024

          Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

           

          Čítať viac..

          Prečo je dôležité pH v šampónoch?
          Prečo je dôležité pH v šampónoch?

          20 mar , 2024

          Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

          Čítať viac..

          Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
          Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

          01 mar , 2024

          Milé dámy,

           

          Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

          Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

          Čítať viac..