BEAUTY DAY alebo ako zažiariť na Silvestra a vykročiť správnou nohou do nového roka

27 dec , 2016

BEAUTY DAY alebo ako zažiariť na Silvestra a vykročiť správnou nohou do nového roka

Ahoj kočka,

v kalendári nám svieti posledný týždeň a čochvíľa sa rozlúčime so starým rokom a privítame nový. Je to obdobie, kedy všetko nepotrebné v tichosti odchádza. Zanecháme všetko staré a v nádeji tak, ako každý rok, plní nových predsavzatí, vykročíme do nového roka. Lepšieho. Úspešnejšieho. Krajšieho.

Aj keď si možno nemala najlepší rok, možno sa Ti nedarilo vo vzťahu, v práci, v škole alebo Ti dokonca neprialo zdravie, s novým rokom prichádza pre každého príležitosť spraviť veci inak. Som tu pre Teba, aby som Ťa motivoval, povzbudil a pomohol. A preto Ti teraz, v ten správny čas, prinášam richly manuál s návodom ako sa pripraviť na novoročnú párty, ktorou odštartuješ Tvoj najlepší rok! Nasledujúcich 5 krokov Ťa napumpuje sebavedomím a dopomôže Ti stať sa kráľovnou Silvestrovskej noci. Tak poďme na to

1. Hladká pokožka

Nech sa na túto špeciálnu príležitosť  rozhodneš pre akýkoľvek outfit, odporúčam Ti v rámci prípravy, pre Tvoj dobrý pocit, začať od základu - od Tvojej pokožky. V doobedných hodinách, deň  pred dňom D, začni svoju prípravu s dôslednou epiláciou. Nezabudni použiť sterilné pomôcky, aby si predišla nepríjemný vyrážkam či zarastajúcim chĺpkom, a následne použiť zábal z ľubovoľného MARKa,  ktorý pokožku do hĺbky vyživí a dodá jej vitamíny potrebné na regeneráciu.

2. Hebké a zdravé vlasy

I keď bohatú a zdravú hrivu z reklamy nevyčaruješ zo dňa na deň lebo ide o dlhodobý proces, poradím Ti malú fintu, ako s mojou pomocou viditeľne zacelíš rozštiepené končeky a dodáš vlasom stratený lesk. Postačí Ti citrusový MARK, ktorý na mokré vlasy v hrubej vrstve nanesieš na končeky vlasov (podľa potreby) a zabalíš na 15 minút do uteráka. Následne peeling vymyješ a vlasy si umyješ, ako obyčajne. Odporúčam Ti šampón s citrusovou vôňou, ktorá sviežo prevonia vlasy. Nezabudni na záver použiť balzam, ktorý znásobí účinky a jemnosť.

3. Rozžiarená a krásna pleť

Skúšal som pre Teba množstvo receptov najrozličnejších domácich masiek. Ako víťaza   predstavujem recept na mrkvovo-kávovú masku, ktorá pleť neuveriteľne rozžiari a zanechá prekrásne čistú.

Budeš potrebovať:

2 dcl 100% mrkvovej šťavy
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
MARK Coffee Original

Textilnú masku na tvár (dostaneš kúpiť v každej lepšej drogérií).

Postup:  Na varič si do panvice vylej mrkvovú šťavu a na mierom ohni zohrej. Postupne pridávaj kukuričný škrob a za stáleho miešania pokračuj do redšej kašičky. Následne pridaj 1 lyžicu MARK scrub a zamiešaj.  Textilnú masku dôkladne obal v pripravenej zmesi, jemne vyžmýkaj a prilož na 10 minút na tvár. Zvyšok masky opláchneš a  jemne vďaka zrniečkam pleť opílinguješ.

4. Jemné ruky

Ruky dokážu o človeku veľa prezradiť. Dojem aj tej najkrajšej ženy dokáže pokaziť, ak má zanedbané a neupravené ruky. Keď sa o ne starať nebudeš, časom sa navyše dostaví „zošúverená“ pokožka. Ruky si udržíš hebké a jemné, keď im aspoň raz za dva týždne dopraješ domáci zábal. MARK Ti prináša jednoduchý a rýchly recept, ako si ruky ošetríš svojpomocne doma za 15 minút.

Budeš potrebovať:

 4 polievkové lyžice MARK Coffee Coconut

 2 čajové lyžičky tekutého bio kokosového oleja

 Igelitové rukavice

Postup: V miske zmiešaš kokosového MARKa s olejom, premiešaš na dosiahnutie kašičky, v hrubšej vrstve nanesieš na ruky a zabalíš ich na 5-10 minút do rukavíc. Následne po tečúcou vodou dôkladne opláchneš. Peeling Ti navyše odstráni odumreté bunky a popraskanú kožičku a bohaté množstvo kokosového oleja pokožku do hĺbky vyživí a hydratuje tak, že Tvoje ruky budú neodolateľne hebké, jemné a voňavé.

5. Beauty sleep (Dostatok spánku)

Vedci zistili, že nedostatok spánku má rovnaké následky ako proces starnutia. Počas spánku prebiehajú reparačné a regeneračné procesy. Telu preto treba dodať správne živiny, ktoré ovplyvňujú hĺbku a kvalitu spánku. Melatonín navodzuje zdravý spánok a bunkovú obnovu, proti voľným radikálom, či na zachovanie imunity do vysokého veku. Tento dôležitý hormón získame z paradajok a banánov, je mimoriadne silným antioxidantom a aktívne podporuje metabolizmus spaľovania tukov v organizme. Skutočná noc sa pre organizmus začína o 22. hodine. Kvalita regenerácie organizmu závisí od hĺbky spánku. Pravidelný spánok je Alfou a omegou zdravia a krásy a celkovej rovnováhy. Pozitívny efekt sa začína a končí v posteli, kde Ťa minimálne 8-hodinový odpočinok nabije novou energiou a prispeje k prirodzenej obnove životne dôležitých funkcií. Dlhý, kvalitný a plnohodnotný spánok Ťa odmení sviežim, oddýchnutým vzhľadom a zdravou pleťou. Vyspať sa do “krásy” je teda základom bez ktorého sa pri príprave na novoročnú párty jednoznačne nezaobídeš.

A nezabudni! Aj v novom roku som tu pre Teba kočka.

Krásne sviatky,

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..