Všetko čo potrebuješ vedieť o kyseline hyalurónovej

03 júl , 2019

Všetko čo potrebuješ vedieť o kyseline hyalurónovej

Každý sme o nej už raz počuli a pravdepodobne všetci máme doma aspoň jeden produkt, ktorý ju obsahuje. Kyselina hyalurónova sa považuje za kozmetický zázrak, pritom ju všetci máme prirodzene v našom tele. Tak teda, čo to je tá kyselina hyalurónová a načo je vlastne dobrá?

Kyselina hyalurónová sa nachádza prirodzene v našom tele a na našej pokožke. Funguje ako špongia - absorbuje vodu, vďaka čomu získa gélovitú konzistenciu a dokáže preniesť vodu na miesto určenia, kde ju uzamkne na ďalšie použitie. Kyselina hyalurónová udržiava naše bunky hydratované, pomáha liečiť rany, opravovať tkanivá a lubrikuje naše kĺby. Spolu s kolagénom je esenciálna pre správnu hydratáciu našej kože, ochraňuje ju a zabezpečuje jej dlhotrvajúci mladistvý vzhľad. Vekom naše telo tvorí stále menej kyseliny hyaluronovej a kolagénu, preto je pre našu pokožku stále ťažšie a ťažšie si udržiavať vlhkosť. Tvoria sa prvé vrásky a pokožka je vekom stále suchšia. Práve preto si kyselina hyalúronová získala za posledné roky veľkú obľubu v kozmetickom priemysle a v estetickej medicíne ako hydratačný zázrak. 

MARK Hyaluronic Acid Serum je  výnimočné prírodné sérum pre každý typ pleti. Upokojuje a hydratuje citlivú a suchú pokožku, zrelej pokožke pomáha bojovať so suchými miestami a vráskami a aknóznu pokožku zase hydratuje bez upchávania pórov. Používa rôzne veľkosti molekúl kyseliny hyalúronovej, vďaka čomu efektívne prenáša vlhkosť a aj aktívne látky do hĺbky pokožky. Jeho základ tvorí čistá BIO rozmarínová voda, ktorá rovnako ako rozmarín, upokojuje a chráni pokožku. Pre mnohonásobný hydratačný efekt je sérum doplnené o medový komplex, aloe vera a hodvábny proteín, ktoré zanechávajú pokožku hodvábne jemnú na dotyk

Pre dokonalý efekt je dôležitá správna aplikácia v správnom poradí. Sérum sa môže používať ráno ako hydratačná báza pod makeup alebo krém, alebo večer pred spaním v hrubšej vrstve, hlavne na miesta kde by mohli vzniknúť vrásky. Pre ideálnu absorbciu by sa sérum malo nakvapkať priamo na pleť hneď po čistení, aby sa nevstrabalo zbytočne do končekov prstov a zároveň, aby hneď hydratovalo odmastenú pokožku. Sérum sa rýchlo vstrebáva, zásobuje pleť vodou a aktívnymi látkami, preto je ideálne hneď pokračovať obľúbeným pleťovým krémom, organickým olejom alebo SPF krémom, aby sa na pokožke vytvoril mastný film, ktorý uzamkne vlhkosť a zanechá tak pokožku dlhodobo hydratovanú a krásnu. 

Výskumy v posledných rokoch len potvrdzujú účinky kyseliny hyaluronovej. V roku 2014 bolo na vzorke 33 žien dokázané, že už po 8 týždňoch používania sa zlepšila hydratácia pokožky o 96%, pevnosť a elasticita pokožky o 55% a znížilo sa prehlbovanie vrások o 40%. Vyskúšaj moje prírodné pleťové sérum s kyselinou hyalurónovou, v kombinácii s pleťovou vodou a BIO oragánovým olejom ho nájdeš aj vo výhodnom sete MARK set pre intenzívnu hydratáciu!

 




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..