Ako si udržať v lete pleť hydratovanú a chránenú?

10 júl , 2019

Ako si udržať v lete pleť hydratovanú a chránenú?

V minulosti sa neopálená porcelánová pokožka považovala za symbol krásy a bohatstva. Do módy prišla opálená pokožka najprv okolo roku 1920 vďaka Coco Chanel a Francúzskej riviére, neskôr v 60 rokoch sa stala snedá pokožka symbolom luxusného životného štýlu plného tropických dovoleniek a v 90 rokoch prišiel obrovský boom samoopaľovacích prípravkov. Až na začiatku 21. storočia sa začalo otvorene hovoriť o nebezpečenstve slnečného žiarenia a nechráneného opaľovania. Dnes si už všetci uvedomujeme riziko, ktoré sprevádza bronzovú pokožku a napriek tomu po nej túžime každé leto. Takže ako si udržať v lete pleť chránenú a hydratovanú, a napriek tomu krásne opálenú? 

1. Dostatok slnka aj tieňu

Najintenzívnejšie je slnečné žiarenie medzi 10 - 14 hodinou. V tomto čase je oveľa väčšie riziko spálenia sa a úpalu. Pre tvoju pokožku je oveľa lepšie postupné opaľovanie v neskorších hodinách. Možno sa pokožka neopáli tak rýchlo, ale zato jej opálenie dlhšie vydrží a zbytočne sa nespáli a nezošúpe. Ak sa nachádzaš na slnku cez obedné hodiny, okrem opaľovacieho krému si nezabudni aj klobúk a okuliare. Ako pokrievka hlavy chráni naše uši, krk aj pokožku hlavy, slnečné okuliare zabraňujú škúleniu do slnka a chránia jemnú pokožku očí pred UV žiarením, vďaka čomu pomáhajú predchádzať vráskam.

2. Hydratuj seba zvnútra aj zvonku

Pri vysokých teplotách sa naše telo snaží schladiť nadmerným potením, preto je dôležité piť vodu pravidelne počas celého dňa, aby sme doplnili straty a zabránili tak dehydratácii. Dehydratácia sa môže preukázať tmavým sfarbením moču, únavou, suchou pokožkou az závratmi. Okrem pitia čistej vody, naše telo si dopĺňa tekutiny aj prostredníctvom vodnatého ovocia a zeleniny ako melón, uhorka, celer, brokolica či šalátové listy a rovnako efektívne poslúži aj domáci vývar, bohatý na minerály a vitamíny. Pleť je dobré hydratovať menej mastnými krémami s vyšším obsahom vody, alebo intenzívnymi hydratačnými sérami. Ideálna je kyselina hyalurónová, ktorá nielenže, zadrží veľké množstvo tekutín, ktoré pomôže transportovať do hĺbky pokožky, ale zároveň chráni pleť pred UV žiarením a prvými vráskami. 

3. Chrániť a starať sa

Všetci vieme, že opaľovacie krémy nás chránia pred rakovinou kože a predčasným starnutím, ale nie všetci vieme ako správne ich používať. Opaľovací krém by vždy mal byť vodeodolný, s vyšším SPF faktorom a chrániť proti UVA aj UVB žiarením. Pokožka potrebuje minimálne 15 min, aby krém dobre absorbovala a minimálne 20 mililitrov produktu na pokrytie celého tela. Chrániť treba aj miesta, ktoré nás najprv nenapadnú ako uši, pery či cestičku vo vlasoch a krém treba aj opakovane aplikovať. Po opaľovaní je dôležité pokožku regenerovať. Ideálne je aspoň 2x týždenne pokožku peelingovať, aby sme odstránili suchú pokožku, stimulovali jej prekrvenie a podporili tak jej dlhšie opálenie.

Pre dokonalú starostlivosť o letnú pokožku som pripravil univerzálny MARK set pre intenzívnu hydratáciu. Tento set ponúka kompletný rituál pre zdravo vyzerajúcu a hydratovanú pleť len v 3 produktoch. Táto kolekcia je navrhnutá pre všetky typy pleti vrátane mastnej, zrelej a citlivej pokožky, ale obzvlášť je prospešná pre unavene pôsobiacu, suchú pokožku bez lesku. Kompletné zloženie a viacej informácií nájdeš na webe :)

 

 




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..