Udrž si bronz až do zimnej lyžovačky!

18 aug , 2017

Udrž si bronz až do zimnej lyžovačky!

Ahoj,

toto leto nám naša milá Zem dopriala ukážkové letné počasie, o ktorom sme minulý rok iba v kútiku duše snívali. Tohtoročné počasie na Slovensku stále láme historické rekordy a všetky milovníčky slniečka si pravdepodobne vyčerpali celoročnú dovolenku, aby si ho do sýtosti užili a nachytali slnečné lúče. :)

Opálená pokožka dokáže zázraky - dodáva ti atraktívnejší vzhľad, drobnosti ako vyrážky či škvrny sa stanú neviditeľnými a napriek tomu, že si neschudla, vyzeráš viditeľne štíhlejšie. A pretože platí opálená žena je spokojná žena a spokojná žena = spokojný muž, posvietil som si na zaručené finty krásnych žien, ako dosiahnuť nádherne opálenú pokožku až do zimnej lyžovačky. 

Alfa & Omega - nespáliť sa

Základom udržania opáleného vzhľadu je postupné a bezpečné opaľovanie. Pri pobyte na slnku sa vždy natieraj ochranným krémom a nenechaj sa spáliť. Ak cítiš pálenie, alebo si všimneš do červena sfarbenú pokožku, radšej sa stiahni do chládku. V opačnom prípade dosiahneš namiesto krásne opálenej pokožky nepríjemné rýchle ošúpanie kože.

Scrubuj sa

Srub na telo a tvár slúži na odstránenie odumretých buniek a zrohovatených častí kože pred opaľovaním aj po opaľovaní. Vďaka tomu dokáže pokožka lepšie prijať ošetrujúce, hydratačné a vyživujúce látky obsiahnuté v peelingu a vydrží tak dlhodobo krásne tmavá. MARK scrub ti zabezpečí všetko v jednom! Teraz dokonca aj v limitovanej edícií s vôňou leta MARK Coffee Watermelon.

Hydratuj

Pokožka sa pri opaľovaní namáha a je viac ako zvyčajne vysušená. Preto je dôležité pamätať na dôkladnú hydratáciu, a to zvnútra i zvonku. Okrem pravidelného pitného režimu je v záujme zachovania opáleného a zdravého vzhľadu priam nevyhnutné pravidelne ju natierať hydratačnými krémami, mliekami či olejmi obsahujúcimi vitamín E.

Aj v tomto myslím dopredu. Každé moje balenie kávového peelingu obsahuje ingrediencie dôležité pre hydratáciu tvojej pokožky - kokosový olej, mandľový olej aj spomínaný vitamín E. Preto si vyber svoju obľúbenú vôňu a jedno balenie môjho scrubu si so sebou pribaľ aj na dovolenku a to bez ohľadu na to, či ideš na turistiku do hôr alebo leňošiť k moru.

Babie leto a jesenné slniečko

I keď jeho intenzita nie je až taká výrazná ako v lete, môžeš si pomocou neho dopĺňať a obnovovať zdroje zásob vitamínu D. Keď si dávku jesenného slniečka dopraješ každý druhý deň, opálenie ti dokáže vydržať aj s príchodom zamračených a sychravých dní a budeš sa z neho môcť tešiť až do zimy.

Na záver by som ti ešte rád pripomenul, že horúca voda, horúci vzduch a saunovanie má za následok zvýšené potenie a tým aj rýchlejšie uvoľnenie vrchnej vrstvy kože, čo spôsobuje rýchlejšie vyblednutie. Takže pokiaľ je to možné, s potením opatrne! :)

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..