Tvárová gymnastika <3

24 mar , 2017

Tvárová gymnastika <3

Ahoj kráska!

Tentokrát ma inšpirovalo staré známe: “Vek je len číslo”. Aj keď si túto vetičku počula pravdepodobne už od starých mám, s pribúdajúcimi rokmi a najmä s pribúdajúcimi vráskami mnoho žien začne podliehať panike z úskalí spojených s vekom. Ak si už aj ty začala pátrať po tom, ako sa udržať krásnou čo najdlhšie, mám pre teba tip na tvárovú gymnastiku. Jednoduché a časovo nenáročné cvičenie, s ktorým to zvládneš hravo, prirodzene a navyše bez drastických lekárskych zásahov. Ja som za prirodzenú cestu :)

Tvárová gymnastika je súbor cvikov zameraných na cielené sťahovanie a uvoľňovanie tvárových svalov. Na našej mimike sa podieľa až 51 svalov tváre a šije, z ktorých väčšinu vôbec nepoužívame. Tvárovou gymnastikou dokážeš eliminovať vrásky, zúžiť tvár, spevniť viečka, zdvihnúť ovísajúce kútiky či dokonca zväčšiť objem pier! Neexistuje veková hranica, kedy by si mala začať s týmto cvičením. Čím skôr začneš s prevenciou, tým viac sa ti v budúcnosti tvoja pleť poďakuje :)

Ako na to?

Najlepšie je začať s jednotlivými cvikmi pred zrkadlom, aby si vedela sledovať svoju mimiku a kontrolovať ju. Aj pri tvárovej gymnastike, tak ako pri každom cvičení je dôležité vytrvať a cviky vykonávať pravidelne. Podstata tvárovej gymnastiky spočíva v sťahovaní a uvoľňovaní tvárových svalov, ktoré prekrvujú celú tvár, zvyšujú príjem kyslíka v bunkách, zrýchľujú metabolizmus a odbúravajú odpadové látky. Ideálne je cvičiť aspoň 5 minút ráno a 10 minút večer pred spaním, samozrejme s odlíčenou pleťou! Väčšinu cvikov môžeš praktizovať i počas dňa, kľudne popri telefonovaní, práci s PC či varení. Jednotlivé techniky tvárovej gymnastiky zvyšujú elasticitu pokožky, podporujú regeneráciu kožných buniek a napomáhajú k lepšiemu prekrveniu.

1) Nafúknuté a vtiahnuté líca

Cviky prevádzaj čo najväčším nafúknutím líc. Opakuj päťkrát. Tento cvik napomáha uvoľniť svaly v oblasti líc a ich spevnenie. Po poslednej sérií si daj pár sekundovú prestávku. Potom uvoľni pery a líca vtiahni do vnútra, usmievaj sa pri tom. Napína sa vrchná časť líc. Opakuj opäť päťkrát. Tento cvik je protikladom nafúknutých líc a pôsobí proti ochabovaniu lícnych svalov v oblasti lícnych kostí.

2) Číňanka

Jemne privreté oči prstami rúk jemným prítlakom napni do vonkajších strán tváre. Vytrvaj päť sekúnd, povoľ a opäť cvik opakuj aspoň desaťkrát. Napätie svalov postupne stupňuj. Tento cvik pôsobí na spevnenie kruhových svalov očného okolia. Zabraňuje vzniku opuchom očných viečok a zvädnutej pokožke v danej oblasti. Dokonale sa oblasť očí prekrví, čím sa vytratia aj tmavé kruhy pod očami.

3) Bozk

Našpúľ pery a tlač z celej sily jednu proti druhej. Snaž sa pery čo najviac vytiahnuť. Držte 5 sekúnd a nahlas cmukni. Cmuknutie cvik zintenzívni. Cviky bozkov môžeš striedať s fázou širokého úsmevu ako protikladný cvik na pôsobenie svalov v okolí úst. Opakuj 10x! Týmto cvikom sa aktivizuje viac ako 40 tvárových svalov. Cvik pôsobí na získanie plných a zvodných pier :) 

4) Žirafka

Pohodlne si sadni a opri sa. Ramená drž dole. Otvor ústa a sánku mierne vytlač vpred, pohľad smeruj nahor. Vypni krk a hlavu jemne zakloň, ramená tlač čo najviac nadol. Napnutie krčných a ramenných svalov musíš cítiť. V napätí drž 5 sekúnd. Tento cvik pôsobí na spevnenie krku.

5) Čáry-Máry, preč s dvojitou bradou!

Chrbtom ruky si podlož bradu. Pevne drž ruku pod bradou, prítlak na ruku vytvoríš pootvorením úst. Sánkou pritlač na chrbát ruky. Cvik opakuj aspoň desaťkrát a v napnutej fáze vytrvaj aspoň tri sekundy.

A nezabudni, že po každej námahe treba dopriať odcvičenej partii aj oddych! MARK face scrub Tea tree & Jojoba je tou správou voľbou na efektívne zakončenie tréningu. Vďaka kombinácii kávy a kvalitných prírodných ingrediencií kávový píling tvoju pleť zbaví nečistôt a nedokonalostí. Tea tree esenciálny olej pôsobí proti baktériám a v kombinácii s kofeínom obsiahnutým v káve pomôže pleti zbaviť sa nečistôt a jemne ju prekrviť. Jojobový a avokádový olej majú vysoko hydratačné účinky. Rýchlo sa vsakujú a prenikajú do hlbších štruktúr kože, čím ju vyživujú. Oproti iným scrubom je MARK face scrub Tea tree a Jojoba jemnejší a špeciálne vyvinutý tak, aby bola pleť tváre hebká a jemná. 

Tak príjemné skrášľovanie :)

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..