Starostlivosť o vlasy s MARKom

04 aug , 2017

Starostlivosť o vlasy s MARKom

Ahoj,

hoci v lete zameriavame pozornosť najmä na našu pokožku, nemali by sme zabúdať, že aj naša koruna krásy v horúcich dňoch veľmi trpí a vyžaduje si rovnako špecifickú starostlivosť. Preto ti rád poradím na čo by si v tomto období v rámci bežných beauty rituálov určite nemala zabudnúť.

Slnečné žiarenie pôsobí na naše vlasy aj na pokožku hlavy podobne ako na pleť kdekoľvek inde na tele. Ak pri opaľovaní zabudneme na prikrytie hlavy, UV žiarenie vie preniknúť až dovnútra vlasu a narušiť jeho štruktúru už od korienkov. UV žiarenie však nie je ani zďaleka jediným nepriateľom krásnej a zdravej hrivy. V lete by si preto nemala zabudnúť ani na tieto tri dôležité kroky:

1. Správny spôsob umývania

Prvým krokom je chrániť vlasy vhodným ošetrením, najmä takým, ktoré ich dobre hydratuje. Vlas je z 10 až 15 percent tvorený vodou, ktorá sa v horúcich dňoch rýchlo odparuje. V dôsledku toho sa pramene oveľa viac vysušujú. Preto je ideálne zvoliť na leto iný šampón ako používaš počas bežného roka.

Vlásky je vhodné umyť celkovo dvakrát. Prvýkrát použiješ trošku väčšie množstvo šampónu, dobre premasíruješ pokožku hlavy. Vlasy nikdy rukami nešúchaj, aby sa ti nepolámali. V tejto fáze zmyješ nečistoty a mastnotu. Pri druhom umytí preto uvidíš, že aj malinké množstvo šampónu ti urobí obrovskú penu. V tomto kroku už vlasy umývaš. Vždy ich oplachujeme zásadne vlažnou vodou a šampón riadne vymyjeme.

2. Stylingové prípravky - pomocník alebo nepriateľ tvojich vlasov?

Vlasy často trpia aj pod ťarchou stylingových produktov, ktoré majú účes udržať na uzde, ale aj pôsobením slanej vody, chlóru, piesku, horúceho vzduchu a suchého vetra. Táto kombinácia predstavuje maximálnu záťaž aj pre zdravé pramene, nehovoriac o oslabených a poškodených vlasoch. Preto je lepšie sústrediť sa v prvom rade na prevenciu a ochranu. Pokiaľ sa nevieš zaobísť bez laku na vlasy aj počas leta, skús voliť šetrnejšie výrobky v menšom množstve, ktoré tvoje vlasy až tak nezaťažia a nevysušia.

3. Strašiak menom chlór

Chlór síce dezinfikuje vodu od nečistôt a baktérií, zároveň však aj rozpúšťa lipidy, ktoré pôsobia ako prirodzená ochranná vrstva vlasov, ktorá im dodáva lesk a vlhkosť. Pri dlhodobom pôsobení chlóru stratia svoju hebkosť, pretože sa stávajú pórovitejšie a drsnejšie.

Chlór je príčinou, prečo začnú vlasy pri styku s vodou niekedy meniť farbu, najmä odfarbené blondínky by si mali dávať pozor na túto nechcenú nástrahu. Vlasoví experti odporúčajú vlasy pred aj po pobyte v bazéne dobre opláchnuť. Vlasové folikuly pôsobia ako špongia a tak absorbujú oveľa viac chlóru. Jednoducho povedané – ak sa vyplnia vodou, zostane menej miesta pre chlór.

MARK TIP na krásnu, bohatú a lesklú hrivu 

Skúsila si už otvoriť kokosový olej, zatvoriť oči a zhlboka sa nadýchnuť? Vôňa kokosu ťa okamžite vráti na letnú dovolenku priamo na pláž medzi palmy. V Ázii objavili zázračné účinky kokosového oleja už pred stáročiami. A my dnes už vieme, že tajomstvo oleja je ukryté v prítomnosti kyseliny laurovej a nasýtených mastných kyselín. Práve tieto ingrediencie sú najdôležitejšími zložkami voňavého kokosového oleja. Aj preto každý môj kávový scrub obsahuje aj túto výnimočnú prírodnú ingredienciu.

Panenský kokosový olej má blahodárne účinky nielen na pokožku tela, ale je veľkým pomocníkom aj pri starostlivosti o vlasy. Obalí ich ochranným filtrom a tie sú vďaka tomu zdravšie a na pohľad nádherne lesklé.

  • TIP: Vedela si, že MARK scrub je univerzálny profesionál a v ľubovoľnej vôni ho môžeš využiť aj v starostlivosti o vlasy? Rozstrapkané končeky ťa už viac trápiť nebudú. Stačí im spraviť zábal a to tak, že na navlhčené končeky vlasov vo väčšom množstve nanesieš kávový peeling MARK scrub a necháš niekoľko minút pôsobiť. Potom vlasy dôkladne opláchni a umy normálnym šampónom a kondicionérom. :)

  • TIP: Kokosové mlieko má prirodzené hydratačné účinky. Obzvlášť vítané je v prípade slnkom spálených vlasov. Dve polievkové lyžice mlieka zmiešaj s dvomi kvapkami levanduľového oleja. Túto masku rovnomerne nanes na svoje vlasy - od korienkov až po končeky. Vlasy zabaľ do uteráku a nechaj pôsobiť jednu hodinu. Následne umy šampónom a kondicionérom.

Verím, že ti aj tieto moje rady pomôžu ku dlhotrvajúcej kráse tvojich vlasov.

Krásne letné dni!

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..