Sprcha versus kúpeľ

01 mar , 2019

Sprcha versus kúpeľ

Horúca sprcha v zime na zahriatie, ľadová v lete na schladenie je pre mňa ten najlepší záver dlhého dňa. Nehovoriac o dlhej upokojujúcej vani. Nanešťastie "všetkého veľa škodí" platí aj v tomto prípade. Takže ako to nepreháňať s hygienou?

Šampóny a sprchové gély spolu s nečistotami zmývajú aj prirodzené oleje z našej pokožky a vlasov, čím ostáva podráždená a vysušená. Toto dokopy s horúcou vodou, drhnutím pokožky hupkou či uterákom oslabuje našu kožu. Je preto jasné, že v ideálnom prípade je najlepšie, aby sa zabránilo dlhým kúpeľom a sprchám. Kto by to, ale vydržal?

Ak nevieš skrátiť čas, ktorý venuješ sám sebe vo vani alebo v sprche, skús obmedziť frekvenciu. Kúpeľ maximálne raz týždenne, a vždy pridať olej alebo kúpeľovú soľ na obohatenie vody. Kúpeľová soľ s bohatým obsahom minerálov, prirodzene pomáha telu sa vysporiadať s ochoreniami pokožky, pôsobí terapeuticky a relaxačne. Zároveň je dobré sa vyhnúť chemickej pene vo vani, ktorá dráždi a ešte viac vysušuje pokožku.

To isté platí pri sprchovaní. Teplota sprchy by mala byť vlažná a nie horúca, a dĺžka sprchovania by mala byť bližšie k 3 minútam a nie k 30tim. Napríklad môj Mark shower pudding Azalea bez syntetických čistiacich látok nedráždi pokožku príliš veľkým množstvom chémie, ale naopak ju svojim obsahom prírodných olejov chráni pred vonkajšími vplyvmi. Ako novinku ponúkam konečne aj variant pre pánov - Shower pudding for HIM s obsahom prírodných esenciálnych olejov Ho wood, Patchouli a Bergamot, ktoré nie len pôsobia antibakteriálne, ale aj fantasticky voňajú.

Zároveň je prospešné sa nakrémovať na vlhkú pokožku skorej ako ju vydrhneme uterákom do sucha. Dobrý hydratačný krém, ako napríklad aj moje Mark body butter, aplikovaný na vlhkú pokožku, zabráni ďalšej strate vody vytvorením ochrannej vrstvy na jej povrchu.

 




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..