SOS proti zarastajúcim chĺpkom!

06 sep , 2016

SOS proti zarastajúcim chĺpkom!

Ahoj,

každá z vás, ktorá sa stretla alebo sa stále stretáva s problémom zarastajúcich chĺpkov bude zrejme súhlasiť, že ide o boj s veternými mlynmi. Zúfalstvo. Plač. Pocity hanby. Prekrývanie či skrývanie nepekných bodiek pod oblečenie. V zime ok, ale čo v lete? Zvedavé pohľady a nepriíjemné otázky ľudí boli mojou hlavnou príčinou vyhýbať sa kúpaliskám a počas horúcich letných dní trpieť v dlhých nohaviciach.

Chytaním sa každej slamky a vyskúšaním každého, akokoľvek nedôveryhodného odporúčania, ako s tým navždy skoncovať, som prešla aj ja. I keď každá z nás je iná a jedinečná, v boji s chĺpkami sme si všetky rovné. Dodržiavaním týchto 3 jednoduchých pravidiel ti garantujem krásne nohy bez nedokonalostí :)

1. Správny spôsob

Základom je spôsob holenia, ktorý si zvolíš. Zapálené vyrážky a zarastajúce chĺpky sú v  95 % následkom nesprávneho alebo nevhodného holenia. Ak si sa s  týmto problémom stretla, kľúčovým krokom je vylúčiť metódy, ktoré ti nevyhovujú a nahradiť ich alternatívou. V súčasnosti je na výber množstvo rôznych spôsobov – epilačných, ktoré ťa zbavia chĺpkov až na 1 mesiac (epilačné strojčeky, vosk, cukrová pasta, laser) alebo depilačných, ktoré sú bezbolestným ale aj krátkodobým riešením (žiletka, depilačné krémy). Najmä pri epilácii dochádza najčastejšie ku vzniku vyrážok či vážnejších problémov akým je zarastanie chĺpkov - problém nielen estetický ale aj zdravotný. Ak sa ti to už stalo, sú len dve možnosti. Vyskúšať niektorú inú formu epilácie, alebo sa zmieriť s tým že táto forma odstraňovania chĺpkov nie je pre teba vhodná a skamarátiť sa so žiletkou. V takom prípade pamätaj na hygienu! Vždy použi novú žiletku a holiacu penu a depiluj sa výlučne večer, keď bude mať  pokožka do rána čas zregenerovať sa.

2. Večerná procedúra

Po odstránení chĺpkov je pokožka podráždená a citlivá. Je veľmi dôležité ju dôkladne hydratovať a ošetriť. Na to ti skvelo poslúži zábal z MARKa. Pozor! V tomto momente pokožku nescrubuj. Nanes vrstvičku a nechaj 5-10 minút pôsobiť. MARK vďaka svojim olejčekom a vitamínom pokožku ošetrí a zvlhčí.

3. Peeling

Ak si zábudlivá, daj si pripomienku do telefónu, pretože 3-4 deň je najdôležitejší. Práve vtedy treba znova použiť MARKa -  dôkladne odstrániš nečistoty a odumreté bunky a pomôžeš chĺpkom, aby rástli správnym smerom.
Ak si sa tu našla, nečakaj! Vyber si obľúbenú vôňu a vyskúšaj MARKa už dnes. 


TIP NA ZÁVER: MARKa môžeš bez obáv používať 2-3 krát týždenne. Nielenže budeš prekrásne voňať ale sa aj dlhodobo zbavíš starostí. Kofeín obsiahnutý v káve navyše aj účinne bojuje proti celulitíde, aby boli tvoje nohy vždy ukážkové :) 

Krásne jesenné dni!

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..