Sila pozitívneho myslenia :)

14 sep , 2016

Sila pozitívneho myslenia :)

Ahoj kráska,

vieš, že tento týždeň bol Deň pozitívneho myslenia? Ja som skoro zabudol, lebo pre mňa je deň pozitívneho myslenia každý deň, ale kamoška Peťa mi ho pripomenula vo svojom blogu. 

"Je skoré ráno. Sedím v župane pri stole a pijem svoju prvú kávu, ktorú zajedám lievancom. Pohľad mi mimovoľne padne na kalendár. “Hm, dnes je Deň pozitívneho myslenia,” čítam si nahlas. Ticho preruší môj nadšený výkrik. “Jasné!” Už viem, ako tento pozitívny deň oslávim. Nech sa dnes stane čokoľvek, nič ma nerozhádže a nepokazí mi dobrú náladu, sľubujem si v duchu. A hneď začnem pozitívnou aktivitou. Nechám šálku na stole a presúvam sa so záhadným úsmevom do kúpeľne. Čo dokáže lepšie naladiť, ako voňavá sprcha sľubujúca pocit omladenia pokožky? Púšťam vodu, privriem oči a vdychujem čokoládovú vôňu, ktorá zaplavuje celú kúpeľňu a dokonale ladí s kávou, ktorú ešte teraz cítim na jazyku…

Po dôkladnej očiste tela aj duše, vyberám zo skrine smotanové letné šaty a už sa teším do práce. Ako krásne ten deň začal - pozitívne! Pospevujúc cupitám po garáži k autu. Keď tu zrazu: “Oooch, nie!”, vykríknem pri pohľade na moje šaty, ktoré zdobí obsah nádobky, ktorá mala byť mojim dnešným obedom. Zhlboka dýcham a znovu si opakujem, že dnes mi náladu nič nepokazí. Vrátim sa domov prezliecť, skontrolujem svoj nový outfit - nevadí, aj modrá je pekná farba. Obed je ešte ďaleko, dovtedy niečo vymyslím. Na druhý pokus odchádzam smer práca. To, že nemám dnes kde zaparkovať svojho chrobáčika, nový vrátnik ma nechcel pustiť do budovy, lebo som si zabudla kartičku a že mi ušiel výťah, vnímam ako jemné korenie začínajúceho dňa. 

Zapínam počítač, skontrolujem kvety na stole a začínam pracovať… Po chvíľke ma vyruší kolegyňa. Vraví, že potrebuje pomôcť s tabuľkou. Jasné, dnes je pozitívny deň, pomôžem. Opúšťam svoje hradby v open-space a zahajujem výpravu za neposlušnými tabuľkami, ktoré treba skrotiť. Zabralo mi to viac času, ako som si pôvodne myslela. Keď sa vrátim späť do svojho kráľovstva, nájdem lístok s odkazom od šéfa. Nie je to poďakovanie, ale pozvanie na koberček. Ako som hneď zistila, práve som prešvihla dôležitý termín, ktorý bolo treba dodržať. Vysvetľovanie nepomáha. Čelím nahnevanej hlave, ktorá zúrivo pochoduje po kancelárií. 

Tak, už to mám za sebou. Sľubujem si, že odteraz si budem písať pripomienky k termínom, aby mi už žiadny neušiel. V tom zmätku mi to doobedie tak rýchlo ubehlo, je čas obeda. Vybehnem do blízkeho bufetu, ukoristím misku so šalátom, croissant s kávou a usalaším sa na tráve. To je ale piknik. Len čo otvorím pohár s kávou a nadýchnem sa jej vône, zavriem oči a som znovu v sprche, počujem šuštiacu vodu ako mi hladí pokožku, cítim vôňu kávového pílingu a všetky problémy sú zase vzdialené… Tomu vravím pozitívny prístup, ktorý mi dnes nič a nikto nepokazí. Ďakujem Ti MARK, s Tebou mám pozitívny deň vždy, keď mám rande s Tebou v sprche :)"

Ak máš aj ty podobné dni ako ona, tak aspoň zrelaxuj večer v sprche spolu so mnou :)

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..