Byť mamou je úžasné!

19 aug , 2016

Byť mamou je úžasné!

Ahoj,

ako muž nikdy nezažijem, aké je to byť matkou, ale moja kamoška Ivka mi to popísala a zrhnula v tomto blogu. Dúfam, že Ťa zaujme, či už matkou si, alebo nie :) Ja vás mám rád všetky :)

"Byť mamou je úžasné. Ale mať dcéru je priam magické. Čo je na tom krásne byť mamou dcéry vám rada rozpoviem. A tým budúcim mamám, ktoré majú v sebe dilemu, či chlapec alebo dievča (všetky to prežívame) odkazujem, byť matkou je ÚŽASNÉ!

Mám doma 3,5 ročný poklad - dievčatko. Tešila som sa na toto obdobie, pretože v tomto veku je dieťatko najroztomilejšie. Samozrejme aj prvé slovné skomoleniny a ťarbavé kroky majú svoje čaro, ale vo veku 3 rokov máte pri sebe skutočnú “parťáčku”. Tvári sa rozumne a chápajúco, keď jej niečo rozprávam. Napríklad ráno, keď vstávame z postele, ja v pyžame a s rozcuchanými vlasmi, ospalo smerujem do kúpeľne. Moje dievčatko na mňa pozerá a s láskou mi hovorí: “aká si krásna maminka”. Tento pocit je lepší ako čokoľvek na svete. Ale vie byť aj, kritická: “maminka, tento náhjdejník si nedávaj vôbec sa Ti nehodí”, počujem od dverí spálne, snažiac sa rýchlo vyčarovať zaujímavý outfit na pondelkovú poradu.

Vnímam krehké priateľstvo, ktoré medzi nami vzniká. Keď moja malá spadne a ublíži si, uteká za mnou a ja ju poľutujem a boľačku pofúkam. Keď mám ja ťažký deň, príde za mnou, zoberie mi hlavu do svojich malých ručičiek, dá mi pusu na čelo a šepká mi, že všetko bude dobré. Vtedy som dojatá, ako opätuje a opakuje moje správanie.

Teší ma, že mám malú “opicu”, ktorá ma chce vo všetko napodobniť. Nosí na prechádzku mini-kabelku, kde má ukryté vlastné “poklady”. Túži lakovať si nechty ako ja. Chce sedieť na veľkej stoličke pri obede a používať dospelácky príbor, ako ja. Cvičí so mnou zostavy doma na koberci, ako ja. Chce vedieť bicyklovať, lyžovať, plávať - AKO JA. Dokonca aj voňať chce ako ja - čokoládovú vôňu má najradšej. Spolu si vo vani kreslíme kávovým peelingom MARK na chrbát slniečka, obláčiky, písmenká. A po opojnom večernom kúpeli zaspáva v posteli s ručičkou pri nošteku a šepkajúc mi: “voniam ako maminka”.

Vďaka nej prežívam znovu tie najkrajšie chvíle z detstva, keď som aj ja snívala o princeznách, túžila byť baletka, mať tie najkrajšie šaty na svete… Som šťastná, že ju mám."

Tak to bola Ivka a jej nádherná spoveď, aké je to byť matkou a ja som rád, že v budúcnosti budem mať ďalšiu vernú zákazníčku, jej dcérku :) Nikdy nie je dosť skoro na to, aby si začala požívať MARKa :)

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..