Sladká exotika - Chia-ovsený puding s pyré z hurmikaki – MARK face and body Preskočiť na obsah
Sladká exotika - Chia-ovsený puding s pyré z hurmikaki

Sladká exotika - Chia-ovsený puding s pyré z hurmikaki

Ahoj,

ak máš chuť zamaškrtiť si, ale nechceš pri tom uškodiť svojej postave, mám pre teba dobrý tip. Skús Chia-ovsený puding s pyré z hurmikaki a kokosom od www.fitrecepty.sk.

Prečo Chia-ovsený puding s pyré z hurmikaki?

Táto dobrota je nielen veľmi chutná, ale aj zdravá a pripravuje sa veľmi jednoducho. Dať si ju môžeš na raňajky, desiatu alebo olovrant. Prípadne ňou poteš svoju návštevu. Dodá tvojmu telu vlákninu a vitamíny, doplníš chýbajúcu energiu, zamaškrtíš si a pritom vôbec nezhrešíš.

Nezľakni sa toho názvu, ktorý môže znieť (príliš) exoticky. Rozmeňme si ho na drobné a presvedčím ťa, že všetky suroviny sú u nás ľahko dostupné a preto si túto, pre nás netypickú dobrotu, budeš môcť jednoducho dožičiť aj ty.

Chia semienka – dodajú telu stratenú energiu, obsahujú veľa vlákniny a preto pozitívne vplývajú na trávenie, sú bohaté na vápnik, draslík, horčík, fosfor a železo, pomáhajú pri budovaní svalov. Dostať ich v takmer všetkých bežných potravinách v sekcii so sušeným ovocím a orieškami.

Hurmikaki – sú obľúbené pre svoju sladkú a jedinečnú chuť. Okrem vlákniny sú bohaté aj na vitamín B, fosfor a magnézium. Známi je ich pozitívny vplyv na imunitu. Kúpiť ich môžeš vo všetkých dobrých predajniach ovocia a zeleniny alebo v supermarketoch.

Ostatné suroviny – mlieko, ovsené vločky, strúhaný kokos, med - si ľahko kúpiš v ktorýchkoľvek potravinách. Ak ťa trápi intolerancia na laktózu, použi bezlaktózové mlieko alebo ho nahraď kokosovým, prípadne sójovým mliekom.

Čo budeš potrebovať?
Príprava je veľmi jednoduchá, vystačíš si s nasledovným vybavením:
  • miska
  • mixér
  • štyri poháre
Potrebné suroviny:
Na 4 porcie Chia-ovseného pudingu s pyré z hurmikaki budeš potrebovať:
  • 600 ml mlieka
  • 8 polievkových lyžíc ovsených vločiek
  • 8 polievkových lyžíc Chia semienok
  • 60 g strúhaného kokosu
  • 4 hurmikaki - prípadne iné ovocie
  • med – podľa chuti
Ako postupovať?
Mlieko, ovsené vločky, Chia semienka a med zmiešaj v miske. Zmes rovnomerne rozdeľ do pohárov. Poháre odlož do chladničky, ideálne na celú noc alebo aspoň na 3 hodiny.

Hurmikaki očisti a rozmixuj na jemné pyré. Pyré vylej na vrch pohárov a ozdob ich kokosom. Tradááá, hotovo! Môžeš servírovať!

Aký je tvoj obľúbený zdravý dezert? Daj mi vedieť, rád sa tebou nechám inšpirovať.

Prajem ti krásne, takmer letné dni!

Tvoj MARK

Zdroj:

Inšpiráciu pre tento sladký a zdravý recept som našiel na portáli www.fitrecepty.sk, konkrétne tu https://www.fitrecepty.sk/recept/chia-ovseny-puding-pyre-hurmikaki-kokosom/.
Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok