Prečo sa ženy tak často dotýkajú tváre a čo s tým robiť?

08 sep , 2017

Prečo sa ženy tak často dotýkajú tváre a čo s tým robiť?

Ahoj krásky,

už ma nejaký ten piatok poznáte a tak viete, že som (aj) pozorovateľ. Možno preto viac rozumiem ženskej kráse a všetkému krásnemu po čom ženy túžia. A dnes tu mám pre vás výsledok jedného takéhoto pozorovania.

Už dávno som si všimol, že tvár je pre vás niečo ako Trinásta komnata. Viete, že je vzácna, nemali by ste do nej vstupovať len tak hocikedy, ale napriek tomu to robíte. Strážite si ju ako svoje najväčšie tajomstvá, staráte sa o ňu, ale až príliš často máte nutkanie na nej čosi kontrolovať a vylepšovať. A musím vám povedať, že z môjho mužského pohľadu o žiadne vylepšovanie nejde. O čom to teraz hovorím? O tom ako sa neustále dotýkate svojej tváre a o tom ako si rady vytláčate vyrážky.

Uvedomujete si ako často to robíte? Tak strašne vás nejaký fliačik alebo pupienok na tvári rozčuľuje, že stále máte tendenciu sa k nemu vracať? Hovorím vám na rovinu, nie je to pekný zvyk! Navyše, kto sa má na to dívať? Všetkú tú vašu intímnu hygienu, depilácie, exfoliáciu, ale aj vytláčanie pupienkov realizujte za dverami kúpeľne. My muži sme estéti a radi sa na vás pozeráme, keď už je „dielo“ hotové. Proces, ako ste sa ku tej vašej ohromujúcej a nami mužmi obdivovanej kráse dopracovali, nás nezaujíma.

Nikdy mi žiadna žena nedokázala vysvetliť tento častý ženský „pupienkový“ zlozvyk, o ktorom mnohé z vás ani nevedia, že ho majú. A pritom takéto „rýpanie“ tváre dokáže urobiť peknú neplechu a na tvári zanechá škaredé následky vo forme fliačikov, zapálených miest a nakoniec možno aj jaziev. Poznám výstavné krásavice, ktoré sa týmto zlozvykom dopracovali k aknóznej alebo precitlivenej pleti. Keď sa pokožky stále dotýkate, nie vždy máte ukážkovo sterilné ruky, preto sa môže jednoducho stať, že si na tvár zanesiete infekciu. A ani časté manuálne dráždenie pokožky pomocou čistých prstov a nechtov, vám kvalitu pokožky nezlepší.

Ak chcete s týmto zlozvykom skončiť, tu je zopár rád ako na to:

Po prvé: Skoncuj s tým, hneď a zaraz! Pokiaľ opäť dostaneš chuť vytláčať si pupienky, okamžite prestaň, zmeň svoju činnosť a presmeruj svoje myšlienky inam.

Po druhé: Začni chodiť na pravidelnú kozmetiku, kde je PROFESIONÁLNE čistenie pleti samozrejmou súčasťou procedúry. Ale pozor! Vyber si správnu kozmetičku! Daj na odporúčanie kamarátok alebo kolegýň. Prípadne si prečítaj recenzie. Zaujímaj sa o to aké má tvoja nová potenciálna kozmetička profesionálne skúsenosti, do akej miery pleti rozumie a s akou kozmetikou pracuje. Samozrejme, vítaná je kozmetika čo najviac prírodná, bez konzervantov, sulfátov a parabénov.

Po tretie: Používaj kvalitnú kozmetiku určenú práve pre tvoj typ pleti. Pokiaľ si nie si istá, poraď sa práve so svojou kozmetičkou, ktorá už počas prvej návštevy zistí aký typ pleti máš a aké prípravky jej prospejú.

Po štvrté: Začni pravidelne používať mňa - kávový peeling MARK face and body. Všetky moje scruby sú vysoko prírodné a návykové. Pupienky čoskoro zmiznú a sama sa presvedčíš, že pravidelné používanie MARKa je výrazne lepšie ako vytláčanie vyrážok. Rozdiel uvidíš už po niekoľkých týždňoch. Pleť ti rozžiarim, vyživím a dokonale rozmaznám. Vyrážky čoskoro ustúpia a všetci sa ťa budú pýtať aký zázračný elixír používaš alebo na akom špeciálnom skrášľovacom zákroku si bola. A tebe pri tom bude stačiť 3 x týždenne 5 minút a môj kávový peeling. Ak máš aknóznu pleť, tak ti odporúčam MARK Green Tea Face Mask. Za skúšku to stojí, uvidíš!

S láskou,

Váš MARK




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..