Prečo je vhodné peelingovať pokožku najmä v lete?

11 júl , 2021

Prečo je vhodné peelingovať pokožku najmä v lete?

„Keď sa blíži leto, je mimoriadne dôležité venovať pozornosť tomu, aké produkty na svoju pokožku používame „

Veta, ktorá nás zaujme svojou jednoduchosťou a napriek tomu bohatosťou obsahu.

Venujme teraz pár minút zamysleniu sa nad peelingom, dôvodom jeho obľúbenosti a benefitom v starostlivosť o pokožku celého tela.

Peeling je v samej podstate druh kozmetického ošetrenia zameraného na omladenie a zlepšenie vzhľadu pokožky. Napomáha  pokožku odlupovať a odhaľovať pod povrchom sviežejšiu, jasnejšiu a mladšiu pokožku. Hlavným účelom je odstránenie odumretých buniek pokožky. Odstránením odumretých kožných buniek  výrazne zlepšuje vzhľad pokožky. Nielenže to robí vašu pokožku jemnejšou a hladšou, ale zároveň uľahčuje vstrebávanie prípravkov do pokožky a zvyšuje ich účinnosť.

Bariéra

Koža vytvára bariéru, ktorá chráni vnútro človeka pred dehydratáciou a vonkajšími patogénmi.  Epiderma sa neustále obnovuje; bunky, ktoré sa vylučujú zo stratum corneum, sú nahradené novovytvorenými bunkami z vnútornej vrstvy epidermis. Toto neustále obnovovanie je dôležité pre kvalitu bariéry a udržuje pokožku hladkú a rovnomernú. Doba premeny epidermy je asi jeden mesiac. Ale vo veku od 30 do 80 rokov sa miera obnovy znižuje o 30-50%, čo vedie k oveľa dlhšej dobe obnovy epidermy. Dôsledkom tohto  spomalenia  je suchá, drsná, nerovnomerná a matná pokožka.

Stimulácia epidermálnych kmeňových buniek

Peeling je najlepším krokom ku komplexnej starostlivosti o pleť a telo. Okamžité výsledky jednoduchej aplikácie môžu skutočne vašu pokožku obnoviť, takže textúra je znateľne jemnejšia a hladšia.

Rovnako ako mnoho iných výrobkov na starostlivosť o pokožku, aj exfoliácia prebieha na bunkovej úrovni. Voľným okom to nevidíte, ale odumreté bunky pokožky sa vám takmer vždy hromadia na tvári a tele.

Medzi ďalšie výhody peelingu patrí:

  • Vylepšená textúra pokožky

           Nie je veľa ošetrení pleti, ktoré by priniesli okamžité výsledky, ale peeling je výnimkou. Už ste si      niekedy exfoliovali nohy a potom sa oholili? Možno ste si všimli drastický rozdiel v hladkosti a jemnosti pokožky vašich nôh po holení. Je to preto, že exfoliácia odstraňuje hornú vrstvu odumretých buniek pokožky.

Rovnako je to aj s pokožkou tváre. Peeling ju zbavuje nánosov, aj keď to nevidíme. Odumreté bunky pokožky môžu na povrchu vytvoriť drsnú, šupinatú textúru, takže pokožka je po odlúpnutí tejto vrstvy znateľne hladšia a jemnejšia.

  • Stimulujte syntézu kolagénu

Skutočným kľúčom k dostatku kolagénu  je jeho stabilizácia v pleti -nie umelé dodanie. Vekom produkcia kolagénu klesá -peeling pomáha zachovať kolagén stimuláciou jeho syntézy, stimuluje pokožku, ktorá naštartuje tvorbu kolagénu a časom povedie k pružnejšej pokožke.

  • Prevencia proti následkom starnutia

 Peeling napomáha zlepšiť hyperpigmentáciu, poškodenie slnkom, vrásky a dehydratáciu, to všetko čo súvisí so starnutím.

  • Odstránenie problémov

Ak bojujete s vyrážkami a upchatými pórmi, môže vám exfoliácia pomôcť zmierniť niektoré z týchto problémov.  Peeling nahradzuje odumreté bunky pokožky novými, zdravými bunkami pokožky, takže napomôže podporiť rast zdravého kožného tkaniva.

Peelingom sa dajú riešiť aj určité druhy akné- najmä biele a čierne bodky. Pretože sa jedná o miernejšie formy akné, exfoliačný účinok pomáha odstrániť nečistoty  a uvoľniť  póry.

Ak chcete znížiť výskyt celulitídy, použite kávový peeling. Je to účinné, pretože káva je diuretikum, ktoré odvodňuje vaše telo. Takže keď použijete kávový peeling, tukové bunky najbližšie k povrchu pokožky majú tendenciu sa zmenšovať. 

A v neposlednom rade podporí naše krásne a rovnomerné opálenie.

 

Tak ak ste nezaradili peeling do Vašej rutinnej starostlivosti o  tvár a telo -je najvyšší čas.

 




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..