Otestuj sa s MARKom - aký máš typ pleti? – MARK face and body Preskočiť na obsah
Otestuj sa s MARKom - aký máš typ pleti?

Otestuj sa s MARKom - aký máš typ pleti?

Akú pleť vlastne mám? Je normálna, citlivá alebo je problematická? Každý typ pleti má určité charakteristické vlastnosti, podľa ktorých spoznáš ten svoj. Vedieť svoju pleť zaradiť do správnej kategórie je oveľa dôležitejšie ako sa ti na prvý pohľad môže zdať. Každá pleť si vyžaduje inú starostlivosť, iné prípravky a rešpektovanie jej osobitosti dokáže priniesť výsledky vo forme krásnej, čistej a bezchybnej pleti. A nielen pleť, ale aj pokožka tela si vyžaduje starostlivosť ušitú na mieru. Poďme zistiť spoločne aký typ pokožky máš. Zapisuj si na kúsok papiera, ktoré z uvedených možností tvoju pleť vystihujú najlepšie. V závere nájdeš výsledok a moje odporúčanie ☺


1.  Ako vyzerá tvoja pleť pol umytí vodou a mydlom?
a) napnutá
b) hladká a ukľudnená
c) suchá a miestami svrbí
d) jemná - celkom ukľudnená
e) niekde suchá niekde normálna

2. Máš na tvári čierne bodky?
a) nemám
b) veľmi výnimočne sa mi nejaké urobia
c) niekoľko ich na tvári nájdem
d) mám ich vo veľkom množstve
e) mám a najmä v oblasti T- zóny

3. Ako vyzerá tvoja pleť popoludní ?
a) miestami je suchá
b) svieža a čistá
c) miestami je červená a suchá
d) v T-zóne je mastná a lesklá
e) je lesklá a mastná

4. Ako často sa ti robia vyrážky ?
a) málokedy
b) občas , skôr pred menštruáciou
c) občas
d) často
e) často v oblasti T-zóny

5. Tvoja pleť je:
a) na dotyk drsná, s drobnými šupinkami
b) jasná a žiarivá
c) napätá, často začervenená, svrbí
d) so sklonom k akné, viditeľne pórovitá
e) lesklá

6. Stáva sa ti, že sa ti vyskytne na tvári začervenanie?
a) Áno, trpím tým na celej tvári
b) Nie, moja pleť má jednotnú farbu
c) Moja pleť je náchylná na začervenanie, bolí, páli najmä pod vplyvom vonkajších faktorov
d) Áno, sem-tam sa červené alebo zapálené škvrny objavia
e) Nie, nikdy sa mi to nestalo

 

Najviac odpovedí A – Suchá pleť

Si majiteľkou suchej pleti, ktorá trpí nedostatkom hydratácie a lipidov. Máš presný opak mastnej pleti. Pokožka je napätá, menej pružná a môže ťa zvyknúť i svrbieť. Býva často podráždená kvôli chladnému počasiu alebo klimatizácii. Spoľahni sa preto na výrobky, ktoré hĺbkovo hydratujú a posilňujú jej prirodzenú ochrannú vrstvu. Kávový peeling určený špeciálne na tvár MARK face scrub obsahuje najjemnejšie pomleté zrnká kávy, ktoré sú k tvojej pokožke šetrné a jemné a navyše avokádový olej vďaka vitamínom E a D omladzuje pokožku a dodáva jej sviežosť. Obnovuje elasticitu pokožky a má výrazné regeneračné a hydratačné účinky, ktoré jej dodajú potrebnú vlhkosť. Na suchú pokožku tela s podobnými prejavmi odporúčam kávový peeling MARK Coffee Original – je čisto prírodný takže nepodráždi, hydratuje a obsahuje kávový esenciálny olej, výborný na celulitídu a prekrvenie pokožky.

Najviac odpovedí B – Normálna pleť 

Pružná, jemná a zdravo vyzerajúca, taká je normálna pleť. Ak ti vyšlo, že si majiteľkou tohto typu pleti, môžeš hovoriť o veľkom šťastí. Nemáš väčšie problémy s rozšírenými pórmi ani podráždenou pleťou. Aby si si stále udržala zdravý, prirodzený a mladistvý vzhľad pleti, mala by si sa o ňu dennodenne starať. Tvojou veľkou výhodou je, že sa pri ošetrovaní pleti nemusíš príliš dbať na výber produktov. MARK ti odporúča pravidelný peeling pleti, ktorý odstráni odumreté bunky. MARK Scrub v tvojej obľúbenej vôni splní túto výzvu vždy na 100% a navyše pleti a pokožke tela dodá potrebnú výživu a vitamíny. S odvahou vyskúšaj na telo i na pleť napríklad kávový peeling MARK Coffee Coconut (jeden z najobľúbenejších a najpredávanejších scrubov v mojej ponuke) či kávový peeling MARK Coffee Chocolate.

Najviac odpovedí C – Citlivá pleť

Citlivá pleť má oslabenú vlastnú ochrannú bariéru, a tak citeľne reaguje na vonkajšie alebo vnútorné vplyvy, ktorými môže byť suchý vzduch z kúrenia alebo z klimatizácie či slnečné žiarenie. Ak je kvôli týmto vplyvom pleť vyvedená z prirodzenej rovnováhy, je nepríjemne napätá, začervenaná a svrbí. Citlivá pleť preto vyžaduje špeciálnu starostlivosť, ktorá ju upokojí a zároveň posilní jej ochrannú vrstvu. MARK ti odporúča na starostlivosť o pleť kávový peeling MARK face scrub, ktorý je z celej rady peelingov najjemnejší a určený špeciálne na tvár. Nemenej dôležitá je aj starostlivosť o jemnú kožičku na perách, ktorá je pri tvojom type pleti najnáchylnejšia na teplotné výkyvy. MARK Coffee Lips ti pomôže predchádzať suchým a popraskaným perám. Čerstvo pomletá káva a hnedý cukor tieto odstránia z pier suché šupinky a pery prekrvia a zjemnia. Jojobový olej hĺbkovo ošetrí a vyhladí jemnú pokožku pier a dodá im hydratáciu. Na pokožku tela vyskúšaj kávový peeling MARK scrub Coffee Original (opäť čisto prírodný, nepodráždi, klasika nikdy nesklame).

Najviac odpovedí D - Problematická pleť

Problematická pleť nie je typ pleti, ale skôr jej dispozícia, ktorá sa prejavuje tak, že pleť produkuje viac kožného mazu, než je potrebné. Túto nadmernú produkciu môže spôsobiť stres, hormonálne zmeny alebo genetika. Nepríjemným prejavom sú čierne bodky a vriedky. MARK odporúča siahnuť po špeciálnej antibakteriálnej čistiacej a ošetrujúcej kozmetike. Kávový peeling MARK face scrub s účinnými zložkami Tea tree & Jojoba a vďaka kombinácii najjemnejšie pomletej kávy a starostlivo vyberaných prírodných ingrediencií tvoju pleť zbaví nečistôt a pomôže s bojom proti akné. Tea tree olej je odporúčaný dermatológmi pri ošetrovaní problematickej pleti (hnisavých vyrážok, vriedkov) práve vďaka vysokému antibakteriálnemu a antivírovému účinku. Na pokožku tela odporúčam kávový peeling MARK scrub Peppermint, ktorý pleť nádherne osvieži (obsahuje mätový esenciálny olej). Pri mastnejšej pokožke vyskúšaj MARK scrub Citrus (viac pozri v type pokožky Mastná).

Najviac odpovedí E – Mastná pleť

Mastnú pokožku charakterizujú rozšírené póry a lesklý vzhľad, ktorý spôsobuje vyprodukovaný maz. Mastná pleť sa často spája s akné, s upchávaním pórov, s vyrážkami, infekciami a ekzémami. Tento typ pleti má aj svoje výhody. Mastnejšia pokožka starne pomalšie, je prirodzene vlhšia, čím sa stáva elastickejšou a menej náchylnou na tvorbu vrások. To, čo v mladosti pokladáš za preklatie, v zrelšom veku oceníš. Správna starostlivosť a čistenie mastnej pleti je veľmi dôležité. Túto výzvu MARK prijal a vyrobil MARK Green tea face mask špeciálne pre potreby aknóznej a mastnej pleti. Je bohatá na antioxidanty a spolu s ryžovým a ovseným práškom a práškom z listov stromu neem tvoju pleť dôkladne očistí a zbaví toxínov. Navyše má protizápalové účinky a pomôže ti pri zvýšenej tvorbe kožného mazu a akné. Na mastnú pokožku tela odporúčam kávový peeling MARK scrub Citrus ktorý obsahuje esenciálne oleje z citrusových olejov a pokožku tela nádherne očistí a zbaví nadmerného mazu. Navyše ide o čisto prírodný produkt.

Tvoj MARK

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok