Prečo je menej niekedy viac pre tvoju pokožku

14 máj , 2019

Prečo je menej niekedy viac pre tvoju pokožku

Naša pleť si pamätá každý jeden náš deň, každý jeden náš krém či prepitý večer, každú jednu ranku či vyrážku, zápal a ekzém. Dennodenne zakrývame problémy našej pleti vrstvou make-up a korektoru, čím len viacej zahlcujeme naše póry. Zároveň na našich líčenkách sa časom hromadia baktérie, ktoré si opakovane nanášame na tvár a spôsobujeme si tak ešte horší zápal. Preto je dôležité dbať o našu pleť na dennej báze, aj keď to niekedy znamená robiť pre ňu aboslútne nič. 

1. Čistenie pleti

Dennodenná dôkladná očista pleti od nánosov make-upu a vonkajšej špiny by mala byť samozrejmosťou. Dopraj svojej pleti tvz. kombinové čistenie. V prvom kroku použi MARK mydlo so zeleným čajom na jemné čistenie pleti a exfoliáciu alebo s aktívnym čiernym uhlím na čistenie problematickej pleti. Následne tonizuj prírodnou pleťovou vodou MARK face water Damask rose, ktorá z pleti dočistí všetky zostatkové nečistoty a pokožku zanechá hebkú, hydratovanú a žiarivú. V záverečnom kroku nazabudni pleť hydraťovať krémom alebo olejovým sérom na tvár MARK organic oil Coffee / MARK organic oil Lemongrass.

1-2krát do týždňa môžeš dopriať svojej pleti pravidelný peeling, ktorý odstráni odumreté kožné bunky a pomôže tak pleti lepšie absorbovať všetky živiny, ktoré jej denne ponúkaš vo forme krémov či masiek. V mojej ponuke nájdeš tvárový peeling MARK face scrub s tea tree & jojobovým olejom vyvinutý priamo pre špeciálne potreby normálnej až problematickej pokožky.

2. Nechaj pleť dýchať

Aj keď si mnohé z nás si nedokážu predstaviť vynechať na niekoľko dní líčenie, je to to najlepšie, čo pleti môžeš dopriať. Bez nánosov make-upu, ťažkých krémom či púdrov, ktoré ju vysušujú a zahlcujú jej póry, sa dokáže pokožka omnoho lepšie sama zregenerovať. Hlavne ak si vytláčaš vyrážky, otváraš ich a robíš svoju pokožku tak zraniteľnejšiu. Tvoja kožná bariéra je poškodená a produkt, ktorý si nanášaš na vytláčanú výražku či inak poškodenú pokožku, sa dostáva do hlbších vrstviev pokožky, kde nemá čo hľadať. Toto môže vyústiť k horšiemu prejavu zápalu či opuchu.  Ak nevieš vynechať líčenie aspoň na zopár dní, nezabudni sa vždy poriadne odlíčiť pred spaním. 

3. Správna kozmetika

Každý deň s novým produktom na trhu, je ťažké rozlíšiť čo všetko reálne potrebujeme a čo je len dobrý marketing. 5 rôznych typov krémov, sér, korektorov a líčidiel, čo skutočne je pre našu pleť nevyhnutné? Podľa dermatológov by naša starostlivosť o pleť mala byť zložená len z jemného čistiacu prostriedku, hypoalergénneho výživného krému a ochranného krému s SPF. To je všetko. Jemné čistiace mydlo alebo gél bez obsahu alkoholu, zaručí čistotu našej pleti. Hypoalergénny krém aj pre tu najcitlivejšiu pokožku sa postára o výživu a zachytenie vlhkosti pre našu pokožku, zatiaľ čo SPF faktor ju ochráni pred slnečným poškodením a predčasným starnutím. Namiesto krémov je možné používať aj rastlinné oleje bohaté na mastné kyseliny a antioxidanty, ktoré sú zároveň skvelé na odličovanie tažkého make-upu a na dodatočnú výživu vlasov a vlasovej pokožky. 

Pri starostlivosti o pleť je nakonci vždy najdôležitejšia tvoja spokojnosť. Ak ti doteraz stačili 3 produkty, nepotrebuješ používať ďalších 5 a naopak, ak používaš iba jeden, ale potrebovala by si viacej, vyskúšaj z môjho portfólia niektorý produkt základnej starostlivosti o pleť. Každý môj produkt je navrhnutý na denné používanie pre všetky typy pokožky, bez toho aby zbytočne zaťažoval a dráždil naše telo, ale aj životné prostredie okolo nás :)




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..