Prečo je menej niekedy viac pre tvoju pokožku – MARK face and body Preskočiť na obsah
Prečo je menej niekedy viac pre tvoju pokožku

Prečo je menej niekedy viac pre tvoju pokožku

Naša pleť si pamätá každý jeden náš deň, každý jeden náš krém či prepitý večer, každú jednu ranku či vyrážku, zápal a ekzém. Dennodenne zakrývame problémy našej pleti vrstvou make-up a korektoru, čím len viacej zahlcujeme naše póry. Zároveň na našich líčenkách sa časom hromadia baktérie, ktoré si opakovane nanášame na tvár a spôsobujeme si tak ešte horší zápal. Preto je dôležité dbať o našu pleť na dennej báze, aj keď to niekedy znamená robiť pre ňu aboslútne nič. 

1. Čistenie pleti

Dennodenná dôkladná očista pleti od nánosov make-upu a vonkajšej špiny by mala byť samozrejmosťou. Dopraj svojej pleti tvz. kombinové čistenie. V prvom kroku použi MARK mydlo so zeleným čajom na jemné čistenie pleti a exfoliáciu alebo s aktívnym čiernym uhlím na čistenie problematickej pleti. Následne tonizuj prírodnou pleťovou vodou MARK face water Damask rose, ktorá z pleti dočistí všetky zostatkové nečistoty a pokožku zanechá hebkú, hydratovanú a žiarivú. V záverečnom kroku nazabudni pleť hydraťovať krémom alebo olejovým sérom na tvár MARK organic oil Coffee / MARK organic oil Lemongrass.

1-2krát do týždňa môžeš dopriať svojej pleti pravidelný peeling, ktorý odstráni odumreté kožné bunky a pomôže tak pleti lepšie absorbovať všetky živiny, ktoré jej denne ponúkaš vo forme krémov či masiek. V mojej ponuke nájdeš tvárový peeling MARK face scrub s tea tree & jojobovým olejom vyvinutý priamo pre špeciálne potreby normálnej až problematickej pokožky.

2. Nechaj pleť dýchať

Aj keď si mnohé z nás si nedokážu predstaviť vynechať na niekoľko dní líčenie, je to to najlepšie, čo pleti môžeš dopriať. Bez nánosov make-upu, ťažkých krémom či púdrov, ktoré ju vysušujú a zahlcujú jej póry, sa dokáže pokožka omnoho lepšie sama zregenerovať. Hlavne ak si vytláčaš vyrážky, otváraš ich a robíš svoju pokožku tak zraniteľnejšiu. Tvoja kožná bariéra je poškodená a produkt, ktorý si nanášaš na vytláčanú výražku či inak poškodenú pokožku, sa dostáva do hlbších vrstviev pokožky, kde nemá čo hľadať. Toto môže vyústiť k horšiemu prejavu zápalu či opuchu.  Ak nevieš vynechať líčenie aspoň na zopár dní, nezabudni sa vždy poriadne odlíčiť pred spaním. 

3. Správna kozmetika

Každý deň s novým produktom na trhu, je ťažké rozlíšiť čo všetko reálne potrebujeme a čo je len dobrý marketing. 5 rôznych typov krémov, sér, korektorov a líčidiel, čo skutočne je pre našu pleť nevyhnutné? Podľa dermatológov by naša starostlivosť o pleť mala byť zložená len z jemného čistiacu prostriedku, hypoalergénneho výživného krému a ochranného krému s SPF. To je všetko. Jemné čistiace mydlo alebo gél bez obsahu alkoholu, zaručí čistotu našej pleti. Hypoalergénny krém aj pre tu najcitlivejšiu pokožku sa postára o výživu a zachytenie vlhkosti pre našu pokožku, zatiaľ čo SPF faktor ju ochráni pred slnečným poškodením a predčasným starnutím. Namiesto krémov je možné používať aj rastlinné oleje bohaté na mastné kyseliny a antioxidanty, ktoré sú zároveň skvelé na odličovanie tažkého make-upu a na dodatočnú výživu vlasov a vlasovej pokožky. 

Pri starostlivosti o pleť je nakonci vždy najdôležitejšia tvoja spokojnosť. Ak ti doteraz stačili 3 produkty, nepotrebuješ používať ďalších 5 a naopak, ak používaš iba jeden, ale potrebovala by si viacej, vyskúšaj z môjho portfólia niektorý produkt základnej starostlivosti o pleť. Každý môj produkt je navrhnutý na denné používanie pre všetky typy pokožky, bez toho aby zbytočne zaťažoval a dráždil naše telo, ale aj životné prostredie okolo nás :)

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok