Vitamín C v hlavnej úlohe proti starnutiu pleti

22 máj , 2019

Vitamín C v hlavnej úlohe proti starnutiu pleti

Vždy keď sa cítime chorí a slabí, automaticky siahame po celaskone - po vitamíne C. Vitamín C je najpredávanejší výživový doplnok, podporuje náš imunitný systém a optimálne fungovanie celého tela, je to silný antioxidant, ktorý chráni naše telo pred oxidačným poškodením a voľnými radikálmi. Ale aký účinok má na našu pokožku a prečo je taký skvelý doplnok v boji proti starnutiu?

Na rozdiel od rastlín a niektorých zvierat, ľudia si vitamín C nevedia syntetizovať v tele sami. Prijímame ho prirodzene rastlinnou stravou, alebo umelo rôznymi výživovými doplnkami, najčastejšie vo forme kyseliny askorbovej. Aj keby sme v tele mali nadmerné množstvo vitamínu C, len jeho malá frakcia sa dostane aj do našej pokožky. Rôzne environmentálne vplyvy ako slnečné žiarenie či znečistené ovzdušie urýchľujú poškodenie našej pokožky, tzv. oxidačným stresom, spôsobeným vplyvom voľných radikálov. Ako prirodzená obrana voči týmto voľným radikálom pôsobia antioxidanty. Reagujú s voľnými radikálmi, zabraňujú a spomaľujú oxidáciu a pomáhajú tak znižovať oxidačné poškodenie. 

Práve vďaka týmto antioxidačným účinkom sa na trhu čoraz viacej objavujú kozmetické produkty s obsahom vitamínu C. Výskumy dokazujú, že topické použitie vitamínu C dokáže chrániť pokožku pred slnečným poškodením, zmierňuje viditeľné známky fotostarnutia a tvorbou predčasných vrások. Vitamín C je nevyhnutný pre tvorbu kolagénu, ktorý udržuje pokožku napnutú a mladistvo vyzerajúcu. Hrá aj dôležitú úlohu v boji proti pigmentovým škvrnám - potláča produkciu melanínu a rozjasňuje prirodzený tón pleti. Vitamín C pôsobí aj naše bunky, urýchľuje ich obnovu a podporuje ich metabolizmus. Pomáha tak pleti sa vyrovnať so známkami únavy a dodáva pokožke žiarivý a mladistvý vzhľad.

V mojej ružovej pleťovej maske používam vitamín C vo forme čistej kyseliny askorbovej v 5% koncentrácií, vďaka čomu táto pleťová maska pomáha chrániť pleť pred slnečným poškodením a starnutím, podporuje regeneráciu buniek, zlepšuje celkový vzhľad pleti a zanecháva ju čistú a žiarivú. Moje letné produkty Golden shine oil a Golden shine scrub obsahujú šípkový olej, získavaný zo semien šípky lisovaním za studena. Šípka je jeden z najznámejších prirodzených zdrojov vitamínu C a jej olej je skvelý pomocník v boji proti suchej pokožke a prvým vráskam.




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..