Medzinárodný deň čokolády

14 sep , 2018

Medzinárodný deň čokolády

Ahoj kráska,

vedela si, že čokoláda je medzi populáciou taká obľúbená, že jej bol venovaný vlastný deň? 13. september označujeme za Medzinárodný deň čokolády. Milujeme ju všetci - veľkí aj malí, ženy aj muži. Čokoláda je už od roku 1550, kedy bola uvedená na európsky trh, jednou z najpopulárnejších sladkostí na svete. Čokoláda prešla svojim vývojom a postupne nám výrobcovia ulahodili bohatým výberom. Najmladším členom čokoládovej rodiny je novinka - rubínová čokoláda. Po tmavej, mliečnej a bielej je RUBY je najneobvyklejším objavom za posledných 80 rokov. Tento skvost prírodnej ružovej farby prekvapuje úplne novou čokoládovou chuťou i farbou. Pochádza z rubínového kakaového bôbu - bez pridania akýchkoľvek farbív alebo ovocných aróm.

Čokoláda vo všeobecnosti predstavuje okamžitý zdroj energie pre naše telo aj dušu. Pomáha odstraňovať napätie a stres, stimuluje nervový systém, podporuje dobrú náladu, znižuje krvný tlak, a pôsobí tiež ako afrodiziakum. Čokoláda sa vyrába z kakaových bôbov, z ktorých sa extrahuje kakaový prášok a kakaové maslo. Práve kakaové maslo je pre svoje famózne účinky populárnou ingredienciou používanou v kozmetickom priemysle. Používa sa pri výrobe balzamov na pery, krémov, telových masiel či mydiel, alebo ako voňavý masážny olej. Kakaové maslo je bohaté na antioxidanty, má intenzívne zvláčňujúce účinky, vynikajúce hojivé a regeneračné schopnosti. Podporuje elasticitu pokožky a pomáha predchádzať tvorbe strií. Používa sa na zvláčnenie a zjemnenie suchej pokožky, na ukľudnenie podráždenej pleti a na ošetrenie zrohovatenej pokožky na lakťoch a na pätách. Z týchto dôvodov je kakaové maslo mojim favoritom v telových a tvárových produktoch MARK face and body. Blahodárne účinky kakaového masla môžeš vyskúšať v balzame na pery MARK Lip balm,  v pánskom prírodnom vosku na bradu MARK beard wax a takisto v šľahanom telovom masle MARK body butter, ktoré už čoskoro opäť nájdeš v mojej ponuke!

A keďže medzinárodný deň čokolády si zaslúži oslavu, aká sa patrí, MARK Coffee Chocolate teraz kúpiš na mojom webe s mimoriadnou 20% zľavou!

 Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..