Leto u susedov vo Viedni – MARK dáva tipy na letné akcie a miesta, kde ste ešte neboli!

05 aug , 2016

Leto u susedov vo Viedni –  MARK dáva tipy na letné akcie a miesta, kde ste ešte neboli!

Ahoj kráska,

Rozhodol som sa trošku odbočiť od témy pokožky a vytiahnuť Ťa na poznávačku po okolí. Ak si aj nenašporila na drahé dovolenky, metropola našich susedov je hneď tu, za rohom (resp. za hranicami :). Odhalím Ti zákutia Viedne, o ktorých si možno ešte nepočula, a kde chodia hlavne domáci. Tipy mi dala moja kamoška Peťa, ktorá mesto dokonale pozná, lebo v ňom žila a pravidelne navštevuje.

Najprv začnem s tými takzvane notoricky známymi miestami, kde chodí skoro každý turista, ale to neznamená, že nestoja za to. Sacher torta v hoteli Sacher  vedľa Albertiny môže byť trošku drahšia ale keď som vo Viedni, vždy si ju dám, a tiež vždy navštívim viedenskú radnicu Rathaus a múzeum Albertina a poprechádzam sa po Kärtner Strasse, a dám si rezeň cez celý tanier v reštaurácii Figlmueller  (treba vždy rezervovať, v pobočke Wollzeile aj 2 týždne dopredu, ak chceš teľací rezeň, skús modernejší Lugeck ). Ale čo ak toto všetko už máš zmáknuté a chceš vidieť viac, najmä v lete? Prečítaj si, čo odporúča Peťa.

Kahlenberg 

Kopec nad Viedňou s úžasným výhľadom na celé mesto, Dunaj a vinice. Môžeš si tam dať kávičku, štrúdľu, cheescake alebo iba tak sa kochať pohľadom. V okolí je tiež pekný kostol – Josefkirche. Dá sa sem dostať pohodlnne autom a s parkovaním zatiaľ nie je problém. Aj cesta tam stojí za to, pôjdeš cez jednu z najkrajších a najdrahších štvrtí (Bezirk) vo Viedni, cez 19-ty Bezirk Döbling.

V tomto Viedenskom obvode ešte chvíľu zostanem, lebo je tu podľa mňa najkrajšie kúpalisko vo Viedni – Krapfenwaldbad. Je tu opäť nádherný výhľad na celú Viedeň a ležanie v tráve pod stromami má tiež svoje čaro. V lete môže byť trošku plné ale znovu opakujem....ten výhľad...stojí za to.

No a keď už sme tu, bolo by na škodu neskočiť do Heuriger (čo v podstate v preklade znamená tohtoročný). Sú to malé vínne krčmičky, kde lokálni výrobcovia vína so špeciálnou licenciou predávajú mladé vína.  Vo Viedni a okolí je ich strašne veľa - záleží čo kto hľadá. Mne sa páčilo v každom, v ktorom som bola :-) Odporúčam Heuriger Wolff. Dôvod? Môžeš vôjsť priamo do viníc a poprechádzať sa tam. Je tu skvelá atmosféra - obsluha v krojoch, občas vyhráva aj muzička a skutočne tam cítiš Wien.Treba počítať s tým, že parkovanie nebude jednoduché ale v priľahlých uličkách sa vždy niečo nájde. 

No a teraz by som sa presunula do mesta , v blízkosti Uranie (hvezdáreň) sú 2 zaujímavé miesta: Badeschiff Wien - bazén na lodi, ktorá je na Dunaji -  Podľa mňa je cool kúpať sa vo vode na vode :-) 

A keď sa schladíš v bazéne, môžeš skočiť na niečo pod zub a drink do baru, ktorý je hneď vedľa: Strandbar Hermann . Je to niečo na štýl T-com pláže v Bratislave. Je tam piesok ako na pláži a ľudia sa schádzajú a vyhľadávajú toto miesto aj cez týždeň - biznismeni po práci v oblekoch, ale aj študenti. Location je skvelá - centrum mesta. 

TOP tipy na  Júl – August

Priestor pred radnicou - Rathaus . Každý jeden večer počas celého leta sa premietajú na veľkom plátne koncerty, opera, tanec. Vstup je zdarma. A k tomuto úžasnému letnému festivalu máš na rovnakom mieste aj gastro festival. Potešíš naraz svojho ducha aj žalúdok. Nájdeš tu stánky so všetkými možnými kuchyňami sveta, môžeš si vyberať: grécka, ázijská, americká, rakúska, austrálska či talianska kuchyňa. K tomu dobré vínka či tradičné pivo. Viac si prečítaj TU.

V Brazílii majú Copa Cabana a vo Viedni Copa Cagrana:))) Je to na Donauinsel umiestnený voľnočasový areál. Nachádza sa na oboch stranách Dunaja. Je tu množstvo reštaurácií a barov. Tiež jeden zo spôsobov, ako si užívať leto na brehoch Dunaja :) 

Tak to boli moje a Petine tipy, dúfam že si pripavená na dobrodružstvo a niektorý z nich vyskúšaš. Napíš mi potom svoje dojmy.  A možno si po náročnom dni poznávania aj vychutnáš v sprche moju spoločnosť.

Krásne letné dni!

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..