Letná starostlivosť o chodidlá – MARK face and body Preskočiť na obsah
Letná starostlivosť o chodidlá

Letná starostlivosť o chodidlá

Ahoj kráska,

Hoci každý deň dávame našim chodidlám poriadne zabrať, často na ne zabúdame a nedoprajeme im starostlivosť, akú si zaslúžia. Nejde pritom len o estetickú záležitosť. Podľa výskumov každá druhá žena trpí bolesťami chodidiel, ktoré môžu prerásť až do vystreľovania bolesti v chrbtici či kĺboch. Zároveň medzi časté problémy patria aj zarastajúce nechty či kurie oká. Osvoj si nasledovné jednoduché tipy a raduj sa z krásnych, oddýchnutých a ľahkých nôh!

  1. Suché a popraskané päty neočaria

Popraskané päty sú väčšinou výsledkom zanedbanej starostlivosti o vysušené chodidlá. Pritom im možno účinne predísť pravidelným 30 minútovým rituálom, ktorý som ti step by step popísal v mojom blogu Šup do sandálok 

TIP: jednoducho nasyp do lavórika s teplou vodou moju kúpeľovú zmes MARK bath tea BODY RELAX, nechaj nôžky oddýchnuť a priprav ich na nasledovné ošetrenie.

  1. Boľavé a opuchnuté nohy volajúce o pomoc

Po namáhavom dni pretrpenom vo vysokých lodičkách sú naše nohy často ako v ohni, bolia a trpia nepríjemnými kŕčami. Prvou pomocou je stimulovanie krvného obehu v dolných končatinách kúpeľom alebo sprchou na štýl Kneippovej vodnej terapie spočívajúcej v striedaní studenej a teplej vody. Správna “vodná prechádzka” pritom blahodárne pôsobí nielen ako liečebná metóda na boľavé nohy, ale tiež ako prevencia vzniku kŕčových žíl či širokospektrálnych zdravotných problémov. Na záver požiadaj svojho partnera o relaxačnú masáž nôh prírodnými esenciálnymi olejmi, ktoré uvoľnia nielen unavené nohy ale aj myseľ.

TIP: Spoj príjemné s užitočným a premasíruj unavené nohy mojim kávovým prírodným scrubom s esenciálnymi olejmi z citrusov! Káva s morskou soľou opíluje zrohovatenú kožu a prírodné oleje pokožku ošetria, hydratujú a do hĺbky vyživia. Esenciálny olej z pomaranču, mandarínky a limetky pôsobi antisepticky a pomáha bojovať proti plesniam a zápalom.

  1. Zdravé, pevné a lesklé nechty

Bojuješ so slabými a krehkými nechtami? V takom príprade by si mala v prvom rade vylúčiť agresívne odlakovače. Dopraj svojim nechtom pravidelné ošetrenie s jemným organickým arganovým olejom, ktoré nechty posilní a rozžiari. Dôležitá je tiež správna úprava nechtov, pravidelná pedikúra u profesionála ti pomôže predchádzať zarastajúcim nechtom i kurím okám.

Tvoj MARK.

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok