Jesenný detox: Vráti energiu, uberie kilá navyše

27 okt , 2017

Jesenný detox: Vráti energiu, uberie kilá navyše

Ahoj,

aj ty sa v posledných dňoch cítiš totálne bez energie? Najradšej by si celé dni trávila v posteli alebo by si sa odsťahovala niekam, kde je leto po celý rok? S tým všetkým pomôže ľahký jesenný detox.

Stačí do jedálnička zaradiť tie správne potraviny (a iné zase konzumovať menej) a energia sa vráti späť. Okrem toho sa ti zlepší nálada, prestanú bolesti hlavy a pozitívne sa to odrazí na tvojej pleti.

Takže poďme na to! Obmedz sladké, vyprážané a príliš slané jedlá, kávu a alkohol. Obsahujú látky, ktoré tvoje telo zavodňujú, zaťažujú a dehydrujú. Teraz si asi hovoríš: „Tak čo mám zo života??? Ako mám prežiť nudné večierky, depresívne počasie a nekonečné schôdze v práci, keď ani tú čokoládku si nemôžem dať?“ Nuž to keby som vedel 😊 Ja nie som za úplné zákazy, všetkého s mierou a nič nepokazíš, ale namiesto nich si viac dopraj:

  • Zelený čaj, ktorý pomáha prirodzenou cestou očistiť organizmus od škodlivých látok.
  • Kapustu, pretože pôsobí ako prírodné diuretikum, čo znamená, že telo zbaví nadmerného množstva tekutín, ktoré niekedy zadržuje.
  • Orechy, ktoré sú bohatým zdrojom bielkovín.
  • Vývar, lebo doplní tekutiny, živiny, a navyše krásne zahreje.
  • Vodu, lebo asi nie je žiadnym prekvapením, že počas detoxu je obzvlášť dôležité veľa piť – je totiž potrebné podporiť odplavovanie škodlivých látok preč z tela.

TIP: Keďže počas detoxu by si nemala piť kávu, dopraj si ju radšej v inej podobe: Vyskúšaj jeden z prírodných kávových peelingov MARK, ktorých základom je káva robusta. Majú nezameniteľnú kávovú arómu, ktorá prevonia tvoje telo aj celú kúpeľňu. Okrem toho tieto kávové scruby zbavia tvoju tvár aj telo suchej pokožky a nečistôt, pekne ich vyživia a tak bude tvoja pleť hebká a svieža.

Príjemný jesenný detox 😊

Tvoj MARK



Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..