Jarný DETOX s pomocou MARK scrub – MARK face and body Preskočiť na obsah
Jarný DETOX :)

Jarný DETOX :)

Ahojte krásky,

všimli ste si to aj vy? Vonku nás hreje viac slnečných lúčov, teplota na teplomeri pomaličky stúpa hore a všetko sa pripravuje na príchod jari. Vtáčiky nám o chvíľku začnú pekne vyspevovať. Po zime sa väčšina z vás cíti stuhnuto, suchá pokožka kričí SOS a naša duša prahne po krásne slnečných dňoch. Aby ste na jar žiarili v svojej plnej kráse, podelím sa s vami o pár účinných tipov. Šup sa do čítania.

SMOOTHIE

Čo je na smoothies najlepšie je to, že si ho viete pripraviť z akýchkoľvek surovín, ktoré obľubujete a chutia vám. Ľubovoľná kombinácia zeleniny a ovocia vám telo prečistí od toxínov, dodá telu potrebné živiny a vitamíny.  Ak chcete experimentovať so surovinami, na trhu nájdete veľa rôznych smoothie kníh, ktoré obsahujú veľa zdravých, chutných a rôznorodých receptov. Niektoré obsahujú ovocie a zeleninu, ktoré ste doteraz nepoznali, alebo ste nepoznali ich účinok na organizmus.

Môj najobľúbenejší smoothie detox pre telo pozostáva z týchto surovín:

Citrón, koreň zázvoru, banán, šalatová uhorka, čerstvý špenát a jablko. Ak by sa vám po zmixovaní zdal hustý, stačí pridať trocha vody podľa potreby. Vyskúšajte ho, je skvelý :)

DETOXIKÁCIA ČAJMI

Ak ste sa rozhodli detoxikovať vaše telo, mali by ste piť veľmi veľa tekutín. Či sa rozhodnete pre čistú vodu, alebo bylinkové čaje je na vás. Pitie bylinkových čajov má svoje špecifiká. Bylinky majú množstvo liečivých účinkov, ktoré nášmu telu napomáhajú v rôznych smeroch.  Pomocou byliniek vieme liečiť aj choroby.

Čaj z čiernych ríbezlí odstraňuje únavu a vyčerpanie.

Repík je dobrý na vyplavovanie nečistôt z tela. Považuje sa za bylinný všeliek.

Žihľava čistí krv a obsahuje veľa železa.

Materina dúška je posilnením pre imunitu.

Čaj z púpavového koreňa nám prečistí pečeň.

Mäta prieporná je bylinka na prekrvenie tela, oživenie organizmu.

CVIČENIE

Cvičenie, to je základ zdravého tela aj ducha. Po zime máme telo stuhnuté, unavené. Čo keby sme začali niečím ľahším? Na to je presne stvorená joga alebo pilates. Tieto cvičenia vám dodajú energiu do nových dní a pozitívneho ducha. Akýkoľvek pohyb je však fajn, behať sa dá už aj v prírode a ak máte pocit, že nemáte kondičku, skúste sa viac prechádzať. Prečistíte si hlavu a urobíte niečo aj pre svoje telo bez zaťaženia kĺbov.

OČISTA POKOŽKY

Tak ako z vnútra tak aj z vonku potrebujeme naše telo zbaviť škodlivín. Po zime je naša pokožka suchá, má málo živín, a preto je ju potrebné stále hydratovať. Taktiež nezabúdajme na to, že na pokožke máme množstvo odumretých buniek, ktorých je potrebné sa zbaviť. Tu nastupujem na rad JA. MARK face scrub s Tea tree & Jojoba vás zbaví suchej pokožky na tvári, dostatočne pleť spevní a hydratuje. Na zvyšok tela odporúčam použiť prírodné kávové eelingy MARK scrub, ktorý nájdete v rôznych arómach. MARK face and body scrub vás zbaví všetkého, čo pokožka nepotrebuje. Pokožku budete mať dokonale hebkú a premastnenú. Stop suchej pokožke, s MARKom už len k dokonalosti :) 

Krásné zostávajúce zimné dni prajem!

Tvoj MARK 

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok