Staň sa kráľovnou plesu!

17 feb , 2017

Staň sa kráľovnou plesu!

Ahoj,

plesová sezóna je obdobie, ktoré začína víkendom po Troch kráľoch a trvá do  Popolcovej stredy, kedy sa konajú karnevaly, fašiangové zábavy a plesy, symbolizujúce protiklad k blížiacemu sa obdobiu 40-dňového predveľkonočného pôstu. Ak si sa rozhodla, že na ples pôjdeš, prinášam ti rýchly manuál na čo všetko by si nemala zabudnúť.

1. ŠATY

Trend, ktorý je v konkrétnom roku IN, udávajú prominentní hostia najprestížnejšieho plesu, ktorí otvárajú plesovú sezónu. Tento rok sa niesol v znamení elegancie a jednoduchých línií v prevažne jednofarebných róbach. Módni návrhári tiež pripomínajú, že do módy sa opäť dostávajú luxusné bálové šaty s mohutnými sukňami a najmä srdiečkový výstrih. Všetky trendy však nebudú na nič platné, ak sa ti nebudú hodiť k pleti, či postave. Vo výbere šiat preto mysli najmä na svoje možnosti a na to, v čom sa sama cítiš pohodlne. Taktiež reflektuj, či sa chystáš na miestny ples alebo na ples na vyššej úrovni. Ak si dostala pozvánku, v ktorej nie je uvedený dresscode, vychádzaj z vlastného úsudku. Z pohľadu dĺžky šiat sa však na ples jednoznačne odporúčajú dlhé šaty.

2. TOPÁNKY

Časy obliekania, kedy sme ladili topánky s kabelkou a šatami sú už dávno za nami. Nemusíš sa obávať byť odvážnejšia. Okrem lodičiek sú dnes už na plese povolené aj sandále. Pri výbere nezabudni myslieť najmä na praktickosť. Namiesto prenádherných výstavných kúskov radšej siahni po takých, v ktorých sa zvládneš uvoľniť a zatancovať si a nielen prejsť k stolu a presedieť celý večer.

3. DOPLNKY

Šperk už od staroveku vyzdvihuje krásu ženy.  I keď k udalosti, akou ples bezpochyby je, sa šperk jednoznačne hodí, treba s výberom zaobchádzať opatrne a prispôsobiť ich celkovej vizáži. Ak sa rozhodneš pre výrazný vzor na šatách, ďalšie detaily môžu celej vizáži zbytočne uškodiť. Nie je žiadnou hanbou, ak si zvolíš nápadné šaty, ku ktorým si už nedáš náušnice ani náhrdelník. Naopak, ak je róba jednoduchá, doplnky celému outfitu dodajú kľúčový šmrnc. Vyberaj kvalitné kúsky ako perly, štras, kamienky a určite sa vyhni kúskom, ktoré nosíš dennodenne do práce, hodinkám či kruhovým náušniciam.

4. MAKE-UP

Ples je jedným z vrcholov spoločenských udalostí. Preto aj vizáž tváre by tomu mala byť prispôsobená. Ak sa bežne bojíš používať tmavšie a výrazné tiene, teraz je ten správny čas. Make-up by zároveň  mal byť kvalitný a trvácny. Medzi povinnú výbavu kabelky patrí púder a dlhotrvácny rúž. 

Pery: Použi jemný mejkap, na oči kvalitnú špirálu, prípadne skombinovanou s tenkou očnou linkou. Všetko stav na výrazný a intenzívny rúž. Spomedzi odtieňov aktuálne vedú netradičné matné farby ako čučoriedková, čokoládová a stále nestarnúca červená.

Púštny kvet: Aj pri líčení platí, že v prvom rade sa musíš cítiť dobre. Preto pokiaľ nemáš dobrý pocit s červeným rúžom na perách či výraznými očami, divy dokáže spraviť aj správne zdôraznenie časti tváre. Stačí si naniesť mejkap čo najvernejší tvojej farbe pleti, lícne kosti najprv zdôrazniť bronzérom a potom použiť kúsok zlatého lesku, ktorý navyše nanesieš aj na všetky výraznejšie časti tváre. K takémuto líčeniu potom už použi iba špirálu a veľmi jemný rúž. S týmto vzhľadom sa budeš cítiť akoby si práve prišla z dovolenky pri mori.

Trblietky: Príjemným osviežením je aj používanie trblietok. Požívajú sa v malom množstve na lícnych kostiach, použiť sa môžu aj drobné flitre, ktoré sa skombinujú s podkladom s drobnými trblietkami. Opäť však dávaj  pozor na prekombinovanie! Na tieto príležitostí preto odporúčam využiť služby profesionálnych maskérov.

5. ÚČES

V účesoch kraľujú drdoly a vrkoče, uhladené rovné vlasy či prirodzené vlny. Ak si necháš urobiť iba jednoduchý drdol,  stav na zaujímavý vlasový doplnok, ktorý nahradíš časť šperkov. Drdol môžeš povýšiť aj do vyššej úrovne v nazdobenej podobe, čo však chce šikovného kaderníka a kvalitné poddajné vlasy. Pre ženy s nepoddajnými vlasmi sú vhodné konské chvosty či stále trendové vrkoče rôzneho druhu. Nič nepokazíš ani jednoduchými vlnami, ktoré vlasom opticky dodajú objem.

6. OSTATNÉ

Aby všetko prebehlo hladko a mohla si sa stať nielen kráľovnou parketu ale aj celého plesu, určite by si nemala podceniť ani dôkladnú prípravu tvojej pleti na túto dôležitú spoločenskú udalosť. Nemusíš sa týždeň pred plesom objednávať na drahú kozmetiku! Vyskúšaj sa o svoju tvár postarať sama, v pohodlí domova, s novým MARK face scrub Tea tree & Jojoba, ktorý tvoju pleť rozmazná lepšie ako milión krémov a masiek. Ak sa navyše chystáš nabrať trochu bronzu v solárku, scrub na telo tvoju pokožku dokonale pripraví pred opaľovaním a postará sa o jej hydratáciu a výživu aj po ňom. Akékoľvek nástrahy spojené s nánosmi make-up sa ti vďaka tomu oblúkom vyhnú a budeš krásna nielen v deň plesu ale aj ráno po ňom.

Zábavné plesanie!

Tvoj MARK



Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..