Green Tea Mask a ekzém? Testuje Jana...

21 júl , 2017

Green Tea Mask a ekzém? Testuje Jana...

Ahoj,

volám sa Jana. S MARKom mám takú dohodu, že mu testujem nové prírodné produkty. Mám totiž atopický ekzém (s ktorým mi pri poslednom zhoršení stavu pomohol MARK scrub kávový píling, viac sa môžeš dočítať TU). Na hrudi už problém nemám, ale atopický ekzém je potvora a zvykne sa kde to vynoriť a znepríjemniť život.

Keď MARK prišiel na trh s novou Green tea mask, zaujalo ma jej zloženie a aj nezvyčajná forma masky v podobe prášku. Zo zloženia ma najviac zaujal neemový prášok. Viem totiž, že mi dobre robí kozmetika z neemového oleja. Ešte na vysvetlenie, o neeme som sa dozvedela prvý krát keď som bola v Indii. Nimbovník alebo neem je tam považovaný za vzácny strom s liečivými účinkami. V Indii a okolitých krajinách sa s úspechom využíva v mnohých medicínskych smeroch a najviac práve v dermatológii. Olej z nimbovníka má antivírusové, antibakteriálne a protiplesňové pôsobenie na nedokonalosti a ťažkosti kože vrátane akné. Čo ďalšie dokáže, sa dočítaš TU.


Aj keď Green Tea maska je určená najmä na tvár, s MARKom som sa dohodla, že kvôli super zloženiu (zelený čaj, neem a iné prírodné ingrediencie) otestujem aj na ložisku na mojej ruke. A bola som príjemne prekvapená. Prvá fáza môjho ložiska bolo červené opuchnuté miesto, ktoré veľmi svrbelo. Po aplikovaní masky (prášok zmiešaný s vodou) a jej krátkom pôsobení som ju zmyla a čakala som čo sa bude diať.

Prvé výsledky som videla po pár dňoch. Ložisko akoby „vyschlo“ teda prešlo do šupinkového štádia a svrbelo menej. Až potom som ho v tomto štádiu začala premasťovať bežnou masťou bez hormónov a ekzém sa mi podarilo dať pod kontrolu. Miestami sa ešte ekzém vracal do predchádzajúceho štádia a začervenal ale znovu sa stiahol po použití masky. V priebehu asi týždňa a pol som bez kortikoidov mala výrazne zlepšený stav daného miesta. Nie som doktor a tak mi prepáčte tento opis amatéra, ale možno o to cennejší (dúfam).

Ako som už spomínala v mojom predchádzajúcom blogu, každý musí skúšať to, čo mu najviac vyhovuje, či už sú to maste, alebo iné alternatívne produkty. Ja môžem za seba povedať, že mi Green Tea Mask pomohla (aj keď som ju testovala na inom mieste ako na tvári).

Za mňa super!

P.S.1: Ako každý človek s atopickým ekzémom vždy tajne dúfam, že zmizne a nevynorí sa dobre dlho, tak dúfam, že nejaký ten čas prejde, kým budem pre MARKa niečo testovať 😊 Držte mi palce.

P.S.2: Masku používam aj na tvár. Po jej aplikácii ma však trocha štípu oči. No ako som sa dozvedela, netreba sa toho báť. Štípanie môže spôsobovať práve tento neemový prášok. Pri zmiešavaní masky s vodou je treba použiť trocha viac vody (urobiť redšiu kašičku) a prípadne počas aplikácie schladiť oči napr. vlhkým uteráčikom, alebo prekryť oči plátkami uhorky. 

Ak vás môj blog zaujal, napíšte mi, ako pomohla Green Tea Mask alebo MARK scrub vám na info@markscrub.com. 

Jana 

Fotka 1:  Červené zapálené ložisko, začiatok testu

Fotka 2: Aplikácia Green Tea Mask

Fotka 3:  Po cca. týždni a pol aplikácie (raz do dňa): ložisko menej červené, stred šupinkatý. Začala som miesto premasťovať bežnou masťou bez hormónov

Fotka 4: Výsledný stav (skoro žiadna stopa po ložisku)

Dávkovanie som si určila sama. Výraznejšie zlepšenie bolo po týždni a pol, ale už skôr ložisko menej svrbelo a ešte chvíľu po zlepšení stavu som masku aplikovala. Znovu opakujem, že ide o moju skúsenosť amatéra :) Doktor nie som a ani sa im nechcem pliesť do remesla :) Aj mne istý čas maste od doktora pomáhali, ja len hľadám naturálnu cestu s podobným/rovnakým účinkom.

                  1.                                     2.                                    3.                                      4.

 




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..