Festivalová pohoda

27 júl , 2018

Festivalová pohoda

Ahoj,

leto je v plnom prúde a medzi najobľúbenejšie letné aktivity nepochybne patrí aj návšteva festivalu. Zábava s priateľmi pod holým nebom, živá hudba, oddych – proste pohoda. To všetko je s festivalom neodmysliteľne spojené. Chystáš sa aj ty tento rok užiť si kopec zábavy, načerpať nové zážitky s priateľmi či zažiť festivalový románik? Priznám sa, že ja som si tieto niekoľkodňové udalosti obľúbil natoľko, že si ani neviem predstaviť tráviť slnečné, prázdninové víkendy v betónovej džungli. (Aj preto ma tento rok budeš môcť stretnúť na Grape festivale v Piešťanoch v Urban Market zóne ;)) A aby si sa vyhla najčastejším zdravotným nepríjemnostiam, ktoré by ti mohli festival prekaziť a užiť si ho naplno, ponúkam ti niekoľko praktických tipov na festivalovú výbavu.

1. Spálená pokožka

Pokožka chráni naše telo pred vonkajšími vplyvmi, a preto by sme sa o ňu mali starať. Kvalitný opaľovací krém patrí medzi najdôležitejšie veci vo festivalovej výbave. Praktickou voľbou na festival je verzia v spreji vo vodeodolnom prevedení. Pamätaj, že slnko svieti aj keď je pod mrakom, a preto sa môžeš pri celodennom pobyte vonku nepekne spáliť. Pokiaľ možno, snaž sa tráviť čas v tieni a natierať sa aspoň 1-2 x denne. Do tašky si pribaľ aj panthenol, ktorý ti v prípade potreby poskytne účinnú prvú pomoc, ak by k spáleniu predsa došlo.

2. Pitný režim

Je samozrejmé, že s pobytom na festivale sa nerozlučne spája aj konzumácia alkoholických nápojov. Tu platí staré známe pravidlo - všetko s mierou. Aby nedošlo k dehydratácii organizmu, je potrebné dbať na pravidelný pitný režim. Ideálnym spôsobom sú v tomto prípade minerálne vody, ktoré obsahujú dôležité minerály ako sodík, draslík, horčík či vápnik. Preto by mala byť fľaša na festivale tvojou vernou spoločníčkou. Pomôže ti nielen po prežúrovanej noci, ale zachrániť ťa môže aj pred omdletím, ktorého riziko je počas horúcich letných dní vysoké.

3. Nástrahy počasia

Na festivale je počasie najväčším nepriateľom zábavy pod holým nebom. Ak si chceš z neho odniesť nové zážitky a príjemné spomienky, mala by si byť pripravená na nástrahy počasia. Základom je dobrá obuv, ktorou môžeš predísť možným zraneniam napríklad pri stúpení na ostré predmety či zakopnutím. Nohy musia byť vždy v suchu, a preto je dobré mať v prípade dažďa zbalené (trendy) gumáky a pršiplášť. Počas horúcich slnečných dní zase nezabudni na pokrývku hlavy slnečné okuliare.

MARK TIP 1:

Povedzme si úprimne, osobná hygiena je počas festivalu na druhom mieste. Pokiaľ si sa rozhodla prežiť tradičný festival, ktorý je nerozlučne spojený s ubytovaním v stane, budeš odkázaná na spoločné sprchy. Horúce dni zase znamenajú zvýšené potenie, pocit lepkavosti a upchávanie pórov. Ako SOS pomoc ti poslúži pleťová voda v spreji MARK face water Neroli, ktorá pleť expresne očistí a hydratuje.

MARK TIP 2:

S festivalom je spojená aj ležérna festivalová móda. Ak chceš vyzerať neodolateľne a originálne, vyskúšaj môj MARK Golden Shine scrub alebo MARK Golden Shine Oil, ktoré tvojej pokožke doprajú potrebnú výživu a hydratáciu a navyše ju ozdobia jemnými zlatými trblietkami. Vo svetle reflektorov a slnečných lúčov tak budeš určite neprehliadnuteľná! Ako bonus ti navyše ku každému baleniu pribalím aj metalické zlaté tetovačky, takže o doplnok k obľúbenému outfitu máš postarané.

Prajem ti dokonalé festivalové zážitky a teším sa na naše stretnutie! 

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..