Ochráň svoju pokožku pred horúčavami – MARK face and body Preskočiť na obsah
Ochráň svoju pokožku pred horúčavami

Ochráň svoju pokožku pred horúčavami

Leto a prázdniny sú v plnom prúde a veľa času trávime vonku na slnku. K letu patria aj letné horúčavy. Už aj v našich zemepisných šírkach sa teploty šplhajú k vysokým číslam, atakujúc 38°C, často dokonca ešte viac. Väčšina z nás si je vedomá škodlivých účinkov, ktoré môže mať slnko na naše telo, no len málo z nás vie veľa o účinkoch teplých letných teplôt na našu pokožku. Viaceré štúdie však ukázali, že nadmerné vystavenie teplu môže spôsobiť všetky druhy problémov súvisiacich s pokožkou, od dehydratácie po hyperpigmentáciu a dokonca aj predčasné starnutie.

Každé ročné obdobie ovplyvňuje tvoju pokožku inak. Ak si všimneš , že tvoja pleť sa zhoršuje, môže to byť preto, že horúce počasie si vyberá svoju daň. 

Všetci milujeme slnko a je v určitom množstve zdravé, ochrana pokožky je však životne dôležitá, pretože práve poškodenie slnkom je hlavným faktorom starnutia pokožky.

Dehydratácia: Nie je to len Tvoje  telo, ale aj pokožka, ktorá znáša ťarchu dehydratácie. Ako sa potíme, neustále strácame hydratáciu z pokožky. Horúce počasie zvyšuje straty vody z tela, najmä našej pokožky. To nás môže dehydrovať, čo môže mať vplyv na hladinu vody a štruktúru našej pokožky. Dehydrovaná pokožka  bude suchá a svrbivá, pričom celkový tón pleti bude pôsobiť mdlo a nerovnomerne. Jemné linky a vrásky môžu byť zreteľnejšie a pod očami sa môžu vytvárať tmavé kruhy. Ak nie je voda dostatočne doplnená, môže to spôsobiť že pokožka bude náchylnejšia na spálenie. Tvoje pery môžu začať praskať a môžu sa objaviť suché škvrny.

Ak chceš bojovať proti dehydratovanej pokožke, je dôležité v prvom rade piť dostatok vody- to je tzv.hydratácia zvnútra .

Kyselina hyalurónová je veľmi  účinná pri dopĺňaní vody dehydrovanej pokožke zvonka, pretože zadržiava viac ako 1000-násobok svojej hmotnosti.

Akné: Letné horúčavy znamenajú tiež viac potu, viac mazu a rýchlejšiu produkciu kožných buniek.

Pot robí z pokožky magnet na prach, špinu a znečistenie, najmä ak tráviš nejaký čas vonku. Táto kombinácia tepla a nečistôt je dokonalým receptom na to, aby sa akné zhoršilo. Prach upcháva póry pokožky, zatiaľ čo teplo poskytuje baktériám dokonalé prostredie pre rast. Suchý vzduch klimatizácie môže spôsobiť nárast odumretých kožných buniek. Keď sa tieto nahromadia na povrchu, folikuly v našich póroch sa upchajú, čo môže brániť hydratačným prípravkom prenikať do pokožky. Je preto dôležité pokožku udržiavať bez odumretých buniek a prebytočného mazu. Existuje jednoduché a účinné neinvazívne ošetrenie akou je fyzikálna  exfoliácia kávovým scrubom , ktorá môže odstrániť odumreté bunky a suché škvrny. Veľmi dôležité je každodenné jemné čistenie, ktoré pokožku nevysuší , ale vyčistí a ochráni.

Hyperpigmentácia

Hyperpigmentáciu môže spustiť aj pôsobenie tepla. Teplo môže pôsobiť priamo na kožu a spôsobiť rozšírenie krvných ciev, čo môže vyvolať zápal, ktorý spôsobí, že melanocyty začnú produkovať viac pigmentu. Teplé letné teploty môžu tiež ohroziť bariérovú funkciu pokožky a spôsobiť podráždenie povrchu pokožky. Niektoré hydroláty  pomôžu  zmierniť príznaky, pokožku hydratovať a upokojiť.

Kde začína dobrá rutina starostlivosť o pleť?

Pri správnom a dôkladnom čistení. V horúcom a vlhkom podnebí budú mať všetky typy pleti úžitok z jemného a účinného čistiaceho prostriedku, ktorý odstraňuje špinu a prebytočný maz, bez toho, aby z pokožky odstránil jej ochrannú bariéru a spôsobil ešte väčšiu produkciu kožného mazu.

https://www.markscrub.com/collections/cistiace-odlicovacie-gely

Nasleduje dobrý, vyrovnávajúci toner , ktorý obnoví pH pokožky a ochráni jej bariéru. Zloženie hyaluronového séra nabité šikovnými aktívnymi látkami potláča rast  baktérií, ktoré spôsobujú akné, podporuje tvorbu zdravých kožných buniek a vyrovnáva produkciu kožného mazu. Dopĺňa pleti vlastnú kyselinu hyaluronovú pre dôkladnú hydratáciu, obohatené je o staré známe hydratačné Aloe vera, či hydrolát.

https://www.markscrub.com/collections/nove-od-marka/hyaluron

Raz alebo dvakrát týždenne dopraj pokožke jemný peeling , aby sa odstránili povrchové nečistoty, vyčistili póry a znížil prebytočný maz.

Nezabúdaj osviežiť si pleť častým každodenným používaním hydrolátov, viacnásobným jemným strekom priamo na pleť, či vlasy.

https://www.markscrub.com/collections/organicke-pletove-vody-mark

Ako som už viackrát upozorňoval na známu vec-oleje nemajú hydratačnú schopnosť. Ale majú význam pre pleť aj v týchto horúcich a suchých letných dňoch? Odpoveď je kladná - áno, majú. No a dôvod je prostý - jednoducho uzamknú vlhkosť v pokožke, aby ju pleť ľahko nestrácala. Netreba sa pleťového oleja báť, stačí pár kvapiek a urobí pleti dokonalú službu.

https://www.markscrub.com/collections/pletove-organicke-oleje-mark/products/mark-organic-oil-coffee

Táto starostlivosť pomáha pokožku hydratovať a udržať zdravú a krásnu, napomáha predchádzať tvorbe vrások a strate hydratácie.

No starostlivosť si zaslúži aj pokožka celého tela, kvalitné prípravky na telo pomáhajú odstrániť celulitídu, zmenšiť obvod pásu, či bokov, zvýrazniť žiarivé opálenie, či jednoducho pokožku vyživiť.

Zloženie plné aktívnych patentovaných látok, vedeckými  štúdiami overenými účinkami a inšpirácia priamo z prírody je tá najlepšia voľba pre leto a horúce dni.

https://www.markscrub.com/collections/telove-oleje-mark-face-and-body

Leto je krásne, plné zábavy, relaxu, radosti, nových zážitkov a priateľov. Užime si ho naplno a doprajme svojmu telu a pokožke tú najkvalitnejšiu starostlivosť, výživu a ochranu, tak aby nás leto na jeseň “nebolelo.“

Tvoj Mark
Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok