Ako sa zbaviť celulitídy

30 jún , 2017

Ako sa zbaviť celulitídy

Ahoj,

odpoveď na večne kladenú otázku ako predchádzať vzniku celulitídy hľadajú ženy už od nepamäti. Celulitída je porucha ukladania tukov a týka sa predovšetkým žien. Len pre ilustráciu krátky sumár zo štatistík. Celulitídou trpí až 98 percent žien alebo ak chceš každá 9/10. Čiže skoro každá (nie si v tom sama). Niekedy je výrazná a viditeľná už na prvý pohľad, inokedy má miernejšie príznaky. Pôvodcov je viacero – sčasti súvisí s nesprávnou životosprávou, sedavým zamestnaním, no vo veľkej miere je to aj zásluha génov, ktoré sme dostali do vienka. V tom druhom prípade bude síce boj ťažší, ale nie nezvládnuteľný! A keďže ja som veľký bojovník, poradím ti, čo pomáha proti celulitíde a sľubujem, že spolu tento boj vyhráme. :)

I keď na prvé počutie sa jedná „len“ o spôsob usporiadania tukových tkanív na tele, práve ten je hlavným dôvodom, prečo je celulitída viditeľná oveľa viac na ženách. U žien sú tieto vlákna tvorené sieťovitou štruktúrou, ktorá vyzerá ako včelí plást a akýkoľvek nadbytok tuku sa preto prejaví na pokožke. Ak si už aj ty vyskúšala množstvo prípravkov proti celulitíde a výsledok sa „prekvapivo“ nedostavil, skúsime to spolu inak – z opačného konca. :) Tu je niekoľko rád ako celulitíde predchádzať, prípadne ako sa jej zbaviť:

1. Work-out - prostriedok proti celulitíde

I keď by sa mohlo zdať, že celulitída je strašiakom len pre ženy s vyššou váhou, opak je pravdou. Práve pre vyššie spomenutú štruktúru pokožky postihuje často aj štíhle modelky či dokonca fitnessky. Cvičenie je alfa a omegou pre zdravé, štíhlejšie a hladké telo. Pravidelnou aktivitou problematických partií zaisťuješ, že lymfatický systém funguje správne a z tela sa vyplavujú odpadové látky a prebytočné tekutiny. Pohybom skvelo naštartuješ aj spaľovanie tukov, takže boj proti celulitíde ide ruka v ruke s bojom proti kilám.

2. Coffee break a masáž problematických partií

Až v 80 % prípadoch je zadržiavanie vody v tele príčinou vzniku celulitídy. Pozor, cieľom nie je vodu prestať piť (vid odstavec 3 o Vode). Kofeín vďaka svojim vlastnostiam pomáha aktivizovať spaľovanie tukov a odvodňuje postihnuté miesta. A pre svoje účinky je káva robusta aj hlavnou zložkou všetkých mojich scrubov. Tá zlepšuje cirkuláciu krvi, zbavuje pleť toxínov, zlepšuje tvorbu kolagénu a elastínu. V prípade akútneho stavu odporúčam na zmiernenie alebo odstránenie celulitídy aplikovať kávový píling MARK scrub 2-3 krát do týždňa (prípadne častejšie). Pomocou jemnej masáže ho treba aplikovať na problémové miesta a potom ho nechať pôsobiť 5-10. Účinky takéhoto zábalu proti celulitíde sa prejavia v podobe hebkejšej, hladšej a najmä napnutejšej pokožke. Uvidíš to už po niekoľkých týždňoch. V kombinácií s cvičením, dodržiavaním pitného režimu a zdravšiemu životnému štýlu dosiahneš zadoček, po akom si vždy túžila.

3. AQUA (Voda)

Ľudské telo je tvorené až zo 70 % z vody. S tým súvisí potreba myslieť na túto skutočnosť a netrápiť ho tým, že piješ až v momente, keď pociťuješ smäd, obzvlášť teraz, v období horúčav. Voda, bylinkový čaj, možností je viacero (určite sa sem nepočíta alkohol a sladené nápoje). Práve voda nám pomáha vyplavovať toxíny a priaznivo vplýva na vláčnosť a pevnosť pokožky – zrýchli  metabolizmus a tuky sa nestihnú uložiť. Voda sa dá použiť aj zvonku. Účinky striedania prúdu studenej a teplej vody skutočne nie sú fámou, pomáhajú prekrviť pokožku, ktorá sa vypne, je pružnejšia a hladšia.

4. Vizuálny pomocník

Je všeobecne známe, že opálené telo vyzerá o niečo lepšie ako neopálené (samozrejme všetkého s mierou). Teraz v lete je pomerne ľahké sa k nemu dopracovať. O čosi viac námahy ti zaberie následná starostlivosť, aby si si krásnu farbu aj udržala čo najdlhšie. Základom je dôkladná hydratácia, s ktorou ti pomocou MARK scrubov tiež rád pomôžem. Kombinácia prírodného kokosového a mandľového oleja obsiahnutá v tom správnom pomere v mojich scruboch ti poskytne presne to čo hľadáš. Tvoja pokožka bude vyživená, hebká a do hĺbky hydratovaná. Najideálnejšie je použitie MARK scrub vo forme zábalu na opálené telo. :)

Veľa úspechov a krásne leto! 😊

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..