Ako sa zbaviť celulitídy – MARK face and body Preskočiť na obsah
Ako sa zbaviť celulitídy

Ako sa zbaviť celulitídy

Ahoj,

odpoveď na večne kladenú otázku ako predchádzať vzniku celulitídy hľadajú ženy už od nepamäti. Celulitída je porucha ukladania tukov a týka sa predovšetkým žien. Len pre ilustráciu krátky sumár zo štatistík. Celulitídou trpí až 98 percent žien alebo ak chceš každá 9/10. Čiže skoro každá (nie si v tom sama). Niekedy je výrazná a viditeľná už na prvý pohľad, inokedy má miernejšie príznaky. Pôvodcov je viacero – sčasti súvisí s nesprávnou životosprávou, sedavým zamestnaním, no vo veľkej miere je to aj zásluha génov, ktoré sme dostali do vienka. V tom druhom prípade bude síce boj ťažší, ale nie nezvládnuteľný! A keďže ja som veľký bojovník, poradím ti, čo pomáha proti celulitíde a sľubujem, že spolu tento boj vyhráme. :)

I keď na prvé počutie sa jedná „len“ o spôsob usporiadania tukových tkanív na tele, práve ten je hlavným dôvodom, prečo je celulitída viditeľná oveľa viac na ženách. U žien sú tieto vlákna tvorené sieťovitou štruktúrou, ktorá vyzerá ako včelí plást a akýkoľvek nadbytok tuku sa preto prejaví na pokožke. Ak si už aj ty vyskúšala množstvo prípravkov proti celulitíde a výsledok sa „prekvapivo“ nedostavil, skúsime to spolu inak – z opačného konca. :) Tu je niekoľko rád ako celulitíde predchádzať, prípadne ako sa jej zbaviť:

1. Work-out - prostriedok proti celulitíde

I keď by sa mohlo zdať, že celulitída je strašiakom len pre ženy s vyššou váhou, opak je pravdou. Práve pre vyššie spomenutú štruktúru pokožky postihuje často aj štíhle modelky či dokonca fitnessky. Cvičenie je alfa a omegou pre zdravé, štíhlejšie a hladké telo. Pravidelnou aktivitou problematických partií zaisťuješ, že lymfatický systém funguje správne a z tela sa vyplavujú odpadové látky a prebytočné tekutiny. Pohybom skvelo naštartuješ aj spaľovanie tukov, takže boj proti celulitíde ide ruka v ruke s bojom proti kilám.

2. Coffee break a masáž problematických partií

Až v 80 % prípadoch je zadržiavanie vody v tele príčinou vzniku celulitídy. Pozor, cieľom nie je vodu prestať piť (vid odstavec 3 o Vode). Kofeín vďaka svojim vlastnostiam pomáha aktivizovať spaľovanie tukov a odvodňuje postihnuté miesta. A pre svoje účinky je káva robusta aj hlavnou zložkou všetkých mojich scrubov. Tá zlepšuje cirkuláciu krvi, zbavuje pleť toxínov, zlepšuje tvorbu kolagénu a elastínu. V prípade akútneho stavu odporúčam na zmiernenie alebo odstránenie celulitídy aplikovať kávový píling MARK scrub 2-3 krát do týždňa (prípadne častejšie). Pomocou jemnej masáže ho treba aplikovať na problémové miesta a potom ho nechať pôsobiť 5-10. Účinky takéhoto zábalu proti celulitíde sa prejavia v podobe hebkejšej, hladšej a najmä napnutejšej pokožke. Uvidíš to už po niekoľkých týždňoch. V kombinácií s cvičením, dodržiavaním pitného režimu a zdravšiemu životnému štýlu dosiahneš zadoček, po akom si vždy túžila.

3. AQUA (Voda)

Ľudské telo je tvorené až zo 70 % z vody. S tým súvisí potreba myslieť na túto skutočnosť a netrápiť ho tým, že piješ až v momente, keď pociťuješ smäd, obzvlášť teraz, v období horúčav. Voda, bylinkový čaj, možností je viacero (určite sa sem nepočíta alkohol a sladené nápoje). Práve voda nám pomáha vyplavovať toxíny a priaznivo vplýva na vláčnosť a pevnosť pokožky – zrýchli  metabolizmus a tuky sa nestihnú uložiť. Voda sa dá použiť aj zvonku. Účinky striedania prúdu studenej a teplej vody skutočne nie sú fámou, pomáhajú prekrviť pokožku, ktorá sa vypne, je pružnejšia a hladšia.

4. Vizuálny pomocník

Je všeobecne známe, že opálené telo vyzerá o niečo lepšie ako neopálené (samozrejme všetkého s mierou). Teraz v lete je pomerne ľahké sa k nemu dopracovať. O čosi viac námahy ti zaberie následná starostlivosť, aby si si krásnu farbu aj udržala čo najdlhšie. Základom je dôkladná hydratácia, s ktorou ti pomocou MARK scrubov tiež rád pomôžem. Kombinácia prírodného kokosového a mandľového oleja obsiahnutá v tom správnom pomere v mojich scruboch ti poskytne presne to čo hľadáš. Tvoja pokožka bude vyživená, hebká a do hĺbky hydratovaná. Najideálnejšie je použitie MARK scrub vo forme zábalu na opálené telo. :)

Veľa úspechov a krásne leto! 😊

Tvoj MARK

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok