Novinka v ponuke MARK face and body

22 jún , 2017

Novinka v ponuke MARK face and body

Ahoj,

vieš čo je tu tisícky rokov, pochádza to z prírody, je to zdraviu prospešné, chutí nám to v podobe horúceho nápoja a zároveň to má aj blahodárne účinky, ak je to aplikované na telo zvonka? Keď túto otázku kladiem ja, odpoveď sa môže zdať jednoznačná, ale nie je to tak. Tentokrát totiž nemyslím na mnou i vami milovanú kávu, ale myslím na zelený čaj (green tea).

Tak ako som už naznačil v predchádzajúcich riadkoch, priaznivé účinky zeleného čaju sú známe stáročia. Niektoré z nich sú rovnaké ako účinky kávy, niektoré ich dopĺňajú a sú špecifické pre čaj. A keďže chcem tvojej pokožke dopriať vždy to najlepšie, rozhodol som sa, že ti prinesiem špeciálnu masku zo zeleného čaju Green Tea Face Mask. Vďaka nej si blahodárne účinky zeleného čaju bude môcť vychutnať aj tvoja pokožka.

Čo je Green Tea Face Mask?

Je to maska, ktorá má podobu zeleného prášku. Aby sa zaktivizovala, je potrebné ju zmiešať s vodou. Najlepšie je urobiť to priamo v dlani - zhruba jednu čajovú lyžičku zmiešať s trochou teplej vody. Postupným miešaním sa prášok zaktivizuje – vznikne pasta, ktorú je možné nanášať na tvár.

Pasta sa nanáša na dôkladne odlíčenú, umytú a vlhkú pokožku tváre. Oblasť očí je potrebné vynechať. Masku je vhodné nechať pôsobiť 3 – 5 minút a potom ju dôkladne zmyť vodou. Odporúča sa používať ju 2 až 3 krát do týždňa.

Pri aplikácii masky ťa môže prekvapiť jej vôňa. Je to produkt, ktorý má výnimočné účinky na pleť a kvôli tomu sa na pár minút oplatí akceptovať aj jeho nezvyčajnú vôňu. Ak tak urobíš, tvoja pokožka bude žiariť krásou a sviežosťou. A to stojí za to!

Účinky zeleného čaju

Skúmaním zeleného čaju sa zaoberalo mnoho štúdií a preto sú jeho účinky zmapované vcelku podrobne. Vďaka jeho priaznivým účinkom sa zelený čaj začal používať aj v kozmetickom priemysle. Nakoľko ide o čisto prírodnú surovinu, skvelo zapadá do ponuky mojich prírodných produktov, ktoré pokožke doprajú výnimočnú starostlivosť.

Zelenému čaju sa pripisujú aj tieto pozitívne účinky:

  1. Má antibakteriálne a protizápalové účinky - Zelený čaj je bohatý na antioxidanty a katechíny, ktoré pokožku detoxikujú, čistia, osviežujú a hydratujú. Keďže má protizápalové účinky, je vhodný aj pre citlivú pokožku.
  2. Bojuje proti príznakom starnutia – Antioxidanty, ktoré sú súčasťou zeleného čaju, obnovujú kožné bunky. Preto je vhodný pri boji proti príznakom starnutia akými sú vrásky a pigmentové škvrny.
  3. Vie ako na mastnú pokožku – Zelený čaj sťahuje póry a preto prispieva k redukcii kožného mazu.
  4. Eliminuje akné a čierne bodky – Antibakteriálne a protizápalové účinky zeleného čaju pomáhajú pri boji s akné a čiernymi bodkami.
  5. Zmierňuje opuchy – Antioxidanty a taníny obsiahnuté v zelenom čaji zužujú krvné cievy a preto redukujú opuchy.
Káva alebo zelený čaj?

Na prvý pohľad sa môže zdať, že kávu a zelený čaj nie je možné skombinovať. Opak je však pravdou! Môžeš byť faninkou mojich kávových peelingov a pritom si vychutnávať aj priaznivé účinky mojej masky zo zeleného čaju. Tu je niekoľko možností:

  1. Ak máš rada jasne dané hranice, oddeľ používanie mojich kávových peelingov a masky zo zeleného čaju. Masku aplikuj na tvár a na zvyšok tela používaj moje kávové peelingy. V tom prípade bude aj aplikácia jednoduchá – kľudne si v rovnaký deň urob masku na tvár a zvyšok tela vyscrubuj.
  2. Ak chceš svojej tvári dopriať kávu aj zelený čaj, žiaden problém. Odporúčam však masku a peeling na tvár aplikovať v rôzne dni. Ak si dnes dáš Green Tea Face Mask, peeling na tvár použi o 2 či 3 dni. Tvoja pokožka si tak bude môcť účinky každého produktu užiť v plnej miere.
  3. Máš okrem tváre na tele aj inú oblasť kde ťa trápi akné alebo čierne bodky? Skús aplikovať Green Tea Face Mask aj na túto oblasť. Uvidíš, že jej priaznivé účinky sa prejavia, či ju už budeš aplikovať na tvár, chrbát alebo dekolt.
  4. Si striktná kávičkárka alebo čajičkárka a chceš zostať svojmu obľúbenému produktu verná? Žiaden problém! Ty poznáš svoje telo najlepšie, tak mu dopraj presne to čo mu vyhovuje a čo mu urobí najlepšie, či už je to kávový scrub alebo maska zo zeleného čaju.

Verím, že ťa táto novinka potešila. Tak ako vždy, som zvedavý na tvoj názor, tak mi napíš. Budem veľmi rád.

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..