Aromaterapia s MARKom – MARK face and body Preskočiť na obsah
Aromaterapia s MARKom

Aromaterapia s MARKom

Aromaterapia je forma alternatívnej medicíny pomocou prírodných olejov extrahovaných z kvetov, listov či koreňov rastlín, nazývaných aj esenciálne oleje. Esenciálne oleje majú výraznú arómu a účinky, vďaka čomu pôsobia na našu myseľ aj na naše telo. Používajú sa na zvýšenie imunity a na boj so zápalmi a infekciami ako prírodné antivirotíka, na úľavu od bolesti (hlavne pri migrénach a bolestiach chrbtice) a na zlepšenie nálady ako prírodné antidepresíva. V kozmetike majú uplatnenie vďaka svojej výraznej aróme a svojim blahodarným účinkom na pokožku, preto ich nájdeš aj v mojich produktoch. Dávaj si ale pozor, esenciálne oleje sú silné koncentrované oleje, takže vždy ich používaj len podľa pokynov na obale a nikdy nie samotné, nezriedené v iných rastlinných olejoch.  

Esenciálny olej z čajovníku (tea tree oil)

Esenciálny olej z čajovníku je známy svojimi antibiotickými, protiplesňovými a dezinfekčnými účinkami – účinne bojuje proti infekciám, plesniam, zápalom, akné a iným kožným ochoreniam. Najčastejšie sa používa v kozmetike, ktorá je určená na mastnú pleť a liečbu akné. V mojich produktoch ho nájdeš v MARK face scrub Tea tree & Jojoba a v MARK mydlo s aktívnym čiernym uhlím na čistenie (nielen) problematickej pleti.

Esenciálne oleje z citrusov

Sladký pomaranč, zelená mandarínka, citrón, limetka či grapefruit, zo všetkých týchto citrusov, hlavne z ich kôry a semiačok sa získavajú bohaté esenciálne oleje. Tieto esenciálne oleje majú výraznú citrusovú arómu, ktorá pozitívne vplýva na naše mentálne zdravie, pomáhajú odohnať stres a zároveň pomáhajú chrániť naše telo pred ochoreniami pokožkami a infekciami. Zmes citrusových esenciálnych olejov nájdeš v mojom MARK coffee citrus, esenciálny olej zo sladkého pomaranču sa nachádza v Shower pudding Orange & Coffee a MARK body butter ORANGE & CINNAMON a môj MARK face sugar scrub GREEN TEA obsahuje esenciálny olej z kôry zelenej mandarínky.

Esenciálny olej z citrónovej trávy

Jemná citrónová vôňa tohto oleja ponúka výrazne antidepresívne a upokojujúce účinky. Tradične sa používa pri thajských masážach na uvoľnenie a relaxáciu, pričom tento olej aj chráni pokožku pred baktériami a vírusmi.  MARK organic oil Lemongrass vďaka esenciálnemu oleju z citrónovej trávy chráni pleť pred starnutím a pred zápalmi, zatiaľ čo citrónová tráva v MARK body butter lemongrass vytvára pri krémovaní celého tela relaxačnú atmosféru.

Esenciálny olej z rozmarínu

Esenciálny olej z rozmarínu spája jeho výraznú bylinkovú arómu a silné liečivé účinky. Podporuje cirkuláciu krvi, stimiluje mozgovú činnosť, výborne funguje proti bolestiam hlavy, duševnej únave, lupinám a vypadávaniu vlasov. Preto je rozmarínový olej hlavnou zložkou mojej masky na vlasy Argan & Rosemary a taktiež dodáva krásnu bylinkovú arómu a antibakteriálne vlastnosti môjmu MARK mydlu so zeleným čajom.

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok