Ako prebudiť pleť po zime - masky, pílingy, správna očista!

07 apr , 2017

Ako prebudiť pleť po zime - masky, pílingy, správna očista!

Ahoj kráska,

to, že je tu už jar asi každý z nás pocítil na vlastnej koži. Zhadzujeme vrchné vrstvy a odhaľujeme telo, ktoré by si žiadalo malú reštaurátorskú prácičku. Dnes sa zameriame na starostlivosť o tvár. Si si istá, že vieš ako sa starať o svoju tvár? Fakt si o tom presvedčená? Viem, že niekomu to môže pripadať ako banalita, ale ešte raz si to zopakujme:

1. Ráno si očisti pleť! Prečo? Veď do postele si sa nemaľovala, nie? Lenže odmaľovanie sa a čistenie pleti sú dve rôzne veci. Pleť sa v spánku intenzívne regeneruje a ráno by si ju mala tiež očistiť. Stačí napríklad hydrofilný odličovací olej, ktorým nečistoty šetrne odstrániš, alebo vlažná voda a po nej dočistenie pleťovou vodou.

 2. Potom je tu večer.  To sa už o svoju pokožku musíš postarať o niečo viac a pozornejšie. Vyber si prípravky, které vyhovujú tvojej pleti, znovu napríklad odličovacie oleje, mlieka či toniky... Ideálne skombinuj tonikum a mlieko alebo hydrofilný olej, ktorý vytvorí na tvojej pleti úžasný ochranný film a nevysušuje ju. Pamätaj si, že pleť je čistá až vo chvíli, keď je vatový tampón úplne čistý. A ešte pamätaj, že si kožu nikdy nesmieš šúchať a trieť, a už vôbec nie keď si odličuješ maskaru a očné tiene! Pokožka v očnom okolí je najtenšia na celom tele, nemá žiadne tukové zásoby a mohla by si si podráždit oči tak, že sa ti predčasne vytvoria očné vrásky. A to by si určite nechcela!

3. A teraz je tu cudzie slovo  exfoliácia”. Je to obľúbená činnosť MARK scrubov. Čo presne znamená? Zbavenie pleti odumretých buniek, oživenie, pílingovanie alebo ak chceš scrubovanie.

Môj OSOBNÝ JARNÝ TIP: MARK Face scrub. S ním nemôžeš urobiť chybu. Nadupal som ho avokádovým a jojobovým olejom a  vitamínom E, takže ti tvár ošetrí, vyživí, vyhladí a urobí skrátka veľmi veľa práce, za ktorú sa ti tvoja pleť poďakuje. A ešte jedna super novinka. Vytvoril som pre teba MARK Coffee Lips, ktorý preberie tvoje pery k životu. Neváhaj a vyskúšaj ma! Také jemné pery si ešte nemala.

A teraz pozor. Ak máš veľmi citlivú pokožku alebo červené žilky, mala by si sa vyhnúť pílingu a radšej uprednostniť pleťové masky. A opäť ti dám jeden tip, vieš, že ma môžeš použiť nielen ako píling, ale aj ako masku? Nanes ma na tvár, nescrubuj, iba nechaj pôsobiť a potom jemne opláchni vodou. Na jar je pleť povädnutá, šedivá, mdlá a vyčerpaná. Všetky tie zimné prechody z klímy a kúrenia na mráz, nedostatok slniečka, horšia životospráva, málo vitamínov v jedle sa na nej skrátka podpísali. Takže čo teraz budeš robiť pravidelne? Aspoň raz do týždňa? Pílingy a masky..

TIP NA VYŽIVUJÚCU DOMÁCU AVOKÁDOVÚ MASKU:

Maska pripravená z avokáda je skvelou anti-aging procedúrou. Avokádo, ako som už spomínal, obsahuje vysoké množstvo vitamínov, ktoré pleť výborne prekrvia a napnú (preto je olej z neho aj súčasťou môjho MARK face scrubu). Ako na prípravu masky?

Avokádo ošúp, rozpol, zbav kôstky a rozotri dužinu. Môžeš pridať trochu olivového oleja alebo jogurtu, tým znásobíš jej výživnú hodnotu. Zmes nanes na tvár a krk a po dvadsiatich minútach zmy vodou a ošetri krémom ako zvyčajne.

Tvoj MARK :)




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..