STOP zlým darčekom. O čom skutočne je Valentín?

08 feb , 2019

STOP zlým darčekom. O čom skutočne je Valentín?

Keď po vianočných ornamentoch obchody zaplavia srdiečkové výzdoby, už všetci vieme, že sa blíži 14. február – sviatok všetkých zamilovaných. Obchody nás tlačia do vyjadrenia našej lásky drahými luxusnými darmi, ktoré si väčšinou ani nemôžeme dovoliť. Skús tento rok radšej investovať čas a energiu do spoločných chvíľ s tvojím partnerom, rodinou či priateľmi a zároveň nezabudni sama na seba. Koniec koncov, Valentín je hlavne o tej láske, láske medzi blížnymi a láske k sebe samému.

Sebaláska nie je sebectvo

Zdravá láska a rešpekt k sebe samému je kľúč k šťastnému a pokojnému životu. Tento Valentín dopraj svojmu telu dlhú a intenzívnu starostlivosť. Nalej si pohár vína, pusti si obľúbenú hudbu a zamkni sa aspoň na dve hodiny v kúpeľni. Môj najobľúbenejší rituál hýčkania sa, je vytvorenie si menšej bylinkovej sauny doma priamo v kúpeľni. Nasyp zmes rôznych byliniek alebo rovno už pripravený MARK bath tea Body relax, do väčšej misky a zalej asi 500ml vriacej vody. Nakloň sa nad misu a prehoď si uterák cez hlavu, aby ti horúca bylinková para neunikala po bokoch. Vychutnaj si príjemne teplo, zhlboka vdychuj jemnú vôňu a užívaj si ako bylinná para otvára a čistí tvoje póry. Ak použiješ moje kúpeľové zmesi Bath Tea, môžeš horúcu zmes rovno po naparovaní vliať do prichystanej vane a pokračovať v relaxe horúcim kúpeľom. Ak použiješ vlastnú zmes bylín bez obsahu soli, môžeš vychladnutú vodu použiť ako základ pre práškovú masku na tvár MARK Green tea face mask. Po naparovaní je ideálny čas na použitie pleťovej masky alebo výživného séra, lebo tvoje póry sú otvorené a pripravené absorbovať všetky tie živiny a aktívne látky. Ak použiješ zmes levandule, ruže a nechtíka, výluhy z rastlín majú aj liečivé účinky, prečisťujú pokožku a zlepšujú jej prekrvenie. Nezabudni pri relaxovaní na to najdôležitejšie. Vypnúť. Zabudni na prácu a starosti, skús radšej meditovať, zamerať sa na svoje dýchanie a svoje pocity.

Lásku všetkým dôležitým ľuďom v tvojom živote

Pre veľa ľudí je sviatok zamilovaných stresujúcim obdobím. Zamotané priateľstva, milostné aféry či predošlé rozchody, to všetko ovplyvňuje našu vnútornú rovnováhu. Ak sa cítiš osamelá, sentimentálna a strácaš lásku v seba samú, neostávaj sama doma. Choď si vyvetrať myšlienky na čerstvý vzduch a poteš sa prírodou a svetom okolo seba. Zober do ruky knižku, ktorú si už dlho chcela prečítať a sadni si do peknej kaviarni. Objednaj si ten malinový koláč, po ktorom tak často pokukuješ. Navštív rodičom, priateľov, blízkych. Prekvap ich výletom, divadlom či milou drobnosťou. Obklop sa pozitívnou energiou a nakaz ňou aj všetkých okolo seba. Valentín sa síce volá sviatok všetkých zamilovaných, ale v skutočnosti je pre všetkých milovaných a milujúcich ľudí 😊

P.S.: Ak predsa len chceš niekoho potešiť drobnosťou, predstav milovanej osobe mňa a moje produkty a nauč ho ako správne sa starať o seba a svoje telo 




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..