5 spôsob ako nepodľahnúť (nielen) predvianočnému stresu

10 nov , 2017

5 spôsob ako nepodľahnúť (nielen) predvianočnému stresu

Ahoj scruberka,

s koncom roka sa na nás valí zo všetkých strán stres - zo školy, z práce, z ešte nenakúpených vianočných darčekov, z upratovania, z povinných návštev príbuzných a z ďalších maličkostí, ktorým prikladáme väčšiu váhu akú si zaslúžia.

Nadhľad je mimochodom prvým zo spôsobov ako tomuto tlaku nepodľahnúť. Aké sú tie ďalšie? Prezradím ti v nasledujúcich riadkoch. :)

Plánuj: Ideálne je pozrieť sa pravde rovno do očí a povedať si, čo všetko chceme do Vianoc zvládnuť a čo z toho je v skutočnosti reálne. Dôležité je uvedomiť si, že sú niektoré povinnosti, ktoré keď vynecháme, vôbec nič sa nestane. Oplatí sa zvážiť, či je naozaj nevyhnutné kupovať toľko vianočných darčekov. Keď si stanovíš, ktoré chceš naozaj zaobstarať, urob si ich zoznam a doplň k nim aj termíny kedy pôjdeš nakupovať, nech vieš, kedy ťa čo čaká. 

Hýb sa: Aký vplyv môže mať na tvoje Vianoce pravidelný pohyb? Vlastne veľmi veľký. Pri športe sa predsa vyplavujú endorfíny, hormóny šťastia, ktoré ukľudňujú nervy a pomáhajú nám všetko vidieť nejako pozitívnejšie. Ideálne je minimálne dvakrát do týždňa intenzívne cvičiť a aspoň jedenkrát v týždni si dopriať hodinovú svižnú prechádzku. Chodenie po obchodoch sa nepočíta!

Obklop sa vôňou: Proti stresu pomáhajú vône, napríklad ruža, levanduľa, santalové drevo, ale takisto aj pomaranč, ktorý je síce energizujúci, ale zároveň aj ukľudňuje. Obklop sa kvalitnými vonnými sviečkami. Experimentuj aj s vôňami svojho obľúbeného telového peelingu MARK face and body. Možností máš hneď niekoľko!

Oddychuj: Opäť sme pri tom plánovaní! Vo svojom harmonograme by si určite mala mať čas vyhradený na relax, ktorý ti dobije baterky, aby si opäť mohla perfektne fungovať. Okrem aktívneho odpočinku, akým je napríklad beh a pre niekoho aj spomínané upratovanie, mysli aj na obyčajné ničnerobenie. To si môžeš spríjemniť napríklad príjemným kúpeľom a voňavým peelingom, ktorý sa navyše v sychravom počasí krásne postará o tvoju suchú a namáhanú pokožku. Objednaj si napríklad niektorý zo zvýhodnených setov MARK face and body a rovno tak vyriešiš aj darček pre kamarátku.

Užívaj si krásy predvianočného obdobia! V pohode a s úsmevom!

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..