5 neobvyklých tipov, ako sa počas horúčav osviežiť

29 jún , 2018

5 neobvyklých tipov, ako sa počas horúčav osviežiť

Tento návod si zapamätajte, v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch sa vám bude určite hneď niekoľkokrát hodiť. Takže aké sú spôsoby, ako sa počas tropických horúčav rýchlo a čo najúčinnejšie osviežiť?

1) Dajte si horúci čaj

Zabudnite na chladené nápoje s ľadom. Pre telo je to príliš veľký teplotný šok, čo nie je pre vaše zdravie úplne najvhodnejšie. Oveľa viac sa preto paradoxne odporúča pitie horúcich (alebo aspoň teplých) čajov. Rovnako tak fungujú aj teplé polievky a horúčavy veľmi dobre redukuje aj pohár vlažného mlieka.

2) Jedzte koriander a bazalku

Túto bylinku dávajte v lete do každého jedla - samozrejme čerstvú a vždy až na záver varenia, aby v nej zostali všetky potrebné látky a vitamíny. Koriander navyše pomáha aj pri problémoch s nadmerným potením. Telo počas letných horúčav výborne ochladí aj bazalka - či už v jedle, alebo napríklad v limonáde.

3) Mäta na všetky spôsoby

Keď už sme pri tých bylinkách, nemali by sme zabudnúť samozrejme ani na mätu. Jej osviežujúci efekt je nesporný, a to od žuvačiek cez čaj, letné kokteily až po kozmetiku. Vyskúšajte striedavo všetko, vrátane peelingu MARK Coffee Peppermint, ktorý nielen osvieži, ale vďaka namletej káve robusta a pridaným olejom taktiež hydratuje a zjemní pokožku.

4) Instantná sprcha

Ťažko si budete variť čaj, keď práve bežíte na schôdzku, cestujete v električke alebo trčíte v zápche. Pre takéto prípady majte vždy pri sebe osvieženie v spreji. Skvelým pomocníkom je preto prírodná pleťová voda MARK face water Neroli, ktorá pleť osvieži, rozžiari  navyše má aj regeneračné účinky, takže o pokožku sa zároveň dôkladne stará. Ideálne SOS vychytávka do kabelky.

5) Keď nie je po ruke bazén

Ideálne je samozrejme stráviť deň pri vode, respektíve vo vode. Ak túto možnosť nemáte, aspoň si namáčajte predlaktia, zátylok a členky. Pokojne si aj jemne namočte oblečenie, ak si to môžete dovoliť, alebo to nebude vidieť. Na rovnaké miesta môžete tiež prikladať aj mokré obklady, čo má to podobný efekt ako šípka do bazéna.




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..