4 triky ako si užiť Vianoce a nepribrať

22 dec , 2017

4 triky ako si užiť Vianoce a nepribrať

Ahoj,

aj ty miluješ Vianoce, ale už v polovici sviatkov si začínaš vyčítať, koľko si toho už zjedla, a o koľko viac asi ručička váhy ukáže po novom roku? Choď na to tento rok inak! Stačí sa len trochu strážiť, a Vianoce si užiješ úplne bez následkov ;).

1) Tri koláčiky denne

Základ je neprejedať sa! Toto bude na začiatku celkom ťažké, ale chce to len pár dní a zvykneš si. Respektíve zistíš, že tri vanilkové rožteky tvoje chute zaženú úplne rovnako ako celý tanier. A okrem toho, že nebudeš mať výčitky, má to ešte jednu výhodu: koláče ti vydržia oveľa dlhšie ako len do Silvestra ;).

2) Šalát bez majonézy

Slovenská tradičná vianočná večera je kalorické peklo. Skús teda vyprážaného kapra odľahčiť aspoň zdravšou formou šalátu. Asi vieš, že čo domácnosť, to iný recept, a tak ťa neprekvapí, že internet je plný návodov na zemiakový šalát - vyber si tento rok ten, ktorý sa zaobíde bez majonézy.

3) Namiesto čokolády MARK

Keď už budeš mať svoj denný limit na koláčiky vyčerpaný, no stále ťa bude naháňať chuť na sladké, dopraj si relax v sprche alebo vo vani spolu so sladkým MARKom. Na výber máš buď čisto čokoládovú verziu alebo vianočnú limitovanú edíciu kávového peelingu s vôňou čokolády a pomarančov.

4) Dostatok pohybu

Kým sme počas roka a všedných dní zvyknutí nielen oveľa viac športovať, ale celkovo sa viac hýbať - beháme po meste, niečo zariaďujeme, cez Vianoce naopak dosť často len sedíme pri rozprávkach, prípadne u príbuzných a priateľov a jeme. Mysli na túto zmenu režimu a bráň sa jej. Vianočné rodinné stretnutie sa predsa úplne v pohode dá vyriešiť aj prechádzkou alebo napríklad lyžovaním.

Šťastné a veselé! :)

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..