Jarná očista – MARK face and body Preskočiť na obsah
Jarná očista

Jarná očista

Ahoj,

slnko svieti čoraz viac, stromy kvitnú a včely začali s opeľovaním. Máme tú krásnu jar, kedy sa všetko vôkol nás začína prebúdzať zo zimného spánku. Tak ako príroda, aj my chceme byť svieži, pripravení do slnečných a hlavne teplých dní. Jarné obdobie je stvorené na rôznorodé detoxikačné kúry. Preto vám prinášam pár rád, trikov na jarnú očistu.

Jablková kúra

Počas troch dní zjedzte denne 1,5 kg jabĺk. Ak nemáte jablká z vlastnej záhrady, ale ich kupujete, je najlepšie ich ošúpať (kvôli chemikáliám). Jablká vždy jedzte v surovom stave a nezabudnite k nim vypiť aspoň 3 litre vody. Počas tejto kúry môžete popíjať aj odkysľujúci čaj alebo používať jablčný ocot.

Vodná kúra

Jednoduchý a veľmi účinný spôsob ako si telo vyčistiť od škodlivých látok je pitie čistej, destilovanej vody. Mala by sa piť v množstve 0,3 litra deväťkrát do dňa. Pitie čistej vody spôsobí v našom tele to, že sa z tela vyplavia všetky toxíny. Táto kúra by mala trvať približne 14 dní. Účinky sa dostavia veľmi rýchlo.

Ryžová kúra

Táto kúra je vhodná predovšetkým pre ľudí s nadváhou, tráviacimi a črevnými problémami. Kúra nám má harmonizovať črevá, má nám posilniť žalúdok a slezinu. Denná dávka ryže by mala byť 125g. Ryžu uvaríme vo vode do mäkka. Ryžu by sme si mali rozdeliť do štyroch denných dávok. Ryžovú kúru aplikujeme počas desiatich dní. Počas tejto kúry treba zvýšiť príjem tekutín (čistá voda, žihľavový čaj, zelený čaj, púpavový čaj) a do jedálnička si treba zakomponovať ľahkú stravu a veľa zeleniny.

Očistné šťavy

Okrem toho že v ovocných alebo aj zeleninových šťavách sa nachádza veľmi veľa vitamínov potrebných pre naše telo, môžeme v nich nájsť skvelú detoxikáciu nášho organizmu. Ako na to? Je to úplne jednoduché. Stačí hodiť do mixéra ovocie, zeleninu ktorú obľubujete, všetko premixovať a zdravá, očistná detoxikácia je na svete. Dobrú chuť.

Panenský olivový olej

Jedna lyžička denne má blahodarný účinok na organizmus.

Žihľavový čaj

Hrsť žihľavy zalejte 2 dcl vriacej vody, nechajte ju chvíľu lúhovať. Keď sa vám žihľava vylúhuje, sceďte ju a vypite ju na lačný žalúdok. Túto kúru je najlepšie podstúpiť počas celého apríla až do polovice mája.

Medvedí cesnak

Až do konca mája je možné si nazbierať medvedí cesnak. Pozor, zberáme ho ešte pred kvitnutím. Má veľmi identické účinky ako klasický, kuchynský cesnak, ale tento cesnak má omnoho liečivejšie účinky. Odporúča sa najmä na prečistenie krvi pri chronických kožných chorobách, pri nečistej pleti a taktiež prečisťuje cievy pred usadením. Jeho najväčšia sila spočíva v prečistení žalúdka a čriev. Vedeli ste, napríklad, že podporuje taktiež pamäť?  

Ktorá kúra sa vám páčila najviac? Môžte sa o to so mnou podeliť. Nabudúce vám prinesiem ďalšie kúry, ktoré vás urobia krásnymi a sviežimi.

Tvoj MARK

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok