Tajomstvá zdravej pokožky II – MARK face and body Preskočiť na obsah
Tajomstvá zdravej pokožky II

Tajomstvá zdravej pokožky II

Ahoj drahá,

v minulom blogu som ti predstavil 5 potravín, ktorých konzumácia prispieva k tvojej krásnej pokožke. Dnes mám pre teba ďalšiu päticu chutných a zdravých kúskov.
Či si ma už vyskúšala alebo ťa to ešte len čaká, vedz, že na tvoj vzhľad vplýva i tvoj jedálníček. Takže kým sa pustíš do scrubovania, príjemne sa usaď, daj si šálku kávy a čítaj…

1. Olivový olej

Určte ho poznáš ako zdravú alternatívu ku klasickému oleju. Nezaobídeš sa bez neho pri varení kvalitných jedál. Tušila si však, že konzumácia olivového oleja sa prejavuje i na tvojej pokožke? Tento olej obsahuje mononenasýtené tuky, ktoré eliminujú starnutie pokožky. Tá vyzerá mlado a sviežo. A skvelé je, že ti k tomu stačia dve čajové lyžičky olivového oleja.

2. Tmavá čokoláda

Dala by si si sladké? Pochutnaj si bez výčitiek. Kvalitná tmavá čokoláda je bohatá na kakaové flavanoidy, rastlinné látky s antioxidačnými vlastnosťami, ktoré hydratujú pokožku a zlepšujú krvný obeh. Čo to znamená v praxi pre teba? Pokožka je krásne jemná bez drsných miest. Pri odporúčanej dávke 150 kalórií sa nemusíš báť ani príbytku na váhe.

3. Zelený čaj

Je známy pre priaznivé účinky teínu na organizmus. V láske ho však bude mať i tvoja pokožka. Zelený čaj obsahuje polyfenoly a ak si dopraješ šálku denne, tvoja pokožka bude na pohľad a dotyk elastickejšia a jemnejšia. Čajové katechíny podporujú prúdenie krvi, privádzajú do tela kyslík a tvojej pokožke sa tak lepšie dýcha.

4. Mandľové mlieko

Nie náhodou obsahujem mandľový olej i ja. Mandľové orechy sú chutné a plné vitamínov a živín. Mandľové mlieko je lahodné a na rozdiel od kravského mlieka ho môžeme piť všetci. Je menej kalorické a pokožku hydratuje.

5. Káva

Desiatku prospešných potravín som nemohol uzavrieť inak, ako kávou :) Priaznivé účinky kofeínu sa prejavujú i pri jeho pití a teraz nemám na mysli iba tie povzbudivé. Kofeín znižuje riziko rakoviny kože. S ničím to však netreba preháňať, a preto by počet tvojich šálok kávy do týždňa nemal presiahnuť číslo 28.

… tak, potraviny dobré pre tvoju pokožku už poznáš. Keď k nim pridáš pravidelnú starostlivosť s MARK scrub, tvoja pokožka bude rozmaznávaná ako nikdy predtým. A presne to si zaslúži každá z vás :)

Tvoj MARK

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok