Tajomstvá zdravej pokožky

12 feb , 2016

Tajomstvá zdravej pokožky

Ahoj kráska,

o mojich blahodárnych účinkoch na pleť som už presvedčil mnoho žien. Ak si ma náhodou ešte nevyskúšala a chcela by si si najprv pozrieť odporúčania, nájdeš ich aj na mojich profiloch na sociálnych sieťach Facebook a Instagram

Ale určite vieš, že každá zdravá pokožka začína zvnútra. To, čo ješ a piješ, sa vo veľkej miere prejavuje na tom, ako vyzerá tvoja pokožka. Preto by som ti chcel dať zopár zaujímavých tipov a rád, ako si k zdravej pokožke dopomôcť aj touto „chutnou“ cestou. Ak mi navyše dovolíš, aby som sa o teba pravidelne staral, výsledky nenechajú na seba dlho čakať. Tvojou odmenou bude zdravá, žiarivá, a na pohľad mladšia pokožka. Jednoducho sexi pokožka!

Jedál, ktoré majú pozitívne účinky na tvoju pleť je veľmi veľa, preto ti dnes predstavím len zopár z nich. Nabudúce sa môžeš tešiť na ďalšie.

Jahody

Vedela si, že jahody obsahujú viac vitamínu C, ako pomaranče, či grapefruity? Vitamín C je veľmi účinný proti starnutiu pleti a výskumy dokazujú, že ľudia, ktorí konzumujú jedlá bohaté na vitamín C majú jednak menej vrások, a tiež sa u nich menej prejavuje suchá pleť spojená so starnutím. Vitamín C bojuje proti voľným radikálom, ktoré spôsobujú poškodenie a starnutie buniek. Preto si každý deň dopraj jedlo, ktoré je bohaté na vitamín C.

Semienka

Tekvicové, slnečnicové, ľanové? Hociktoré si vyberieš, všetky sú veľmi dobré na pokožku. Obsahujú veľké množstvo omega 3 mastných kyselín, ktoré sú ideálne v boji proti vráskam a akné. Semienka sú skvelou cestou k spevneniu pleti, pretože sú bohaté na selén. Ak si svoj obľúbený šalát posypeš semienkami, ani nevieš, ako veľa spravíš pre svoju pokožku. Alebo si ich kľudne daj aj surové.

Kokosová voda

Obsahuje rastlinný (anti-aging) hormón, ktorý reguluje rast, vývoj, ale aj proces starnutia. Keď sa dostane do ľudských buniek, spomalí proces starnutia, pretože tie takto nezistia degeneratívne zmeny. Každým dúškom kokosovej vody znova napĺňaš svoje bunky. Väzivové tkanivo sa posilní, pleť nebude pôsobiť unavene. Navyše kokosová voda dokáže extrémne hydratovať a to nielen telo, ale aj tvoju pleť.

Losos

Je tiež bohatý na omega 3 mastné kyseliny, ktoré sú vynikajúce v boji proti zápalom, vráskam a akné. Pomáha hydratovať pokožku zvnútra. No a okrem zdravej pokožky budeš mať aj pevné kosti a krásne a zdravé vlasy.

Mrkva

Betakarotén obsiahnutý v mrkve pomáha absorbovať škodlivé slnečné žiarenie. Výborná je i na detoxikáciu pokožky. Ak zješ dve mrkvy denne, farbivo z nej sa ti bude ukladať do pleti a dodá jej príjemný, jemne opálený vzhľad.

A ako často? Aspoň dvakrát týždenne si dopraj čo najviac z týchto potravín. Ak máš nejaké tipy, prípadne recepty, ktoré prispejú k zdravej pokožke, budem rád, ak sa s nami o ne podelíš, buď emailom alebo na sociálnych sieťach.

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..