Tri novoročné predsavzatia pre tvoju pleť

11 jan , 2019

Tri novoročné predsavzatia pre tvoju pleť

Na začiatku nového roka máme vždy veľa plánov, čo všetko zmeníme a čo začneme robiť inak. Je to tiež skvelá príležitosť, ako v novom roku zdokonaliť aj svoju starostlivosť o pleť. Skús si teda osvojiť aspoň tri nasledujúce návyky a dodržuj ich s maximálnou pravidelnosťou.

1) Dôkladné čistenie

Pleť nestačí len zbaviť make-upu. Najmä pokiaľ ťa trápia vyrážky či čierne bodky, mala by si si tvár čistiť naozaj dôkladne. Až po odlíčení prichádza na rad dočistenie. Naopak ráno by si mala pleť najskôr dôkladne vyčistiť, až potom naniesť ošetrujúce prípravky a líčidlá. Jedine tak pokožka vstrebe všetky účinné látky a make-up nebude tvoriť nevzhľadné fľaky. Všetkých nečistôt, nadbytočného kožného mazu aj toxínov, tvoju tvár spoľahlivo zbaví prírodné MARK mydlo s aktívnym uhlím, ktoré si hravo poradí aj s akné či vyrážkami. Vďaka obsahu tea tree oleja navyše sťahuje rozšírené póry.

2) Pravidelný peeling

Aby bola pleť krásne zdravá a žiarivá, dopraj jej aspoň raz týždenne peeling. Ten ju zbaví odumretých kožných buniek a navyše ju rozjasní. Vyberaj si však peeling, ktorý je dostatočne jemný a navyše vyživujúci - taký, po ktorom tvoja pleť nebude vysušená, ale naopak zostane krásne hebká. Peeling pleť zbavuje rôznych nedokonalostí a zjednocuje aj jej farebný tón. MARK face sugar scrub s účinným zeleným čajom a esenciálnymi olejmi z mandarínky a citrónovej trávy pôsobí antisepticky proti baktériám, čím bojuje proti šíreniu zápalov a akné.

3) Primeraná hydratácie

Samotné čistenie pleti však nestačí. Nakoľko sa pleť čistením mierne vysušuje, je potrebné, aby si pleť následne ošetrila. Pokožka potrebuje výživu a hydratáciu, aby zostávala vláčna a pružná, a dokázala sa ubrániť nielen prvým známkam starnutia, ale aj ďalším nástrahám, ako sú napríklad vyrážky či podráždenie a začervenanie. Vyskúšaj moje olejové sérum MARK organic face oil Lemongrass, ktoré pleť hĺbkovo vyživuje, napomáha regenerácii pokožky a udržuje jej pevnosť. Ľahko sa vstrebáva a nezanecháva pleť mastnú, preto sa hodí aj na mastnejšiu pleť, ktorej lesk dokáže regulovať.




Tiež v Novinky

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..

Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

09 feb , 2024

Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

Čítať viac..